Годування в громадських місцях: так чи ні?

Життя молодої матусі не зупиняється з появою малюка. Сучасні жінки ведуть надзвичайно активний спосіб життя, і наявність грудної дитини на руках не заважає їм зустрічатись з друзями та відвідувати громадські місця. Єдине, що може викликати вагання – це можливість або неможливість погодувати немовля в умовах поза домом. На цей привід існує безліч думок, і всі вони мають право на існування. Тож, давайте і ми обговоримо дану тему та спробуємо з’ясувати, як правильно годувати дитину грудьми на людях.

Якщо Ви не плануєте просидіти вдома весь час, доки маля знаходиться на грудному вигодовуванні, то рано чи пізно Вам обов’язково доведеться зіткнутися з ситуацією, коли малюк вимагає їжу, а до дому ще далеко. Як варіант, можна спробувати довести кричущу крихітку до свого житла, та це загрожує зіпсуванням настрою не тільки у дитинки, а й у мами. Коли Ви вирішили годувати маля за потребою, не змінюйте своїх планів, адже прикласти його до грудей можна і в громадському місці, наприклад, на лавочці в парку або за столиком у кафе.

З якими проблемами стикаються молоді матусі

По-перше, жінка може відмовитись від прикладання дитинки до грудей на людях через те, що соромиться. Адже, грудне вигодовування – це процес надзвичайно делікатний, і навіть, певною мірою інтимний. Тому деякі матусі віддають перевагу годуванню в домашніх умовах, і лише на очах у найрідніших людей.

Інший момент – це незадоволені погляди та вигуки незнайомців навкруги. Не всім подобається бачити дівчину, що годує, особливо якщо вона не має жодних комплексів. Така ситуація може призвести до вуличних сварок та інших неприємностей, а це зовсім недоречно у той час, коли Ваше маля голодне.

То що ж робити матусі – ігнорувати думку оточуючих чи сподіватись, що малюк заспокоється без грудей? Звісно, якщо дитя голодне, то ніякі обійми та милі слова його не втихомирять. Але, не засмучуйтесь. З нашими наступними порадами грудне годування у громадських місцях більше не буде для Вас проблемою.

Перш за все, підготуйтесь. Якщо Ви плануєте тривалу прогулянку із своєю крихіткою, вдягніться відповідально:

  • Одягніть обов’язково спеціальний бюстгальтер для годування, і в такому разі Вам не доведеться оголяти всю грудь.
  • Виберіть у своєму гардеробі кофтинку з глибоким вирізом або простору блузку. В них Вам не потрібно буде роздягатись наполовину, достатньо просто опустити горловину або розстібнути пару ґудзиків.
  • Друга порада – знайдіть затишне місце. Це може бути лавка в парку чи на алеї, тихий дворик або столик у кав’ярні. Деякі супермаркети та поліклініки обладнані спеціальними дитячими кімнатами, тож можна ними скористатись, якщо є такі неподалік.
  • Третя рекомендація – не виставляйте усе своє багатство на показ. Адже, Ви все ж таки груди оголяєте, а не руку чи ногу. Серед перехожих можуть зустрітись діти, юнаки та чоловіки, яким бачити Вас напівоголеною зовсім не потрібно. Звісно, бажання голодного малюка передусім, але потурбуйтесь обов’язково про те, щоб у Вас було чим прикрити грудничка.
  • Ну і нарешті – будьте спокійною. Нервова матуся зовсім не потрібна дитинці, бо її настрій може передатись крихітці або навіть змінити смак молока. Тож заспокойтесь: годувати малюка грудьми – це абсолютно природньо, і якщо Ви врахуєте всі наші рекомендації, Ваші дії нікого не збентежать. Більшість і взагалі не зверне увагу на те, чим Ви займаєтесь.

Що потрібно для комфортного годування поза домом?

Ми вже казали про переваги використання спеціального бюстгальтера та зручного одягу. Окрім цього, існує немало сучасних гаджетів для годування, які мають взяти собі на озброєння всі новоспечені матусі.

  • Фартух для годування – винахід, який буде корисний матусям, що полюбляють свіже повітря та довгі приємні прогулянки з дитиною. Ця річ допоможе прикрити малюка, доки він смокче молочко, і ніхто та нічого не відволікатиме його від важливої трапези. Придбати такий фартух можна у будь-якому сучасному дитячому магазині, та якщо він Вам не по кишені, візьміть із собою пелюшку, широку хустку або легкий палантин.

  • Слінг – корисна річ не тільки для перенесення дитинки, а й для годування на вулиці. Привабливим є й той факт, що тримаючи маля у слінгу, Вам зовсім не обов’язково шукати місце для комфортного годування, адже Ви можете робити це прямо на ходу. До того ж, нинішні точки продажу пропонують величезну кількість моделей, отже у Вас є можливість обрати найзручнішу для себе: слінг-шарф, слінг на кільцях, май-слінг, тощо.

Дорогі матусі! Немає нічого прекраснішого, аніж жінка із немовлям на руках. Тому не бійтесь насолоджуватись на повну щасливим материнством і не звертайте увагу на стереотипи. Грудне годування малюків на вулиці – це абсолютно нормальна практика, якою користуються жінки багатьох країн.

Тож, будьте відповідальною і сучасною мамою – тоді Ваші малята будуть здоровими та щасливими!

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *