Як правильно доглядати за шкірою чоловіку

Шкіра чоловіків має цілу низку відмінностей від жіночої, але є в них і спільна риса: і перша, і друга потребують регулярного догляду. Утім, якщо в жіночій косметичці є все і на будь-який випадок життя, то в чоловічій — хіба що бритва та засоби для гоління. Але для підтримування шкіри в здоровому стані цього недостатньо! Добре, що сучасні чоловіки починають потроху дбати про свою зовнішність, а доглянута шкіра та руки для багатьох стали не просто частиною повсякденності, а й обов’язковим її атрибутом. Тож давайте поговоримо про те, які особливості має чоловіча шкіра, чи потрібно купувати спеціальну косметику для чоловіків та якою вона має бути.

Щоденне очищення

Властивості чоловічої шкіри багато в чому визначає гормон тестостерон, котрий напряму впливає на інтенсивність виділення шкірного жиру. Ось чому шкіра чоловіків частіше буває жирною та схильна до появи акне, а отже, і потребує ретельного щоденного очищення, наприклад, з гелем Hydra Power від L’Oréal Paris. Засіб добре очищує шкіру, гіалуронова кислота підтримує водний баланс клітин, ментол створює відчуття свіжості, а гліцерин пом’якшує. Умивайтеся з ним зранку і ввечері.

Тонізація

Засіб для вмивання видаляє з поверхні шкіри не лише забруднення, але й природний захисний шар, в результаті чого шкіра лишається незахищеною. Через це у чоловіків та жінок можуть з’являтися мікротравми, почервоніння та подразнення, особливо в холодну пору року. Тож після контакту з засобом для вмивання та жорсткою водопровідною водою шкіру обов’язково потрібно протирати тоніком, наприклад, MAY face: цей засіб підходить і для чоловіків, і для жінок, очищує пори, освіжує шкіру, чинить антибактеріальну дію. Протирайте ним обличчя двічі на день після кожного вмивання.

Зволоження

Чоловіча шкіра порівняно з жіночою менш чутлива, більш жирна та товста. Завдяки таким відмінностям вона найменше піддається негативному впливу вітру, холоду й не потребує додаткового захисту. Утім, чоловікам після 30 років, а також тим, хто має суху або чутливу шкіру незалежно від віку потрібно використовувати легкий зволожувальний крем або гель один раз на день. Згодом, коли ваша шкіра ставатиме більш сухою, можна наносити крем двічі на день після кожного вмивання та тонізації. Це може бути Hydra Power від L’Oréal Paris — легкий і невагомий зволожувальний гель, що заспокоює шкіру, насичує її вологою та створює комфортне відчуття м’якості без неприємної плівки.

Глибоке очищення

На попередніх трьох етапах можна і зупинитися, але якщо ви просто любите доглядати за собою або ваш рід діяльності вимагає ідеально доглянутої шкіри, 1–2 рази на тиждень можна додати до свого догляду маски або скраби. Скраб від L’Oreal Paris «Нескінчена Свіжіть» допоможе відлущити відмерлі часточки та зробити шкіру гладенькою, а маски нададуть шкірі ще більш доглянутого вигляду. Ідельно чоловічій шкірі підходять маски на основі глини, наприклад, мінеральна глиняна маска від Lirene.

Чи можна чоловікам користуватися жіночими засобами?

Так, якщо у вас, наприклад, комбінована шкіра, ви можете скористатися жіночим гелем для умивання для комбінованої шкіри. Але не забувайте, що жіноча шкіра, на відміну від чоловічої, тонка та ніжна, тому такий засіб може для вас виявитися надто м’яким. А от жіночі креми часто виявляються надто жирними для чоловічої шкіри, в результаті чого можливі закупорювання пор чи навіть поява акне. Тож зважайте на ці особливості, обираючи косметику для себе. Ну, а якщо маєте можливість придбати спеціальні засоби для чоловіків, створені з урахуванням індивідуальних потреб та особливостей, то це буде найкращим рішенням!

Маска для лица Lirene Masks минеральная глиняная

38.50
Купити

Скраб для лица L’Oreal Paris Бесконечная свежесть для нормальной и смешанной кожи

159.00
Купити

Увлажняющее средство L’oreal Men Expert Гидра Пауер Освежающее

240.00
Купити

Очищающий гель L’oreal Men Expert Гидра Пауер Освежающий

136.00
Купити

Очищающий гель для кожи лица L’Oreal Paris Men Expert Pure Power

109.00
Купити

Тоник для очищения лица MAY face для всех типов кожи

19.99
Купити
11 Жовтня / 2018 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті