Сніданок запускає організм після нічного відпочинку на активне спалювання калорій. А для доброго і бадьорого ранку нам потрібна саме енергія. Тому головна теорема в першому прийомі їжі — він має бути ситним і корисним. І якщо ваш ранок не налаштовує до приготування складних страв і випічки, наша добірка значно урізноманітнить меню і залишить час, скажімо, для красивого мейку. Але головне: ви отримаєте відчуття ситості, вітаміни і необхідний будівельний матеріал для клітин.
Інгредієнти:
Приготування: розрізаємо навпіл авокадо, виймаємо кісточку і трохи м’якоті. Кладемо половинки на пергамент, у кожну розбиваємо яйце, доводимо до смаку спеціями. Запікаємо при температурі 180 градусів 10–15 хвилин (залежить від того, який жовток більше полюбляєте: рідкий або крутий). Доповніть хрустким листям салату та м’якоттю авокадо, яка залишилася, збризкавши лимоном і оливковою олією.
Інгредієнти:
Класика американської кухні — скрембл — це яєчня, яка готується на сковороді при постійному помішуванні лопаткою. Приготування: на розтопленому вершковому маслі обсмажуємо заздалегідь очищені від шкірки помідори, додаємо базилік і спеції. Поки томати тушкуються, яйця збиваємо виделкою, солимо. Відразу після збивання додаємо суміш до сковороди. Як тільки маса трохи схопилася, починаємо інтенсивно перемішувати. Смажимо на середньому вогні 3–5 хвилин. Помідори можна замінити на болгарський перець, гриби або шпинат. А перед подачею присипати кунжутом. Ароматно й поживно!
Також буде цікаво: «Сніданки для справжніх чоловіків»
Як правило, цю англійську королеву серед каш готують солодкою з додаванням фруктів, горіхів і всіляких сиропів. Пропонуємо спробувати рецепт солоної вівсянки із травами.
Інгредієнти:
Приготування: зваріть кашу на молоці або воді відповідно до рекомендацій на упаковці. За 2 хвилини до вимкнення вогню додайте прованські трави, а перед подачею — шматочок вершкового масла. Для пікантності щедро присипте кедровими горішками.
Порада від Єва Блог: якщо вранці часу для прийому їжі зовсім немає, візьміть із собою те, що можна вжити по дорозі на роботу: фруктово-овочевий смузі, коктейль на основі натурального йогурту або горіхи.
Ще один варіант сніданку родом із туманного Альбіону — сендвіч. Такий англійський варіант бутерброда, де начинка знаходиться між двома скибочками хліба, може бути корисним.
Інгредієнти:
Приготування: підсушений в тостері хліб доповнюємо слайсами м’яса і овочами, збризкуємо соєвим соусом. Посилить смак пряна зелень: рукола, базилік або кінза. Замість м’ясної начинки можна взяти рибну (тунець або лосось) чи пюре з бобових (червона квасоля, сочевиця).
Візьміть на замітку. Починати день із прийому солодкого небажано, оскільки метаболізм ще не розігнався. Тому щоб солодощі йшли не в жировий, а в енергетичний запас, озбройтеся рецептами десертів без цукру. Вони задовольнять бажання ласунів без шкоди для фігури.
Мюслі — це цільнозернові пластівці, які є джерелом корисних вуглеводів. Краще віддавати перевагу мюслям без калорійних добавок. Чудовий варіант готового до вживання сніданку корінням з Америки — гранола. Вона являє собою запечену суміш зі злакових пластівців, горіхів, насіння та ягід, підсолоджених медом чи кленовим сиропом. Ви можете заздалегідь приготувати її самостійно, а вранці просто заливати натуральним йогуртом.
Розставити всі крапки над «і» у питанні користі харчових волокон допоможе наш матеріал «Як правильно вживати клітковину»
Дієтологи стверджують, що гречане борошно набагато корисніше за пшеничне. Привід для експериментів знайшовся! Просто замініть у своєму звичному рецепті млинців або оладок пшеничне борошно на гречане. Доповніть готові панкейки медом і улюбленими ягодами або слабосоленим лососем із крем-сиром. Традиційний варіант — гречані млинці з шинкою і сиром.
А якщо хочете викликати захват у своїх близьких, зберігайте до закладок «Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей».
Смачний, ситний і корисний. З ним можна імпровізувати в усіх сенсах: видозмінювати тісто або додавати різні начинки.
Інгредієнти (класичний рецепт):
Ідеї добавок до тіста:
Приготування: змішайте всі продукти виделкою, підсмажте з двох боків як звичайний млинець. Додайте на одну половинку начинку, а другою накрийте. Вийде зарум’янений півмісяць.
Солодкі начинки:
Солона начинка:
Ідеальний баланс — саме так можна назвати сніданок, адже він має займати мінімум часу, але дарувати максимум користі. Коли ця золота середина знайдена, ваше емоційне і фізичне здоров’я під контролем!
Цікаво на тему: «Експрес-вечеря: швидкі рецепти для втомленої мами»
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні