Повернутися до звичного способу життя після святкових застіль буває непросто, особливо, коли святкування розтягується на кілька днів 🙈. А який стіл без майонезного салатика та золотистої картопельки?
Після деяких свят потрібно повертатися не тільки до нормального графіка і балансу, а до фігури, яка була до того, як нас забрав майонезно-тортовий вихор 😅. Не перегортайте, зупиніться! Я не буду розповідати про жорсткі дієти та посилені тренування, все набагато простіше… Я розповім про легкі сніданки.
Так, все просто — почніть день з легкого сніданку і це поверне вашому організму рівновагу, наситить його і зарядить енергією на весь день. Здоровий і збалансований сніданок має містити в собі:
А ще він має бути смачний і легкий у приготуванні. Пропоную почати наш ТОП добірок. Думаю, вас не здивує мій вибір, але можливо, ви знайдете для себе цікаві поєднання 🙂.
Вівсянка — це дійсно одна з найпростіших, найшвидших і найздоровіших страв, які ви можете приготувати. Це каша-експеримент, з якою легко знайти спільну мову. Можна насолодитися базовою порцією вівсянки або проявити творчий підхід, нескінченно пробуючи варіанти солодких і солоних смаків. Я дам вам кілька ідей і порад!
Порада: визначте сорт вівса, від цього залежить текстура готової каші.
- Вівсяна крупа — е цільна вівсяна крупа, подрібнена на шматочки, що нагадують маленькі рисові зернятка. Вони добре зберігають свою форму після приготування, і в результаті виходить жувальна та кремоподібна каша. Але час приготування досить тривалий — близько 30 хвилин.
- Вівсяні пластівці — це вівсяні пластівці, які проварюються, а потім розкочуються, що дає змогу готувати їх швидше і при цьому створювати чудову кремову текстуру.
- Каша швидкого приготування — це найбільш оброблена вівсяна крупа, яка проходить етапи попереднього приготування, сушіння, прокатки та пресування. Як правило, вівсянка з них виходить більш кашоподібною. На приготування потрібна всього одна хвилина. Тож якщо ви поспішаєте, це чудовий варіант.
Як приготувати вівсянку
Щоб приготувати ідеальну вівсянку, потрібно всього три інгредієнти:
Приготування вівсяних пластівців:
Головне, це пропорції води та каші 1:2. На кожну порцію вівсяних пластівців потрібно вдвічі більше рідини. Для однієї порції вівсяних пластівців (1 склянка) вам знадобиться 2 порції рідини (2 склянки).
Варимо, як зазначено на пакуванні, оскільки різні сорти займають різний час приготування.
Цікаво на тему: 6 рецептів для простого сніданку
Солодкі та солоні доповнення
Яблучна кориця: додайте нарізані кубиками яблука, подрібнені горіхи, посипте корицею.
Бананово-ягідна: додайте нарізані банани та ягоди, які любите.
Полуниця: Додайте нарізану кубиками полуницю, йогурт і насіння льону.
Варення і джеми: додайте ложку улюбленого варення або джему.
Кава, волоський горіх і фініки: у процесі приготування замініть частину рідини невеликою кількістю звареної кави. Потім додайте подрібнені фініки, підсмажені волоські горіхи та шматочки банана.
Яйце з джемом і шпинат: додайте яйце некруто або яйце-пашот, шпинат, обсмажений із часником і скибочки авокадо.
Смажене яйце та овочі: додайте смажене яйце і салат зі свіжих овочів (цибуля, помідор, огірок).
Гриби: Додайте обсмажені гриби, яйце-пашот або смажене яйце, соєвий соус і рубану зелену цибулю.
Шакшука — це класична страва Північної Африки та Близького Сходу, яку, найчастіше, їдять на сніданок. Вона готується з простих і корисних інгредієнтів і є вегетаріанською. Шакшука буквально означає “суміш”, і в традиційному варіанті як основу використовують помідори, цибулю і спеції, а зверху — яйця-пашот.
Сьогодні ви можете знайти безліч варіацій шакшуки, наприклад, з брюссельською капустою, шпинатом, баклажанами або з томатною пастою замість помідорів. Любителям сиру, рекомендую додати фету або пармезан і адаптувати страву на свій смак. Варіанти нескінченні, саме тому його люблять у багатьох країнах!
Як приготувати шакшуку
Це дуже просто, особливо якщо ви використовуєте консервовані помідори або томатну пасту.
Інгредієнти на 2 порції:
Приготування:
Коли йдеться про смузі, не варто надто замислюватися. Смузі — це імпровізація смаків: беремо все, що є під рукою і вперед. Візьміть банан, додайте жменю шпинату, який уже тиждень лежить у холодильнику і на межі зіпсується, влийте склянку кокосового молока і вуаля. Усього потроху — і ви отримаєте смачний змішаний напій.
Порада:
- Вибираємо рідку основу. Ідеальна рідина для смузі — це молоко. Його можна використовувати будь-яке: кокосове, вівсяне, миндальне, на ваш розсуд. Молоко можна замінити очищеною водою або кокосовою водою. Не рекомендується використовувати сік, оскільки він містить у складі цукор.
- Інгредієнти.Ідеальний смузі виходить із заморожених інгредієнтів. У разі використання охолоджених фруктів і овочів консистенція напою виходить не тільки освіжаючою, а й кремоподібною. Ви можете попередньо заморозити фрукти самостійно або купити вже готові в магазині. Як варіант, можна не заморожувати продукти, а просто додати лід.
- Експериментуйте, додайте овочі та зелень.
- Корисні жири.Здорові жири допомагають засвоюватися вітамінам і поживним речовинам, які містяться у фруктах і овочах. Не полінуйтеся додати в коктейль крапельку оливкової, лляної олії або шматочок авокадо. У напої ви цього не відчуєте, але при цьому всі потрібні процеси із засвоєння запустяться.
Як приготувати банановий смузі
Цей смузі простий у приготуванні, смачний, поживний і складається всього з трьох інгредієнтів:
Етапи приготування смузі:
Покладіть усі інгредієнти в потужний блендер із чашею і змішайте до отримання гладкої та кремоподібної маси. Якщо у вас блендер із насадкою, переконайтеся, що всі шматочки замороженого банана добре змішалися.
Тако на сніданок? Я тільки за! Особливо якщо це швидко, просто і смачно. Тільки уявіть: пухнастий омлет, шматочки курочки, трішки сиру, авокадо та посипання із зеленої цибулі та кінзи. Головне, цей корисний сніданок, який готується всього за 30 хвилин!
Як приготувати тако
Начинка з курки, яєць та авокадо — це серце цього рецепта. Усі інші інгредієнти можна додавати на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування:
Рекомендую поекспериментувати та додати свіжі овочі або солоний огірочок. Також, можна додати соус, буде смачно, але більш калорійно.
Цікаво на тему: Авокадо: користь і шкода, як вибрати та скільки їсти
Панкейки з сиру — це щільні, але при цьому пухнасті млинці з насиченим смаком. Завдяки сиру, ванілі та кориці ці млинці смачні самі по собі, але при цьому їх легко поєднувати з фруктами.
Як приготувати сирні панкейки
Приготування:
Ви будете здивовані тим, як правильне поєднання інгредієнтів може підкреслити горіховий і масляний смак авокадо, зробивши його ще більш апетитним. За допомогою всього лише кількох свіжих інгредієнтів повсякденний тост з авокадо перетворюється на ресторанну страву. І що найприємніше, приготування цієї страви не займе багато часу.
Як приготувати класичний авокадо тост
Пропоную почати з основи класичного авокадо тосту, а нижче я поділюся доповненнями з якими можна експериментувати.
Інгредієнти:
Приготування:
Доповнення
Класичний авокадо тост смачний сам по собі, але іноді цього недостатньо, хочеться різноманітності, гри смаків. Я запропоную кілька доповнень, а ви виберете те, що буде ближче до вашого смаку і настрою.
Авокадо тост + помідори: можна порізати томати кубиками та змішати їх з основою, можна розмістити їх більшими скибочками зверху. Можна додати в’ялені томати.
Авокадо тост + яйця: можна поєднувати яйця в будь-якому, найшвидше — смажене яйце. Але сюди чудово підходять варені яйця і яйця пашот.
Авокадо тост + зелень + огірок: слайси свіжого огірка і свіже листя руколи, шпинату і базиліка.
Ідеальний авокадо тост (на мою скромну думку): додати дрібні кубики томата в основу, доповнити міксом зелені зверху, яйце пашот і притрусити сиром.
Ну як вам ідеї сніданків? Згодна, деякі підходять для меню ресторану, але погодьтеся, що вони всі максимально легкі, як у приготуванні, так і для організму після свят ☺️. Я вже для себе відмітила авокадо тост, як “ватажка банди” в моєму меню на найближчі дні. Залишилося тільки сходити в магазин 😅. Смачного!
Читайте також:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Дякую за чудові рецепти