Шкарпетки із сандалями — новий тренд чи не варто давати хлопцеві шанс?

Здається, що сьогодні починати стосунки просто: один рух пальцем по екрану і метч готовий. Але хто ховається за аватаркою: кохання всього життя чи фрик, від якого захочеться миттєво втекти з побачення? Ось прийшов він на зустріч у сандалях та шкарпетках. Як зрозуміти, це тому що хлопець – мамин скарб, чи йому просто дуже сподобалася колекція Dior Men сезону весна-літо 2021? Залишати йому телефон чи краще так обмежитись діалогом в Інстраграм?

Пропонуємо подивитися, що ж ховається за ідеальною сумісністю у відносинах, чи буває вона, і як виявити свою людину, навіть якщо вона носить шкарпетки з сандалями.

Ідеальна сумісність: міф чи реальність?

Психологи відзначають, що міцними будуть ті відносини, що ґрунтуються на повазі, дружбі, спільних інтересах та збігу життєвих ритмів. Власне, нічого нового вони не кажуть. Сумісність — це здатність бути щасливими одне з одним і при цьому максимально залишатися собою. Про сумісних людей кажуть, що у довгостроковій перспективі їм «по дорозі», і що вони живуть в одній системі координат чи «душа в душу». Весь фокус у тому, що серйозні стосунки будуються за межами чарівної лінзи закоханості, коли відбурлить хімія пристрасті.

До речі, пошук другої половинки зовсім не означає пошук «частини, якої не вистачає». І хоча кажуть, що протилежності притягуються, часто замість злиття докупи вони відштовхуються і розлітаються в різні боки. Щоб не обмежувати своє особисте зростання, краще шукати не «доповнення» собі, а однодумця. Людину зі схожою системою цінностей та принципів. 

Цікавий психологічний висновок зробили фахівці, проаналізувавши пари темпераменту. Найміцнішими виявилися ті союзи, у яких характер партнерів дуже відрізняється. Наприклад, «холерик – меланхолік» або «сангвінік – флегматик».

Ти впевнена, що він той самий?

Загальні теми та погляди

Якщо вам не буває нудно в компанії одне одного і хочеться ділитися, як пройшов день, це хороший знак сумісності. Ти можеш обговорювати автомобільні новини, що хвилюють його, а він з непідробним інтересом слухає про новий відтінковий бальзам? Взагалі супер!

Не менш важливо мати загальний підхід і до організації побутових питань. Якщо він звик до домашнього обіду з трьох страв, а твого кулінарного натхнення вистачає  хіба що на лапшу швидкого приготування, можуть виникнути проблемки)))

Почуття легкості

Зі «своєю» людиною ти можеш бути справжньою. Тобі не потрібно переживати за свої слова, дії та вчинки, чекаючи на оцінку. Це якраз про той стан, коли внутрішня пружина має розслабитися.

Важливо потоваришувати й зі «дивинами» партнера. Ваші стосунки будуть міцними, якщо тебе не бентежить, що хлопець забуває прибрати бритву, а його не чіпляє, що твої бʼюті-пляшки заполонили всі полички у ванній.

Розуміння кордонів

Турбота не дорівнює контролю. Тривожний симптом — це порушення особистих кордонів. Наприклад, коли хлопець читає твої листування з іншими людьми, не спитавши дозволу взяти смартфон. Тому варто ще на старті обговорити ці моменти.

Здорові стосунки це і про компроміси. Не поступки на догоду партнеру, а саме пошук третього рішення, яке задовольнить обох.

Взаємоповага

Це фундамент довгострокових стосунків. У такому союзі партнери радіють здобуткам, поважають уподобання, життєві цілі одне одного і надають взаємну підтримку на шляху до їх досягнення.

Прийняття на всіх рівнях

Хороші стосунки — це зв’язки, які нас живлять енергією. Погані — ті, котрі цю енергію забирають. Ідеальних людей не буває. І якщо хлопець не може приймати тебе з усіма плюсами/мінусами й намагається змінити тебе, на цьому тлі навіть найпристрасніше кохання потоне, як піщинка у хвилях океану. Критика у відносинах має місце лише тоді, коли вона конструктивна і, як маяк для корабля, несе орієнтир для виходу зі складної ситуації.

Як зрозуміти, що час линяти?

Постав собі питання

Чи збігаються ваші цінності, плани та принципи? Чи бачиш спільне майбутнє? В успішних відносинах партнери дивляться на життя під одним кутом. Сумісні люди — команда та стимул одне для одного.

Як партнер висловлює свою турботу? Краще, якщо його поради будуть підкріплені реальною допомогою. Наприклад, якщо ти захворіла, хлопцеві краще не надиктовувати список препаратів, якими у дитинстві його лікувала бабуся, а привезти їх із аптеки.

Як він поводиться після сварки? Чи намагається вдатися до маніпуляцій або, навпаки, готовий згладжувати гострі кути та знаходити точки дотику. Люблячі люди після конфлікту не мовчать цілодобово, а намагаються якнайшвидше порозумітися. Адже на афішах нові блокбастери, настав час йти до кінотеатру!

Аналізуй вчинки

Особливо в конфліктних ситуаціях поспостерігай за реакцією чоловіка: чи виявляє він гнів чи лють. Важливо оцінити, як хлопець спілкується з іншими людьми, наприклад, персоналом, що обслуговує.

Погані дзвіночки — безпідставні ревнощі, знецінення твоїх досягнень і почуття, що твоя самооцінка неухильно повзе вниз. Не варто жити задля чужих інтересів, поставивши хрест на своїх мріях.

Вихід із зони комфорту

Кажуть, щоб добре пізнати людину, треба опинитися з нею у нетипових умовах. Зовсім необов’язково вирушати у тривалий турпохід із мінімальним запасом провізії. Але подивитися на його дії і оцінити свій стан, наприклад, у стресовій ситуації, дуже важливо. Якщо ти відчуваєш почуття тривожності, сорому чи провини за вираження негативних емоцій, це маячки деструктивних стосунків.

Якщо для тебе партнер — це просто спосіб уникнути самотності й не бути білою вороною на тлі заміжніх подруг, теж не варіант. Краще витратити дорогоцінний час на саморозвиток.

 Як бачиш, за одне побачення важко стовідсотково визначити вашу сумісність. Так, був період, коли шкарпеточки з сандалями тривожно сигналили, що до цього скарба додається анекдотична свекруха. Та останнім часом мода кидає виклик всім стереотипам, і твій обранець може виявитися справжнім діамантом. Тож головна порада – прислухайся, як відчуваєш себе поруч з ним. А над стилем ще встигнеш почаклувати.)

10 Лютого / 2022 Натхнення

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Світлана

    Це була цікава інформація для мене. Буду чекати і надалі отримувати повідомлення….

VISUAL by EVA