Знаки Всесвіту: що означають збіги чисел на годиннику

Щось потойбічне, що перебуває за межею звичного розуміння наших із тобою буднів, щось заворожуюче й водночас дещо лякаюче… “Я бачив цю аварію вчора уві сні! Все сталося в точності, як мені наворожили! Це найкращий астролог, абсолютно все, що вона говорить, збувається! Найбільші світові катастрофи завжди пов’язані з числами передвістя і їх можна прорахувати заздалегідь!”. Просто обожнюю такі теми. І сьогодні пропоную тобі зануритися в одну з них, а саме в нумерологію та однакові числа на годиннику. Нудно точно не буде, обіцяю.😉

Ангельські числа на годиннику (angel numbers): значення і тлумачення

1-Знаки-Всесвіту

“Ще Піфагор говорив про концепцію магічних чисел. Він точно знав, що певні числа мають дуже сильні властивості й несуть у собі вкрай глибокий сенс”. Містика навколо чисел існувала протягом десятків століть і в наші дні вона відома нам, як “ангельські числа” або “числа ангелів». Говорив він це чи ні, але в одному я згодна на 100%, що певні числа мають дуже сильні властивості. Наприклад, цифра “0” на рахунку банківської картки протягом місяців несе в собі досить сильне знамення і глибокий сенс.

Ангельська нумерологія набирає популярності доволі швидкими темпами, що підтверджується тисячами сайтів із тлумаченням числових комбінацій. Ну й звичайно ж, існують нумерологи, які вміють “читати” ці комбінації. Сама суть цієї концепції полягає не тільки в систематичних точкових збігах щодня спостережуваних конкретних чисел, наприклад, 05:05. Ти можеш іти в магазин і побачити велику вивіску з числом “2”. Потім, підійшовши до кабінету лікаря, помітити, що в його номері “31” у трійки відпало одне кріплення і вона висить догори дриґом. Це знак і в нас уже є число 23. А зайшовши в супермаркет, ти скупилася рівно на 32 гривні. Вітаю, у тебе дзеркальне ангельське число 23:32, яке означає…

2-Знаки-Всесвіту

Відкрий 20 сайтів зі значеннями й ти побачиш абсолютно різне тлумачення – ось і вся суть. Одна з моїх улюблених серій тлумачень послідовних чисел з ангельської нумерології, в якій через кожну годину й одну хвилину на тебе чекає новий “surprise-surprise”🥳:

  • 07:07. У найближчому майбутньому ви зіткнетеся з не дуже приємною ситуацією, але в підсумку вона стане новим позитивним витком у вашому житті;
  • 08:08. На вас чекає зміна роботи з подальшим працевлаштуванням на вищу посаду або ж кар’єрне зростання на вашій теперішній роботі;
  • 09:09. Втрата великої суми грошей.

Ні-ні. Я абсолютно не проти чогось містичного, духовного, незбагненного. Такі речі щонайменше відволікають від сірих буднів і дають змогу нашому мозку, так би мовити, відірватися від реальності й трохи розслабитися. Проблема в тому, що це затягує і є шанс зовсім втратити контакт із тією самою реальністю. Хочеш дізнатися, чому ми часто бачимо однакові числа на годиннику, як це працює і до чого може призвести? Зараз розповім – від простого до складного.

Цікаво на тему: Хто такі “люди годинника” та “люди подій” і як зрозуміти, в якій ти команді

“Чому я постійно бачу одні й ті самі цифри на годиннику?” Це гра зору та мозку

3-Знаки-Всесвіту

Ти кидаєш погляд на годинник, а там знову воно, те саме число! І так відбувається вже протягом кількох місяців день у день, знову й знову.

Що ти знаєш про свій зір? Ну, крім того, що він допомагає нам орієнтуватися в просторі, розпізнавати об’єкти тощо. Існує кілька типів руху очей, які суттєво різняться за своїм функціоналом. Нас цікавить тип під назвою саккади. Дуже швидкі рухи очей, під час яких різко змінюється точка фіксації погляду. Наскільки швидкі? Уяви, що ти сидиш на лавочці й боковим зором помітила осу. Після виявлення цілі потрібно 0.2 секунди, щоб ти не тільки сфокусувала на ній зір, а продовжувала стежити за її польотом. Дуже швидкий рух твоїх очей у період усього цього заходу і є саккади.

4-Знаки-Всесвіту

Цей тип розрізняється і за амплітудою рухів, наприклад:

  1. Маленька амплітуда саккади. Використовується під час того ж читання, і якщо тобі здається, що твої очі зараз рухаються плавно, то ні. Ти водиш своїм зоровим органом по тексту, чітко дотримуючись шаблону зупинки та старту: фіксація, якщо треба зосередитися на конкретному слові, та саккада – різкі “стрибки” через слова під час читання. До речі, саме цей тип зору лежить в основі принципів швидкочитання.
  2. Велика амплітуда саккади. Найпростіший приклад: швидкий огляд кімнати. Припустимо, ти вловила щось у вікні та твій погляд різко переміщається в його бік, попутно охоплюючи поглядом все, що знаходиться в кімнаті.

5-Знаки-Всесвіту

Ось другий пункт і мозок грає з нами в гру під назвою “я все бачив, але скажу тобі пізніше”. Годинник на руці, стіні, в телевізорі… Ти не хотіла на нього дивитися, проте він потрапив у поле твого зору при великій амплітуді саккади. І мозок встиг вловити, що там було, наприклад, “21:00”. Але вам із ним зараз не до цього, адже відбувається зорове фокусування на якомусь важливому об’єкті й всі сили кинуті туди. Але через невеликий проміжок часу, десь підсвідомо ти розумієш, що саме час поглянути на годинник. Дивишся в телефон, а там знову 22:22! Ти вже не усвідомлюючи цілеспрямовано чекаєш це число, а мозок вловив час “21:00”. Завдяки нашій здатності інтуїтивно відчувати, скільки минуло часу, ти просто рівно о 22:22 дивишся на годинник. Тебе не цікавили цифри 2,1,0,0, а ось чотири двійки стали чимось сакральним. І мозок допоміг тобі вкотре отримати викид ендорфінів в організмі.

Цікаво на тему: Вікно Овертона: як змінювати своє сприйняття норми

“Я щодня бачу однакові числа на годиннику. Це знаки всесвіту?” Ні, дресирування мозку

6-Знаки-Всесвіту

Ти ж знаєш, що таке циркадні ритми? Якщо максимально коротко й простою мовою, то вони являють собою поведінкові, фізичні та розумові зміни, які організм відчуває протягом 24-годинного циклу. Циркадні ритми впливають на багато речей у нашому житті:

  • режим сну;
  • викид гормонів;
  • апетит тощо.

Нас із тобою в цьому контексті цікавить викид гормонів. Уяви, що ти прокидаєшся серед ночі й знову бачиш на годиннику те саме число. У тебе воно може викликати різні емоції – страх, тривожність або, навпаки, щастя, задоволеність. Суть у тому, що за будь-якого з цих станів відбувається викид ендорфінів. Якщо число викликає у тебе погані емоції, то ендорфіни виступають природним знеболювальним засобом, блокуючи передачу больових відчуттів у мозок. Якщо ж ти відчула радість або просто позитивні емоції, то ці гормони сприяють виникненню почуття задоволення. 

7-Знаки-Всесвіту

Тут не особливо важливий час доби, головне, що ти щодня потрапляєш на конкретну однакову комбінацію чисел, коли дивишся на годинник, і це в тебе викликає емоцію. З часом твоєму мозку починає подобатися, що кожного дня в певний час відбувається викид ендорфінів. То чому ж не поставити цей процес на потік? Так, мозок просто хоче отримати свою дозу ендорфінів, а значить саме час поглянути на годинник! Він вносить легкі коригування в циркадні ритми й… “Знову це число! Викид ендорфінів”. І так по колу.

СвітТВ

Тут є й інший бік медалі. Якщо у тебе дійшло до того, що ти неусвідомлено прокидаєшся навіть серед ночі або відволікаєшся від важливої справи вдень, щоб поглянути на час і побачити ті самі числа на годиннику, отже, твій мозок чудово реагує на “дресирування”. Зазвичай таким людям набагато простіше відмовитися від шкідливих звичок, дотримуватися суворої дисципліни харчування, тренувань під час схуднення тощо. Але й, навпаки, загрузнути в шкідливих звичках, з головою зануритися в альтернативну медицину, стати заручником азартних ігор теж простіше простого.

Цікаво на тему: Психосоматика: як стрес призводить до хвороб

“Що означає, якщо я бачу скрізь одне й те саме число?” Нічого не означає

8-Знаки-Всесвіту

Так, коли тобі на вивісках магазинів, номерах машин, на циферблаті годинника, екрані телефону, у цифровій комбінації, що вибита на чеку, систематично трапляється одна й та сама послідовність чисел, – це автоматично записується у розділ феноменів і містики. Іноді гора – це просто гора.

Ілюзія частоти (сприйняття збільшеної частоти), той самий відомий феномен Баадера-Майнхоф – ось що ще може розбурхувати твою свідомість. Якщо максимально просто, то це когнітивне спотворення працює так. Ти бачиш щось уперше й через якийсь час тобі знову трапляється на очі така сама інформація, предмет, та що завгодно, і ти сприймаєш це як дуже часто повторюване явище. Скільки разів за день ти дивишся на годинник? 10, 20, 100 разів? Скільки разів за тиждень твій погляд потрапляє на час 10:42 або 16:04? Навряд чи знайдуться відповіді на ці запитання. Інша справа 11:11 або 22:22 – ось вони цілеспрямовано переслідують тебе, вірно? Ні, не вірно. Бо з ілюзією частоти в парі працює упередженість підтвердження. Що це?

9-Знаки-Всесвіту

Упередженість підтвердження проявляється в пошуку, інтерпретації та відстоюванні своєї думки на догоду підтримки конкретних особистісних переконань. Простіше кажучи, людина шукає, звісно ж, знаходить і обирає ту інформацію, яка збігається з внутрішніми вкоріненими переконаннями, геть ігноруючи протилежні думки та факти. Коли люди кажуть “Щоразу, коли я дивлюся на годинник, там завжди це число”, вони брешуть не тільки оточенню, а й собі. Однак упередженість підтвердження ніби викреслює цю брехню з підсвідомості, залишаючи в ній лише інформацію про знамення, знаки всесвіту, ангельську нумерологію та магію чисел.

До цього всього додаємо викид ендорфінів і отримуємо ідеальну психологічну клітку, в якій тобі намагається щось сказати космос за допомогою знаків із чисел, але оточуючі цього не розуміють.

10-Знаки-Всесвіту

Якщо ти хоч раз купувала машину, то напевно помічала, що після покупки ти починаєш бачити таку саму марку/модель буквально всюди. Хоча раніше помічала її досить рідко. Упередженість підтвердження, сприйняття збільшеної частоти… Так-так, ефект той самий, що й з числами на годинниках, білбордах тощо. А тепер переходимо до найсоковитішої частини – психології, психіатрії та… 

Цікаво на тему: Що таке колесо життєвого балансу та як його побудувати?

Як закономірні випадковості у вигляді чисел зводять людей з розуму

11-Знаки-Всесвіту

Ангельські числа не мають жодної наукової основи, але це зовсім не означає, що вони не пов’язані з наукою. Ключове пояснення цього феномена лежить не в математиці, а в психології та психіатрії, під реальним науково обґрунтованим ефектом під назвою апофенія.

Якщо ми не будемо заглиблюватися в тему позитивних симптомів шизофренії, а просто стисло розберемо, що з себе представляє апофенія, то виявимо таке:

  1. Апофенія. Це помилка сприйняття, за якої є тенденція інтерпретувати випадкові закономірності так, ніби вони мають глибокий сенс.
  2. Парейдолія. Є типом апофенії в зоровому (візуальному) форматі. Обличчя з хмар, знак ілюмінатів у картоплі фрі, букви, слова й навіть фрази з води, що стікає по склу. Якщо ти помітила щось цікаве такого формату, це не означає, що в тебе парейдолія. А от у випадку, коли такі історії мають систематичний характер, саме час почати переживати про своє психічне здоров’я.

12-Знаки-Всесвіту

Апофенія охоплює дуже великий шматок нашого звичайного повсякденного життя. Купа, здавалося б, нешкідливих хобі в реальності засновані на апофенії. Я тобі відкрию невелику таємницю🤫 Астрологія – це апофенія. Спостереження за закономірностями, яких немає, на основі пори року й дати народження людини. Розшифровування і тлумачення руху фігурок у небі, які утворилися випадковими зірками та розташовані за сотні світлових років одна від одної… Усе б нічого, але таке сприйняття реальності може мати значно серйозніші наслідки, ніж читання гороскопа та очікування на здійснення передбачень.

Цікаво на тему: Що таке інтуїція і як її розвивати?

Повертаємося до чисел. Азарт – це сфера, де апофенія просто цвіте й пахне. І сюди вже відноситься абсолютно все – ангельська нумерологія, щасливі числа, нещасливі дати тощо. Феномен “помилка гравця” – найяскравіший приклад.

13-Знаки-Всесвіту

Простими словами, “помилка гравця” являє собою помилкове переконання, що певна подія, яка за фактом зводиться до випадковості, сприймається як та, що обов’язково має відбутися найближчим часом. Кілька прикладів цього феномена:

  • постійне підвищення ставки в казино на один і той самий колір. Адже якщо “чорне” не випало багато разів поспіль, то ось-ось має випасти “чорне”;
  • підбір персоналу на роботі за своїм щасливим числом. Наприклад, це 8. І до семи кандидатів буде з самого спочатку скептичне ставлення, а восьмий кандидат, навіть якщо він зі слабкими професійними якостями, приймається на роботу.

Можна описати масу подій з нашої історії, як працює апофенія і числа. Візьмемо ту саму масову істерію в Італії, яка тривала з 2003-2005 рік і отримала назву “лихоманка 53”.

14-Знаки-Всесвіту

У різних містах Італії, зокрема Барі, Неаполі та Венеції, були розташовані 11 коліс фортуни, так би мовити, народна лотерея. Люди самі обирали, на яких колесах гратимуть. На них розташовувалися числа від 1 до 90. Виграш залежав від того, яку суму людина поставила, скільки чисел для виграшної комбінації вибрала та скільки в підсумку збіглося. І ось у 2003 році на колесі у Венеції перестало випадати число 53. Це змусило людей робити все більші ставки саме на це число, адже ось-ось воно випаде. До початку 2005 року тисячі людей виявилися банкрутами й багато хто з них покінчив життя самогубством. Уся ця істерія вщухла того ж 2005 року, коли під час чергового розіграшу 9 лютого, після 182 тиражів без числа 53, воно нарешті випало. За менш ніж 2 роки на число 53 було зроблено ставок у розмірі 4-х мільярдів євро. Ці гроші були просто програні людьми через “помилку гравця”.

15-Знаки-Всесвіту

Загалом, я до чого. Погратися з підсвідомістю, бажання додати до свого життя щось незрозуміле та містичне – це непогано, я б навіть сказала, добре. Адже життя не чорно-біле. Просто такі моменти мають бути хобі, а не перетворюватися на сенс життя.

А ти часто бачиш однакові числа на годиннику? Якщо так, обов’язково поділися з нами в коментарях, як ти до цього ставишся? І не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе цікавою.

Читай також:

5 Вересня / 2024 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *