20 способів зайняти дитину, коли працюєш вдома

Працювати вдома, залишившись разом із дитиною – це справжнє випробування для кожної мами. Та не варто робити з цього катастрофи. Адже існує багато захоплюючих занять, до яких можна залучити дитину, аби вона вас не відволікала. Таким чином ви зможете продуктивно попрацювати, не виходячи з дому, а малюк проведе час з користю.

Отже сьогодні розповідаємо про 20 способів зайняти дитину, коли працюєш вдома.

Передусім малюк повинен бути нагодованим та бадьорим. Адже якщо він хоче спати або зголоднів, як не старайтесь та що не робіть, дитина не дасть вам зосередитися на роботі.

  1. Тому радимо спробувати вкласти малечу подрімати

Це перший, але найменш ймовірний варіант. Хоча за цей час ви тихенько зможете зварити собі каву та сісти за комп’ютер.

     2. Домашній бізіборд

Усі сучасні батьки знайомі із такою штукою як бізіборд. Сьогодні їх існує велика кількість, що називається, вибирай будь-який. Тому ви можете придбати таку дошку в інтернеті або зробити власноруч із різних детальок, які знайдуться вдома: старенькі іграшки, столові прибори та інше.

  1. Іграшки з підручних засобів

Якщо ви не знаєте, що саме вдома можна пристосувати замість іграшок, радимо звернутись до нашої статті «Робимо самі: розвивальні іграшки з підручних матеріалів». У ній ми стисло та цікаво розповіли про різні побутові предмети, які легко стануть дитячими іграшками.

  1. Знайди скарби

До цієї гри, звичайно, треба підготуватися заздалегідь, але якщо ви знаєте, що вам доведеться деякий час попрацювати вдома, то воно того варте. Тож виберіть декілька цікавих дитині предметів та сховайте їх по квартирі. І не забудьте залишити підказки у вигляді цукерок або якихось інших покажчиків.

  1. Ревізія в шухляді з іграшками

Дайте дитині завдання – навести порядок в шухляді з її іграшками. Покладіть туди якісь новенькі предмети, будь-що, навіть пусті коробочки з-під косметики, аби малюк знаходив щось нове для себе і це мотивувало його продовжувати далі. Нехай він відсортує м’які іграшки, кубики, конструктор і тому подібне.

  1. Пазли

Дорослішу дитину можна показати, як складаються пазли. Спочатку простіші, а якщо сподобається, то поступово переходити до складніших, із більшою кількістю деталей. До речі, для малят також існують м’які пазли, які цікаво буде поскладати.

  1. Конструктор

Розвиваючі ігри потрібні кожній дитині, і чи раніше вони за них візьмуться, тим краще. Тому запропонуйте своєму малюкові погратись із конструктором. А як правильно його вибрати, дізнайтеся із наступної статті – «8 навичок, які розвиває дитячий конструктор».

  1. Будиночок з коробки

Ви ще не встигли викинути коробку від нової пральної машини? Чудово, адже з неї можна влаштували зручний будиночок для малюка! У ньому можна гратись хоч цілий день, видумуючи різні ситуації про польоти у космос або ігри у лікарню.

  1. День кіно

Покажіть своїй дитині, які мультфільми ви дивилися, коли самі були маленькими. Простоквашино, Ну, погоди!, Таємниця третьої планети – це круті та дуже цікаві фільми, які неодмінно оцінять діти у будь-якому віці!

  1. Гратись та вчити мови

Існує багато простих та цікавих застосунків для дітей, які дозволяють опановувати іноземні мови. Тож якщо посадити дитину за планшет, то хоча б із користю для розуму.

  1. Час для енциклопедій

Змахніть пил зі своїх стареньких енциклопедій про тварин, рослини або космос, які колись дарували вам батьки, та покажіть їх своєму малюку. Нехай він дізнається цікаві факти про навколишній світ або хоча б подивиться яскраві ілюстрації.

  1. Модний сезон відкрито!

Дозвольте дівчинці зазирнути до своєї шафи. Їй сподобається приміряти ваші капелюшки, шарфики або окуляри та покрутитись у них перед дзеркалом.

  1. Малювання

Попросить дитину намалювати якийсь фантастичний сюжет, де вашу сім’ю спіткали надзвичайні пригоди. Потім з однієї картинки можна створити цілу серію пригодницьких малюнків. Як знати, може у майбутньому ваш малюк стане відомим ілюстратором або автором коміксів? 🙂

  1. Колаж бажань

Нехай дитина збере уподобані зображення зі старих журналів та зробить невеличкий колаж на тему своїх бажань. Таку роботу можна буде повісити на стіні або прикрасити письмовий стіл.

  1. Ігрова консоль

Нова гра на PlayStation або Xbox забезпечить вам цілий день спокійної роботи.

  1. Одяг для іграшок

Запропонуйте зробити новий одяг, наприклад, для улюбленого ведмедика. Для цього можна застосовувати старенькі чистенькі носочки, футболочки шматочки тканини та інше.

  1. Театральна вистава

У дитячій кімнаті сьогодні зібрались усі: зайчики, тигри та ляльки аби подивитись, як гратиме виставу ваша донечка або синочок! Костюм можна вибрати зі свого гардеробу, а декорації зробити з підручних засобів. Гасне світло, у залі тиша, і вистава починається прямо зараз!

  1. Я в мами кухар

Пам’ятаєте, як на уроках праці ми виліплювали фігурки з солоного тіста? Тож ваша дитина також може спробувати щось подібне, наприклад, наліпити маленькі тортики або пиріжки для своїх гостей-іграшок.

  1. Світ під мікроскопом

Пристосуйте збільшувальне скло та запропонуйте малюку уявити себе біологом, який вивчає мікроорганізми. На клаптиках паперу можна намалювати різнокольорові матеріали, який буде “вивчатись під мікроскопом”.

  1. Вам пошта!

На один день дитина може стати поштарем, який буде доставляти різноманітні посилки з однієї кімнати в іншу. А що, звірята-іграшки теж хочуть відправляти один одному подарунки та листівки! Тому хтось повинен взяти на себе це відповідальне завдання!

Одразу нагадаємо, що подібні ігри несуть із собою безлад. Та ні в якому разі не варто сварити за це дитину, адже ви повинні пам’ятати, що це дало вам можливість попрацювати спокійно. Навпаки, похваліть малюка за його самостійність та міцненько обійміть свого розумничка у знак подяки!

23 Березня / 2020 Виховання і розвиток

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. […] і без вас. А для дошкільнят можна вибрати один з 20 способів зайняти малюка, які допоможуть мамі й татові спокійно і продуктивно […]

Рекомендовані статті
Благодійність