Вибираємо ліжко: на чому можна заощадити, щоби знизити ціну

Оновлення меблів — завжди удар по бюджету. Одна річ, коли покупки сплановані, і зовсім інша, якщо доводиться терміново шукати заміну старим предметам інтер’єру. І якщо з диваном у вітальні, на якому рідко хтось спить, або з тумбою у прихожій можна почекати, то з оновленням спального місця довго відтягувати не вийде. 

Оновлення меблів

Саме тому варто розібратися в питанні: чи можна заощадити при покупці ліжка і як це зробити без серйозних втрат якості. Насправді є складові, які не такі важливі для тривалості служби та зручності меблів, але впливають на ціну. Пропонуємо кожен з аспектів розглянути окремо, щоб у результаті найкраще недороге ліжко слугувало вам довгі роки та дарувало солодкий комфортний сон.

Цікаво по темі: Що повісити на вікна замість штор

Дизайн та узголів’я

Моделі з дорогою оббивкою з натуральних матеріалів (оксамит, велюр, шкіра) розкішно виглядають, але й чимало стоять. Крім того, зараз у тренді варіанти з великим м’яким узголів’ям, яке найчастіше обшивається подібними тканинами. Насправді можна знайти альтернативу, щоб врахувати тенденції та трохи знизити бюджет покупки.

Дизайн та узголів'я

Для початку варто розглянути моделі з оптимальною висотою узголів’я, щоб просто було зручно спертися під час вечірнього читання книги або перегляду ТБ. Пів метра цілком достатньо для цього, але матеріалів витрачається значно менше. Як заміну дорогим обшивкам можуть виступити бюджетніші синтетичні або напівсинтетичні тканини. Оскільки прямого контакту зі шкірою не буде, для користувача, в принципі, не важливий рівень натуральності матеріалу. Головне, щоб він приємно виглядав і був практичним у догляді. 

узголів'я

Єдиний нюанс: не варто замість натуральної шкіри вибирати штучну, адже є ризик швидкого пошкодження. В іншому — варіантів маса, аж до виготовлення м’якої оббивки своїми руками. Значно дешевше коштують моделі без узголів’я, причому дизайн у них досить незвичайний і свіжий. Якщо вам таке імпонує та є ідеї, як обіграти рішення подушками чи іншим декором, можна сміливо розглядати. 

Підйомний механізм

Це доповнення відразу підвищує чек покупки на кілька тисяч, тому варто ретельно обміркувати наявність потреби в ньому. Якщо ви плануєте зберігати речі у ніші під ліжком, підйомний механізм значно підвищить вашу зручність. В іншому випадку — доведеться комусь другому постійно підтримувати основу, щоб дістати чи покласти речі.

Підйомний механізм

Коли ж немає потреби одяг та інші предмети розташовувати у ліжку, є велика шафа чи гардероб, від цього доповнення можна відмовитись. Навіть якщо щось доведеться покласти в нішу, її пропонуємо виділити для речей, якими користуєтеся дуже рідко. Тоді відсутність механізму не надто вплине на комфорт. 

Цікаво по темі: Килимки, які створять затишок у домі

Каркас: який буває та як вибрати 

Спочатку варто розібратися, які варіанти каркасів існують:

  • цілісне — найчастіше виготовляється з листів фанери, МДФ;
  • ортопедичне — із поперечними дерев’яними рейками різної ширини.

Більш сучасним та дорогим вважається другий варіант. Ламелі забезпечують відмінний ортопедичний ефект, вони мають гнучкість при досить високій міцності, тому посилюють комфортабельність матраца, створюють сприятливі умови для правильного розслаблення хребта. У разі зламання окремі рейки можна замінювати, що знижує вартість ремонту.

Каркас

Цілісні каркаси не можна назвати незручними або застарілими, адже вони все ще мають великий попит. Але ортопедичний ефект у них слабкий, а у разі пошкодження доводиться міняти все полотно. У цілісних основах рідко може бути передбачена вентиляція, що впливає на комфорт користувача. Але є один важливий нюанс: ламелі розраховані на меншу вагу сплячих, ніж цілісні полотна. Співвідношення максимально допустимої маси — приблизно 150 та 200 кг. Загалом рейкова основа вважається більш надійною та довговічною, але при дотриманні лімітів навантаження.

Цікаво по темі: Психологія кольору в інтер’єрі: створюємо комфортний простір

Дати однозначну відповідь щодо вибору складно. По-перше, справді потрібно враховувати момент ваги. По-друге, якщо вибрати хороший матрац з вираженими ортопедичними властивостями, можна заощадити на каркасі та зупинитися на цілісному. Якщо ж вирішите віддати перевагу ламелям, тут немає місця скупості — вони повинні бути міцними, бажано з бука, берези або горіха. В іншому випадку краще вибирати звичайну основу, яка прослужить довше не надто якісних рейок.

Важливість матраца

Це основа здорового та комфортного сну. Тому до економії варто підходити раціонально. Загалом не рекомендується вибирати найбільш бюджетні та прості моделі, адже ваш комфорт страждатиме, а до того ж є ризики, що термін служби виробу виявиться не надто тривалим. Тому варто підібрати ортопедичну модель, за яку ваша спина «подякує», але все ж таки можна знайти кілька лазівок для зниження чека:

  1. Відмова від органічних матеріалів. Натуральні тканини — це відмінно, але не завжди вони мають велике значення, особливо, якщо можна підібрати якісні синтетичні аналоги. До того ж зараз у багатьох сучасних моделях оббивка виконується з органічних тканин, у чому немає великого сенсу, адже шкіра з нею навіть не контактує.
  2. Зайві інновації. Деякі сучасні моделі оснащені навіть трекерами сну, також можуть бути доповнення у вигляді вставок із масажним ефектом, оббивки зима/літо, зональними пружинами та іншим. Такі речі комфорту додають, але навіть без них із гарною ортопедичною основою можна якісно відпочити.

Важливість матраца

Що стосується покупки матраца з ефектом природного становища хребта, тут також є своєрідна частка економії. Адже це перспективна інвестиція у здорову спину та довгу службу виробу без необхідності заміни. 

Матеріали та фурнітура

Кріплення та фурнітура — це слабкі місця будь-яких меблів. Саме в ліжку варто звернути увагу на фіксацію ніжок, бортиків та узголів’я, підйомного механізму, якщо він передбачений. Як би не хотілося, але в цьому аспекті зайва економія не виправдана. Погодьтеся, що неприємно, коли через невеликий час ліжко почне скрипіти та хитатися. Нехай гарнітура буде оптимальним середнім сегментом, що дозволить розраховувати на її прийнятну службу. 

Матеріали та фурнітура

Щодо матеріалів виготовлення ліжка в цілому, можна орієнтуватися на якісний МДФ. Не вибирайте нічого бюджетнішого, але й щодо дорогого масиву чи металу варто подумати. Натуральне дерево — це завжди гарно та надійно, але є один нюанс. Чи впевнені ви, що купуєте ліжко на кілька десятків років? Приємно усвідомлювати, що меблі можуть стільки прослужити, але потрібно враховувати момент моди, особистого бажання щось змінити та оновити, можливого переїзду тощо. Тож у темі матеріалів керуйтеся власними пріоритетами. 

Цікаво по темі: Декор спальні: підбираємо аксесуари для створення затишку

Комплект матраца та ліжка

Якщо проаналізувати пропозиції магазинів, можна дійти невтішного висновку, що моделі ліжок, які йдуть відразу з матрацами, у результаті виходять дешевше, ніж за окремої купівлі всіх складових. Тут справа не в тому, що у готових комплектах використовуються якісь менш якісні компоненти. Ви, так само як при його окремому замовленні, можете перевірити всі характеристики. Це радше розумний маркетинговий хід, щоб продати одразу дві позиції. Адже інакше є ризик, що матрац покупець не візьме з тих чи інших причин. Наприклад, вирішить використовувати старий або в іншому магазині знайде вигіднішу пропозицію. Трюк маркетологів у такому разі грає на руку, тому сміливо розглядайте варіанти в комплекті та не хвилюйтеся за надійність такої економії.

Комплект матраца та ліжка

Акційні пропозиції — правда або прийом маркетологів

Багато хто звик думати, що знижки не бувають справжніми — це або ціна напередодні була штучно завищена, і в результаті товар продається за такою самою вартістю, або позиції неякісні, неліквідні тощо. Можливо, кілька десятків років тому і був такий підхід до формування знижок, але він давно в минулому. Сьогодні акції — це потужний маркетинговий інструмент, який стимулює продаж. Тому компаніям вигідніше за знижкою реалізувати за день кілька товарів, ніж за тиждень за повною ціною. До того ж дисконт діє на окремі позиції та обмежений період часу. Тому при пошуку нового ліжка рекомендуємо проаналізувати акційні пропозиції. 

Акційні пропозиції

Для початку визначте для себе основні характеристики, яким повинні відповідати меблі, і, відштовхуючись від цього, шукайте подібні варіанти за знижками. У магазині «Світ Матраців» можна знайти якісне ліжко за вигідною вартістю. Здійснюйте покупки тільки в перевірених магазинах, щоб ваші новенькі меблі тішили вас довгі роки. 

Якщо ця стаття була для вас цікавою та корисною, не забудьте поставити вподобайку.

 

Читайте також:

5 Липня / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *