Звичка — друга натура

«Посієш звичку — пожнеш долю». «За погану звичку і розумного дурнем обзивають». «Позбудешся і хвороби, і біди — а звички залишаються назавжди». Є ще безліч прислів’їв про те, яке значення в нашому житті мають дії, доведені до автоматизму. Адже ми виконуємо їх, навіть не замислюючись про те, наскільки великий вплив надають звички на наше життя.

Чим небезпечні звички?

Найнебезпечніші звички — ті, які контролюють вашу поведінку. Залежність від них з’являється поступово. І через деякий час ви починаєте розуміти, що ви — не ви, якщо не виконаєте певний ритуал.

Один з найяскравіших прикладів — кавозалежність. Рекламні слогани нам постійно твердять, що «ранок повинен бути бадьорим» (тобто починатися з кави). Подруги вірять, що після чашечки цього напою підвищується працездатність. Ви п’єте каву, і відчуваєте, що вам стає краще. Процес запущено — звичку сформовано!

Зауважимо, що кава — не найбільш шкідливий приклад звички. Просто він наочно демонструє формування залежності.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Чи можна переписати програму життя?

Якщо ви вирішили, що від вашої звички шкоди більше, ніж задоволення, значить, прийшов час взятися за її виправлення. Почніть з того, що кожен раз, коли готові будете виконати знайомий ритуал (взяти цукерку до чаю або купити морозиво по дорозі додому), запитайте себе: чи ваш ви справді потребуєте цього? Швидше за все, потреба виявиться чисто психологічною — втішити себе або похвалити за гарну роботу.

Зверніть увагу, що собі потрібно не забороняти, а переконувати. Це дуже важливо, адже заборонений плід, як відомо, солодкий. Отже, коли ви захочете смачненького, говоріть собі: тістечко (печиво, торт) я заміню фруктами — вони корисніші для мого організму, і харчуючись ними, я стану більш стрункою і красивою. Відчуваєте різницю?

Так ви не тільки легко відмовитеся від шкідливої ​​звички, але і придбаєте натомість нову — корисну!

Знайдіть альтернативу!

Ділимось переліком звичок, притаманних сучасній людині, і їхньою корисною альтернативою.

  • Проводите забагато часу «В Контакті» або в Facebook? Розглядаючи фото друзів, ви нічому новому не навчитеся. Краще вивчайте художні шедеври, наприклад, на Google Art Project.
  • Замість того, щоб читати стрічку новин в соцмережі, яку складають люди, більшість з яких ви не бачили більше 10 років, краще поцікавтеся подіями, які відбуваються в світі. Або читайте книги — теж досить гідна заміна.
  • Ще одна проблема сучасності — телевізійні програми, в яких зібрані плітки про зірок. Повірте, це не сенсації! Сенсацією можете стати ви самі, якщо розповісте колегам щось нове про вашу професію. Заодно і кваліфікацію підвищите 🙂
  • Стоячи в пробці, слухайте аудіокниги. Подбайте заздалегідь про те, щоб вони завжди були під рукою. Це більш ніж відмінна альтернатива радіо!
  • Любите дивитися серіали? Тільки нікому про це не розповідайте — це тренд минулого століття 🙂 Сьогодні модно слухати лекції і дивитися вебінари. Перемкніть свою увагу на них.
  • Замість розважальних програм дивіться пізнавальні. Це розширює кругозір і сприяє розвитку.

А щоб все вийшло, напишіть про свій намір позбутися шкідливої ​​звички на аркуші паперу і прикріпіть його на видному місці. Розкажіть знайомим, що вирішили нарешті стати найкращою версією себе. І пам’ятайте: постійність — запорука успіху. Вважається, що перебудувати себе можна за місяць. Ще стільки ж часу вам буде потрібно для закріплення результату, щоб нова дія перетворилась на звичку. Таким чином, через 2 місяці ви можете стати іншою.

Працюйте над собою і все у вас вийде! Бажаю успіхів!

Ваша EVA.

19 Липня / 2017 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті