Збираємося у відпустку: Практичні поради

Європейські соціологи нещодавно проводили опитування, в результаті якого з’ясувалося, що 40% мандрівників зовсім не вміють організовано збиратися у відпустку. При цьому чоловіки ставляться до цього завдання набагато спокійніше, ніж ми, жінки (ще б пак, адже більшість з них довіряє укладання речей своїм супутницям!). Також половина опитуваних жінок підтвердила, що перебуває у стресовому стані, організовуючи поїзду.

Щоб ваш відмінний настрій не зіпсувався через тривалі та виснажливі збори, пропонуємо декілька простих порад.

З пункту А в пункт Б

Перше, що потрібно зробити для правильної організації поїздки — почати планувати її заздалегідь. Уявіть, що ваша подорож — це арифметична задача зі шкільного підручника. Тільки розв’язати цю проблему потрібно по-дорослому.

По-перше, забронювати готель, в якому ви будете жити.

По-друге, продумати маршрут і замовити квитки.

І по-третє, дізнатися, чи не заборгували ви державі — тим, у кого є несплачені штрафи, можуть відмовити у виїзді за кордон.

Коли до подорожі залишиться тиждень, варто задуматися над тим, на що ви будете жити під час відпочинку і скільки ви плануєте витрачати в день. Валюту краще придбати заздалегідь, щоб не бігати по незнайомому місту в пошуках обмінних пунктів.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Також не варто забувати про те, що в деяких країнах, особливо мусульманських, існують певні правила поведінки в громадських місцях, і те, що здається нам нормальним і звичним, там може розглядатися як порушення закону. Поцікавтеся в інтернеті або у свого туроператора, як поводитись в тій країні, куди ви прямуєте.

Не зайвим буде вивчити і карту місцевості, де буде проходити ваша відпустка. Це допоможе не тільки цікавіше провести час, а й підготує вас до деяких неприємних ситуацій, від яких ніхто не застрахований — необхідності відвідати лікаря, звернутися в консульство тощо.

«Дама здавала в багаж…»

Іспанське прислів’я говорить: бери не те, що може знадобитися, а те, без чого не зможеш обійтися. Заздалегідь продумайте, які речі варто брати з собою в подорож, а від яких краще відмовитися. За статистикою третина багажу, взятого у відпустку, навіть не дістається з валізи!

Переходимо до упаковки.

Головне правило: важке кладемо вниз, легке — наверх. По краях розсовуємо взуття (обернувши попередньо підбори) і туалетні приналежності. Речі, які мнуться, потрібно згортати рулоном, щоб не було складок і заломів. Якщо це все-таки відбулося, а праски під рукою немає, повісьте зім’яте плаття на плечики і залиште в ванній після того, як приймете гарячий душ. Вологе повітря допоможе розгладити речі. Одяг з примхливих тканин — шовку і льону — варто загорнути в тонкий папір, щоб не ушкодити.

Дівоча пам’ять

Вирішіть перед поїздкою інші організаційні питання:

  • призупиніть дію клубної картки або абонемента в тренажерному залі;
  • подбайте про домашніх тварин і кімнатні квіти;
  • встановіть новий запис на автовідповідачі;
  • активуйте автоматичну відповідь на електронні листи, що приходять на робочу поштову скриньку.
  • безпосередньо перед від’їздом зарядіть свій телефон і проконтролюйте, чи встановлено на ньому вигідний тарифний план для розмов з роумінгу.
  • ще раз перевірте документи — як свої, так і дитини. Нагадуємо, що для перетину кордону
  • одному з батьків необхідно мати дозвіл від другого, який залишився вдома, а тим, хто подорожує удвох, цей документ не потрібен.

Бажаємо приємного відпочинку!

28 Липня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
ТОП-4 застосунки для макіяжу на фото
30 Листопада / 2023 Дозвілля
12 Червня / 2021 Дозвілля
Благодійність