Як керувати часом: практичні рекомендації для мам

У період вимушеної ізоляції мамам потрібно встигати не тільки придумувати меню, готувати та робити звичні домашні справи, а й стежити за всіма членами сім’ї, організовувати їхнє дозвілля і, можливо, працювати дистанційно. Щоб карантин не перетворився на пекло, потрібно чітко розділяти справи, причому робити це краще за складеним планом. Пропонуємо кілька рекомендацій, які допоможуть полегшити таке планування і відшукати час на себе і повноцінний відпочинок.

Як керувати часом: практичні рекомендації для мам

Покупки

Робити закупівлю продуктів на тиждень, щоб потім можна було не виходити з дому, — ціле мистецтво. Як заощадити час на походах в магазин? Для цього необхідно скласти список потрібних речей, не забувши про побутову хімію, засоби особистої гігієни та догляду за тілом. Якщо асортимент таких товарів у найближчому супермаркеті мізерний, не біда! Все необхідне можна купити в інтернет-магазині EVA. Кількість товарних позицій вражає, є можливість кур’єрської доставки додому, та й для сімейного бюджету вигідно, адже діє унікальна програма лояльності, акції та знижки.

Покупки

Приготування їжі

Карантин — чудовий привід приділити увагу чіткому режиму і раціону харчування, а також підвищити свої кулінарні навички та побалувати сім’ю новими стравами й десертами. Скоротити зусилля на підготовку та отримати гарантовано відмінний результат допоможуть рецепти для мультиварки та духовки, а також кухонне приладдя та витратні матеріали. До речі, роблячи генеральне прибирання на кухні, пильно подивіться на полиці стелажів і холодильника. Чи не час оновити спеціальну тару для сипучих продуктів, купити нові сучасні місткості та посуд для зберігання готових страв і напоїв?

Приготовление еды

Розподіл домашніх обов’язків

Щоб допомогти вам впоратися з усіма справами, під час карантину кожен член сім’ї може взяти на себе частину хатніх обов’язків: прибирання, прання, прасування, приготування їжі, дрібний ремонт тощо. Ось поради щодо їхнього розподілу, щоб ніхто не ображався і всім вистачило часу на відпочинок.

Для початку кілька днів промоніторте всі домашні справи: і свої, й інших членів родини. Для наочності результати краще оформити у вигляді таблиці. Напевно в цих записах саме мама виявиться «в’юном в ополонці».

Потім складіть зведений погодинний план-графік на кожен день найближчого тижня. У ньому треба конкретно вказати, хто, в який час і чим займається. Такий документ допоможе наочно переконатися в справедливості розподілу обов’язків і обсягу навантаження. Залиште місце, де всі виставлятимуть оцінки за виконану хатню роботу. Наприкінці тижня підбийте підсумки «змагання» і нагородіть переможця заздалегідь визначеним призом. До речі, прибирати у квартирі та виконувати інші хатні справи завжди легше з помічниками.

Распределение домашних обязанностей

Робота вдома

Перехід на віддалену роботу теж вимагає чіткого планування, інакше життя перетвориться на хаос. Ви повинні вкладатися у звичний робочий графік, позначивши початок і кінець робочого дня, перерви на фізкультрозминку і гімнастику для очей, перекушування та обід. Обов’язково попередьте дітей, що впродовж робочого часу батьків турбувати не можна. Оскільки школярі продовжують вчитися дистанційно, їм завжди є чим зайнятися і без вас. А для дошкільнят можна вибрати один з 20 способів зайняти малюка, які допоможуть мамі й татові спокійно і продуктивно працювати вдома.

Работа на дому

Час сімейного спілкування

Складаючи план, обов’язково залиште час для спілкування з дитиною, причому окремо для кожного з батьків. Нехай він буде не дуже довгим і «замаскованим», наприклад, під яку-небудь парну настільну гру, складання пазлів або спільне рукоділля, але саме в ці хвилини дитина зможе повністю довіритися вам і поділитися своїми страхами та проблемами. Не забудьте виділити годинку-другу і для спільного сімейного дозвілля. Зазвичай для цього вибирають час після вечері. Як спільні розваги підійдуть ігри, що розвивають пам’ять і логіку: лото, карти, доміно, монополія.

Время семейного общения

Час на себе

Час, який ішов на поїздку додому після робочого дня, радимо витратити на вправи для відпочинку. Вибирайте їх залежно від настрою, ступеня напруги та втоми. Це може бути що завгодно: танці або звичайне прослуховування улюбленої музики, медитація або аутотренінг. Варіантом повноцінного відпочинку може стати й читання книги.

Безумовно, у цей час варто зайнятися і фітнесом онлайн, приєднавшись до унікальної акції Eva Women Challenge. Участь у цій програмі дозволить не тільки підтримувати себе у формі та зберігати чудове самопочуття, а й отримати поради від велнес коуча, рекомендації психолога, підказки та завдання від фахівця з anti-aging медицини. А за участь у конкурсах цієї акції можна отримати подарунки.

Розслабитися після напруженого дня можна, дотримуючись порад спа-експерта і психолога. 

Та краще за усе розслабленню сприяє повноцінний догляд за собою!

Щоб привести себе до ладу перед сном, рекомендуємо включити в нього домашні б’юті-процедури з використанням очищувальної пінки для обличчя з равликовим муцином і колоїдним золотом, тканинної маски з олією ши, кавово-мигдалевого тонізуючого скрабу і кокосової олії для тіла зі зволожувальним і живильним ефектом, крему з бісабололом для загоєння мікротріщинок на п’ятах або бальзаму-експерта для ідеально гладеньких п’ят.

Время на себя

Також під час карантину можна відшукати час на саморозвиток. Існує безліч варіантів для самовдосконалення і навчання чомусь новому. Наприклад, можна навчитися по-різному заварювати каву, під час кардіотренувань не слухати музику, а вчити іноземну мову, а поки готуєте їжу — слухати подкасти.

Дотримуючись простих порад, ви з легкістю встигнете все, що запланували, і навіть знайдете у своєму розкладі вільний час для відпочинку. Економити час — не так важко, як здається! Головне — дотримуватися розпорядку дня і не відволікатися на непотрібні та некорисні справи.

6 Квітня / 2020 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *