5 фільмів, які допоможуть мамам перезарядитися і відновити ресурс

Сьогодні в гостях у EVA Blog і Клубу Щаслива мама письменниця, експерт премії Мама року в номінації “Натхнення” Ірина Говоруха. Вона поділилася з нами добіркою легких фільмів, які стануть відмінним способом відпочити і перезавантажитись.

“Мама року” – щорічна національна премія, яка проходить за підтримки Лінії магазинів EVA. До 14 квітня 2021 роки ви можете поділитися історією про маму, що вас надихає, і допомогти їй перемогти в одній з номінацій: Натхнення, Велике серце, Сімейний затишок, Спорт, Успіх, Супербабуся, Блогер і Мій дім – моя EVA.

Бути мамою – це щастя, помножене на тяжку працю. Крива, що постійно впирається то в захват, то у відчай. Нескінченна тривога і невичерпна радість. Величезна відповідальність за харчування, розвиток, лікування. Виснажлива метушня і мільйон справ, що ніколи не закінчуються. Ночі, що нагадують неправильні дроби, прання, прибирання, укладання, заколисування, вмовляння з’їсти індичі тефтелі, погоні за котом під час прогулянки і бійка за самокат, нескінченні капризи і вимоги морозива. Коротше кажучи, життя молодих мам перевертається, і створюється враження, що їх струснули як сніжну кулю і продовжують трясти цілодобово.

Подібне відбувається день у день, оскільки дітям для щасливого розвитку потрібна рутина, а ось що робити активним та ініціативним мамам? Як влаштувати собі перезавантаження і отримати такий необхідний перепочинок? Можна, звичайно, випити відро кави з подругами або покачати прес, а можна подивитися хороший фільм і опинитися хоч на пару годин у зовсім іншому світі.

«Випадковий чоловік» (2008 р.)

Здавалося б, що може бути спільного між успішним психологом, ведучою популярного шоу на радіо і звичайним пожежним? У неї на сніданок вишукані ванільні вафлі, у нього – банальний бутерброд. Вона пише розумні книги, розбирає відносини на молекули, він приборкує вогонь. Ось тільки справжньому коханню невідома меркантильність, і молодих людей накриває романтичною хвилею.

 «Замерзла з Майамі» (2009 р.)

У Люсі є відмінна робота, затишна квартира, багато амбіцій і далекосяжних планів. Її оточують солідні комерсанти і галасливий мегаполіс з численними штаб-квартирами, банками і поверхами. Дівчина хвацько йде по кар’єрних сходах, доки не трапляється маленьке відрядження в затрапезне містечко Міннесоти. Там вона зустрічається з добродушними людьми, які роблять різдвяні листівки, готують тапіоку і підставляють своє тверде плече.

«Змішані» (2014 р.)

Легкий, хвилюючий і дуже смішний фільм. Двое одиноких батьків виховують своїх дітей. У Лорен – сини, у Джима – три дочки. Щодня вони стикаються з бойкотами, нерозумінням і зворушливим дорослішанням своїх нащадків. Згодом всі разом опиняються в яскравій, запальній Африці, що сповнена аборигенами, бегемотами, жирафами, барабанами, кавовими плантаціями, і приходить усвідомлення, що закохані ідеально доповнюють одне одного.

 «Історія про нас» (1999 р.)

Цій родині вже п’ятнадцять років. За минулі роки накопичилося багато чого: народження дітей і підвищення по службі, недільні матчі і літні пікніки, необгрунтовані претензії і серйозні недомовки. Бажання розлучитися або вбити одне одного. Пара, дійшовши до вищої точки кипіння, приймає рішення розлучитися. Ось тільки що робити із ще живим і пульсуючим коханням?

«Бабине царство» – серіал (2012 р.)

Неподалік великого міста живе звичайна сім’я. Строгий батько, який обожнює побурчати та майстерно згладжує гострі кути, мама, успішна старша дочка Оксана і молодша, яка очікує дитину на першому курсі інституту. У сімействі постійно відбуваються зворушливі сварки і грандіозні авантюри. Даремні сперечання і дуже сміливі ходи, в результаті яких кожен знайде своє щастя.

Національна премія “Мама року” заснована за підтримки Лінії магазинів EVA, щоб підкреслити важливість ролі мами. Жіночні, турботливі, які створюють домашній затишок і надихають своїм прикладом – такі вони, героїні премії. Впізнали в цьому портреті свою маму? Тоді нагадуємо, що до 14 квітня 2021 триває прийом історій. Поділіться своєю прямо зараз!

1 Квітня / 2021 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність