Женская взаимоподдержка: обратный эффект

Делиться в женском кругу переживаниями, радостями и проблемами для многих из нас важно. Потребность выговориться бывает настолько острой, что в ход идут не только личные встречи с подругами, а все доступные способы общения с более широким кругом: телефонные разговоры, мессенджеры, комментарии в социальных сетях, форумы. 

Нередко так завязываются приятельские взаимоотношения, которые в дальнейшем перерастают в реальную дружбу. Например, в группе проекта EVA WOMEN CHALLENGE, почитать о котором вы можете по ссылке, девчонки настолько активно поддерживают друг друга, что пробежка в 10 км перестает казаться чем-то сложным.

Но не везде царит такая идиллия. Увы, достаточно распространенная ситуация, когда женщина делится сокровенным и волнующим, а в ответ вместо поддержки получает обратный эффект.

Женщины, которым больно

Ты делишься сокровенным, искренним — а на тебя нападают. Злостные комментарии о том, что сама виновата, что все делаешь не правильно и живешь не так, как надо. Мне всегда грустно наблюдать, когда женщины, у которых такие же проблемы, и которые, по идее, должны были понять и поддержать друг друга, становятся яростными хейтерами друг друга.

Долго задаваясь вопросом, как же так. И пришла к мысли, что их внутренняя боль так сильно кипит, что невыносимо сильно хочется снять крышку чайника, прикоснуться обожженной рукой к чужой руке и успокоить себя, что боль — чужая. Вот этого, другого человека.

Баланс для себя

Знакома история, когда пишешь о том, что “хорошо” может быть всегда, что “хорошо” не нужно заслужить и выстрадать, в комментариях появляются фразы про иллюзии, про повезло и про жизнь, которая плохая? “Не в нашей стране. Не с нами.” И первая реакция — дать сдачи, обвинить, найти причину и изъян в том, кто испачкал твои ботинки своей злостью. Но стоит ли это делать?

Когда выдохнешь, вернешься в состояние баланса, понимаешь, что это внутри взрослой женщины  кричит маленькая девочка, которую недолюбили. Она колючая и острая, но ей очень хочется обняться. Вот только страшно, что не поймут, отвергнут. И она заранее готовится к обороне, нападает первой.

Тяжело все время придерживаться мысли из “Мастера и Маргариты”, что нет злых людей. Нас не научили справляться с болью, злостью, гневом. Сказали, что эти эмоции плохие, и велели  изгнать. В большинстве случаем мы по неосторожности загоняем их в глубокое подполье, где они бурлят, время от времени прорываясь едкими, колкими замечаниями.

Нельзя заставить другого человека тебя любить. Можно научиться любить самой. Себя, окружающих. И попробовать вытащить колючку из лапы животного, которое бросается на тебя лишь от того, что отчаянно больно.

30 октября / 2019 Вдохновение

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

  1. Юлія

    Особисто я почала, з дуже простого та буденного. Це питання абсолютно всі, без виключення чули і переодично чують. І звучить воно так. Ти що образився (лась)? Якогось одного разу, і я знов його почула. І затрималась на декілька секунд. Тому що подумки повторила питання вже сама собі. І миттєво зрозуміла, що я зовсім не відчуваю образи. Ну ось не відчуваю і все. Я відчуваю купу всього, але точно, образи немає!! Тому спокійно обернулася, та чітко відповіла. НІ! І зразу почула. -Ага, ти, що думаєшь я не бачу? Зовсім мене за дурня тримаєшь? За класичною моделлю, далі повинна бути якась сварка з нікому не зрозумілих причин. Але в той день. Я абсолютно спокійно, рідійшла, присіла поряд на канапі, і дивлячись в очі промовила. Коханий, ти про що взагалі?. Ти начебто запитав чи я образилась? Так? Так. Так ось я тобі абсолютно чесно відповідала Ні, ні, і ще раз ні! Не давши йому шансу хочь слово вимовити , я швидко продовжила. Ти будеш здивований, але я реально замислилася, і зрозуміла що я зараз відчуваю. Так от, я тобі повідомляю, я відчуваю злість, тому що серджуся і.т.д. Виявилось що в мене було декілька відчуттів, причину виникнення кожного з них я також обгрунтувала. А ось образи немає. Я доречі сама здивована? Це ж стандартне питання, з автоматичною відповідю. Але я тебе кохаю, тому віднеслась до твого питання серьезно. Зрозуміло тобі? Поцілував його в щічку посміхнулась. Доречі мої пояснення тобі і на друге питання відповідь дали. Так що, ти наразі знаешь, за кого я тебе маю?? Коханий швиденько, дав чому у відповідь, і змінив тему. Ось так розпочалася моя історія. Яка триває вже майже 3 роки. Три роки я намагаюся бути сміливою, сильною, щоб постійно бути чесною сама з собою. На сьогодні я вважаю своїм досягненням, те що самостійно можу виявити, брехню і знаю коли це сталося, як саме і чому. ООО як раз зараз, відбулося ще дещо. Ось тут і зараз відбулася, моя Перша відкрита розмова на цю тему))) Дякую що вислухали. Гарного всім дня.

  2. Юлія

    Остання речення в пості!!! Як відро льодяної води,яке щойно вивернули на тебе. 3 секунди шоку, та миттєве пробудження. Чого це я?? Чому Я взагалі так сильно відреагувала, це вже 5 прочитаний пост, і попередні бна 1 погляд були навіть більш вражаючими. Але я не відчула нічого настільки сильного! Так я звертаю увагу на свої почуття! Справжні, ті які я відчуваю,або чомусь не відчуваю. І це неймовірно важко, та в одночас неймовірно круто. Навчіться говорити про те що ви дійсно відчуваєте, хоча б самі собі. Не бійтесь своїх справжніх почуттів. Це так неймовірно, з часом ви розумієте що ви вільні. І це вас також дуже здивує. Ви начебто до цього були. Але ні, Ви просто не знали про те що ви не Вільні,)).Нажаль більшість людей, як і я багато років до, живуть все свое життя навіть не здогадуючись, що воно зовсім не справжнє. Сьогодні, я досить швидко, дала собі відповідь. Точніше це 2 причини, які в поедннані дали таку потужну емоцію)))1. Було те, що саме сьогодні зранку я відкрила форум на я кому не була майже рік. Але це не перша перерва, хоча найбільша за 11років. І в одній з тем в коментарях автору жартуючи відповіли. Ви мабуть якась свята, бо Тема вже в Топі, і вас всі так втішають))) де поділися вся наші гадючки, та тітки які повинні Вас лаяти, та поливати брудом))). 2. Причина була життєва, як кажуть (Все геніальне, дуже просто) Бо цей приклад з лапою,100% відображає істину) Автору вистачило всього декілька слів! А не так як наприкладтмені, під час написання цього коментаря. Відчуваєте по справжньому і живіт на повну, це неймовірно!!

VISUAL by EVA