Твоя чутлива шкіра потребує відновлення. Чому та від чого?

Якщо ти маєш чутливу шкіру, то з раптовою появою почервоніння, лущення, та навіть свербежу, впевнені, стикалася не раз.

чутлива шкіра

Так шкіра реагує на зовнішні, внутрішні фактори, або на їхню сукупність.  Ось лише деякі з них:

  • забруднене довкілля;
  • стрес;
  • незбалансоване харчування;
  • неправильний догляд.

Але вихід існує. Регулярне відновлення шкіри та її захисного бар’єру під час рутини догляду стане запорукою комфорту й здорового вигляду. Так, регулярного догляду потребують всі типи шкіри. Але чутливість — це привід замислитися над її особливими потребами.

Instagram_Blog_01

Роль мікробіому у відновленні чутливої шкіри

Мікробіом — це унікальна для шкіри кожної людини екосистема мікроорганізмів. Його незбалансованість може призводити до загострення запалень і сповільнення відновлення шкіри. І це ще не все! Виявляється: зміни в мікробіомі впливають на виникнення неприємних проявів атопії та реакції шкіри на алергени.

А ось коли мікробіом збалансований:

  • він містить різноманіття «корисних» бактерій;
  • подразнення та запалення шкіри перебігатимуть легше;
  • у тебе є природний захисний щит, який покращує якість та швидкість відновлення шкіри.

Мікробіом

Як підтримувати баланс мікробіому? На поміч приходять науковці. Завдяки своїй дослідницькій діяльності Лабораторії La Roche-Posay постійно відкривають активні інгредієнти, здатні позитивно впливати на мікробіом. Наприклад, Аква Позе Філіформіс і Мікрорезил для гами Ліпікар, Трібіома для Цикапласт Бальзаму Б5+, Сфінгобіома для гами Толеран Дермалерго тощо.

Цікаво на тему: Найчастіші проблеми, з якими приходять до косметолога

Як подбати про чутливу шкіру

Якщо у тебе чутлива шкіра, переконайся, що засоби догляду не містять агресивних активних інгредієнтів, спирту та віддушок. А натомість мають гіпоалергенні формули, комплекс активних інгредієнтів для відновлення та заспокоєння епідермісу. 

  • 1-й крок — делікатне очищення. Текстура засобу може бути різною: гель або пінка, але уникай скрабів і вмісту абразивних частинок. Продукт має м’яко видаляти забруднення та залишки себуму, зберігати pH шкіри та не руйнувати природний захисний шар. Вмивайся водою кімнатної температури та використовуй невелику кількість засобу.

Догляд за чутливою шкірою

  • 2-й крок — зволоження. Це важлива частина догляду за будь-яким типом шкіри. А у випадку з підвищеною чутливістю рекомендуємо суміщати зволоження та заспокоєння шкіри в одному засобі. Обирай дерматокосметичні продукти з клінічно доведеною ефективністю. Вони забезпечують комфорт і мінімізують прояви чутливої шкіри.

І ще один важливий нюанс: щодня ввечері обов’язково змивай макіяж, а зранку не забувай про сонцезахисні засоби. Адже вплив УФ-випромінювання також може спричиняти посилення чутливості. 

Цікаво на тему: Що таке купероз та як його прибрати у домашніх умовах?

Які засоби догляду рекомендує EVA Blog

Головне, на що ми рекомендуємо звернути увагу під час догляду за чутливою шкірою — підбір спеціально розроблених для неї засобів. Наприклад, для першого кроку обирай Очищувальний гель Цикапласт Б5 від La Roche-Posay. Цей засіб має фізіологічний pH, легку текстуру та формулу з Пантенолом та антибактеріальним комплексом [Мідь+Цинк+Марганець]. Він м’яко очищує та заспокоює шкіру, і його можна використовувати навіть для немовлят із п’яти місяців.

Очищувальний гель La Roche-Posay Cicaplast Lavant B5

Другою нашою порадою стане використання справжнього SOS-засобу від La Roche-Posay — Цикапласт Бальзаму Б5+. Він здатен швидко заспокоїти шкіру, пришвидшити природний процес відновлення та зменшити прояви слідів загоєння. Бальзам дієвий для догляду за шкірою з проявами дерматиту, легкими опіками, подряпинами, після укусів комах, епіляції чи естетичних процедур. А також його обирають мами для тендітної шкіри малюків від трьох місяців.

бальзам La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

Все це завдяки його потужній формулі:

  1. Пребіотичний комплекс Трібіома збалансовує мікробіом.
  2. Пантенол і Мадекассосид заспокоюють і відновлюють.
  3. Комплекс [Цинк + Марганець] запобігає поширенню бактерій.
  4. Масло Каріте та Гліцерин зволожують і відновлюють захисний бар’єр.

Впевнені, ці рекомендації стануть тобі у пригоді для покращення стану чутливої шкіри.

 

Читайте також:

5 Серпня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
СвітТВ