Як вибрати ідеальну пилку для нігтів

З давніх часів жінки переймалися питанням догляності та краси. Багато уваги приділяється макіяжу і зачісці, але незмінними ознаками доглянутої зовнішності вважаються гладенька шкіра, здорове сяюче волосся та акуратні нігті. Важливу роль грає охайна кутікула та загальна зволоженість шкіри рук, але не менше уваги варто приділити здоровяю нігтьової пластини. Багато жінок страждають від розслоєння та ламкості нігтів. Причиною тому може бути така звичайна, на перший погляд, річ, як пилочка для нігтів.

Сьогодні поговоримо про те, як підібрати цей аксесуар краси в залежності від типу ваших нігтів.

Якими бувають пилочки для нігтів

Сьогодні існує чимало різновидів пилочок для нігтів. Усі вони різняться між собою ціною та призначенням. Професійні майстри мають у своєму арсеналі багато пилочок одночасно, тому що знають: від правильного підбору пилочки залежить краса та здоров’я нігтів.

Сучасні виробники пропонують багато красивих пилочок: з квіточками та метеликами, рожеві та блакитні і ще безліч варіантів. Однак не варто обирати пилочку лише за зовнішніми ознаками. Головним критерієм при виборі має стати тип ваших нігтів, адже за призначенням різні пилки теж відрізняються: для нарощених, товстих та тонких нігтів.

Різновиди пилочок:

  1. Металеві
  2. Скляні
  3. Абразивні
  4. Бафи
  5. Пісочні
  6. Лазерні

 

Як обрати пилочку в залежності від типу нігтів?

Для того, щоб правильно обрати пилку, треба визначити свій тип нігтів. Для цього, докладаючи невеликих зусиль, натисніть на край нігтя, ніби згинаючи його. Якщо ніготь легко згибається, це означає, що у вас тонкі нігті. А якщо при згинанні ви відчуваєте деякий дискомфорт — ви щаслива володарка товстих нігтів. Слід зазначити, що такий поділ є досить суб’єктивним та умовним, але за його допомогою ви зможете максимально наблизитися до правильного вибору пилочки.

Отже, якщо у вас товсті або середньої товщини нігті, вам чудово підійде класична пилочка з металу або металева, вкрита так званим алмазним чи алюмінієвим шаром. До речі, вона також добре підходить для педикюру. Фахівці зазначають, що алмазна та металева пилочки мало чим відрізняються. За якістю різниці немає, а от ціна у алмазної помітно вища. В будь-якому разі, вирішувати вам: купити звичайну пилочку чи з ювелірним покриттям. Через те, що металева пилочка є дещо жорсткою, рекомендується після запилювання нігтів використовувати ще одну пилочку — шліфувальну.

Для тонких нігтів металева пилочка протипоказана — вона надто абразивна та жорстка. Для таких нігтиків рекомендується використовувати скляну пилочку. Такі пилки більш делікатно оброблюють край нігтя, не порушуючи його структури. Іноді магазини пропонують під виглядом скляної пилки полімерну. Однак краще брати все ж скляну. Відрізнити їх можна за вагою: скляна більш важка.

Якщо у вас нарощені нігті або модний сьогодні шеллак, іноді доводиться трохи підправляти манікюр. Для цього використовуйте абразивну пилочку з наждачною крихтою. Тут варто звернути увагу на її абразивність. Як правило, на кожній такій пилочці вказані дві цифри — ступінь абразивності з одного та іншого боку. Чим більший цей ступінь, тобто номер, тим дрібніші абразивні часточки і делікатніша пилка. Спеціалісти радять для легкої домашньої корекції нігтя використовувати пилочку з номером до 180. Пилочки з наждачною крихтою від 180 до 240 підходять для товстих та середньої товщини нігтів, а також для педикюру. А пилочки від 300 до 400 використовують для полірування нігтів — вони найніжніші.

Для того, щоб отримати манікюр гладенький та блискучий, як у салоні, використовуйте пилочку баф. Бафи виготовляються з полімерної піни або тканини і використовуються для шліфування нігтів. Така пилка має декілька сторін, різних за призначенням — пиляння та шліфування нігтя.

Якщо ваші нігті ламкі та тонкі, зверніть увагу на пісочну пилочку. Вона має картонну чи пластикову основу, тому досить крихтка, і дуже м’яка та еластична, тому не завдасть вашим нігтям жодної шкоди.

Новий тренд в догляді за руками – лазерна пилочка. Вона є яскравим представником аксесуару для європейського манікюру. Така пилочка, наче зрізає нігтьову пластину, запобігаючи її руйнуванню.

Цікавий історичний екскурс

Відомо, що перші пилочки для нігтів з’явилися близько 2 тис. років тому за часів славетної Клеопатри. Тоді вони виготовлялися з вулканічної лави. А вже у XVIII ст. пилочки для нігтів виготовляли з дорогоцінних металів ювелірні майстри. Існували й більш економні варіанти — залізні. З бурхливим розвитком індустрії краси порівняно нещодавно на залізні пилочки почали наносити так званий алмазний або алюмінієвий пил, що робить процес запилювання більш делікатним. Тогочасні модниці шикувалися в довжелезні черги, аби придбати бажаний аксесуар. Слід зазначити, що і коштував він чимало.

І наостанок — декілька порад щодо процесу спилювання нігтів:

  1. Пиляйте тільки сухі нігті. Якщо використовувати пилочку на мокрих нігтях, вони можуть ламатися.
  2. Починайте обробку з зовнішніх куточків. Пиляйте ніготь лише в одному напрямі — ззовні всередину.
  3. Після цього переходимо до середньої частини нігтя. Не забувайте, що пиляємо лише в одному напрямі.
  4. Візьміть шліфувальну пилочку і обробіть край нігтя, де після пиляння з’явився невеличкий «бортик».

Піклуйтеся про себе та свою красу, і не забувайте про EVA Blog, що завжди допоможе корисним бьюті-хаками!

Пилка Zauber скляна, 115мм

41.00
Купити

Пилочка для полірування нігтів TITANIA, 3 поверхнi

223.00
Купити

Пилка лазерна Staleks B&C 110мм

65.00
Купити

Пилка для нігтів TITANIA Saphire, 12,5см

62.00
Купити

Бафик Zauber полірувальний

47.15
Купити
11 Жовтня / 2018 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA