Апсайклінг-декор: перетворюємо мотлох на прикрасу будинку

Створювати з непотрібних старих речей корисні штучки або декор для дому — справжній тренд, який дуже популярний у соцмережах. У цієї ідеї є кілька важливих плюсів. По-перше, це історія про розумне споживання. Вторинне використання того, що вже не потрібне або не приносить радості, — чудовий варіант відмовитися від купівлі нових речей у будинок. По-друге, апсайклінг-декорування дає змогу створювати дійсно унікальні предмети для інтер’єру, які ніде не купиш. А, по-третє, це класний спосіб економити бюджет, адже перероблення часто обходяться значно дешевше, ніж купівля чогось готового.

1-Апсайклінг-декор-1

Якщо тобі близька філософія апсайклінгу і ти хочеш перетворити мотлох на стильну прикрасу свого інтер’єру, EVA Blog пропонує для натхнення кілька цікавих проєктів, які буде нескладно повторити.

Цікаво на тему: Що таке апсайклінг в інтер’єрі та чому він набирає популярності

Трендові вази з упаковок

2-Апсайклінг-декор

Іноді в Pinterest або на просторах Instagram можна побачити симпатичні керамічні вази з «ручками» збоку. Виглядають вони справді симпатично, особливо коли поруч стоять дві чи три різних розмірів. А якщо зробити таку саму з пляшки для рідкого прального порошку, можна заощадити близько $30.😆

@white.and.wood

Get the look ✨ #diy #diydecor #hmhome #hmhomeinspo #homedecor #ideasdeco #diyvase #superfacil #lentejas #ideasparatuhogar #decoracion #ideasparaelhogar #diyvase #peliymanta

♬ sonido original – White and wood

Візьми упаковку від порошку, гарненько промий її та видали етикетку. Щоб фарба на неї краще лягала, можна злегка зашкурити пластик наждачним папером (з абразивністю 120-180 грит). Щоб дизайн майбутньої вази більше нагадував кераміку, приготуй текстурну фарбу. Це просто. В акрилову фарбу додай трохи звичайного борошна і перемішай. Якщо вийшло дуже густо, можна трохи розбавити масу водою. Пофарбуй основу кількома шарами такої фарби за допомогою губки — і все готово! Використовуй її для сухоцвітів або штучних квітів, адже вода з часом може «з’їсти» фарбу.

@akina_matata

💐🏺#diy #diyproject #vase #fypシ

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Або альтернативний варіант — використовуй фарбу з балона з імітацією каменю. Тільки робити це краще на відкритому повітрі.

Цікаво на тему: 20 ідей декору для дому своїми руками

А ось ще одна симпатична ідея для вази. Для неї знадобиться коробка від соку або молока, мозаїка на сітковій основі та шпаклівка. Можна взяти готову, а можна й самій розвести суху за інструкцією — тут нічого складного.

@kimdanax_

DIY | stylische Fliesenvase aus einer alten Milchverpackung 😍 Ihr benötigt lediglich Mosaikfliesen aus dem Baumarkt, eine leere Milchverpackung, Heißkleber, eine Schere, einen Stift, eine Spachtel, einen alten Schwamm und Flex Fuge. Diese wunderschöne Vase habe ich innerhalb von 30 Minuten kreiert Wie gefällt euch das Ergebnis? ☺️ #dekoideen #einrichtungsideen #hausumbau2022 #homedesign #homeinspo #einrichtungsdiy #dekodiy #beigeliebe #diy #doityourself #bastelidee #diydecor #diyideas #fliesenvase

♬ WAIT FOR SUMMER – G I Z Z I

Обріж упаковку до потрібної висоти — краще міряти по мозаїці, щоб її елементи добре розмістилися. Обклей декором коробку (не забудь про дно), а стики та шви заповни шпаклівкою. Коли маса підсохне, зітри надлишки з мозаїки, щоб «проявити» її. І ось таку вазу можна без проблем наповнювати водою і ставити букети з твоїми улюбленими квітами.

Цікаво на тему: 40+ ідей горщиків для квітів своїми руками

«Місяць» з підсвічуванням

3-Апсайклінг-декор

«Fly Me to the Moon» – так співав Френк Сінатра ще 1954 року. Але тобі й летіти нікуди буде не потрібно, якщо зробити дуже ефектну й атмосферну прикрасу з підручних матеріалів.

@curiguay

Una Increíble Idea Reciclando Cartón #home #homedecor #ideahogar #ideas #decoration #diy #diyproject #hazlotumismo

♬ Idea 15 – Gibran Alcocer

Для цього знадобиться картон (коробки від твоїх замовлень з eva.ua цілком підійдуть 😁), клей, готова рідка шпаклівка (або комбінація з води, ПВА і гіпсу), акрилова фарба, малярська стрічка (вона ж паперовий скотч) і гірлянда на батарейках. З картону зроби заготовлення «місяця» з бортиком, під який ти потім пропустиш світлодіодну стрічку, зміцни її скотчем, а текстуру і малюнок створи за допомогою шпаклівки. Проєкт здається не найлегшим у виконанні, однак, погодься, що всі докладені зусилля того варті. А ще такий декор буде актуальним під час періодичних відключень електроенергії.

Цікаво на тему: Коли настане ніч: як підготуватися до блекауту

Кошики-органайзери для зберігання: 3 прості ідеї

4-Апсайклінг-декор

Яка ж добірка DIY-проектів обходиться без органайзерів? Це настільки практична і трендова в інтер’єрі річ, що без них просто нікуди. А головне зробити їх самостійно не складе особливих труднощів. Для першого варіанту нам знадобиться коробка, клей-пістолет, канат або мотузка, а також непотрібна наволочка або одяг (футболка, наприклад). Обклей коробку зовні канатом, а всередину вклади тканину і підклей гарячим клеєм. Ось і все. З урахуванням кава-брейку цей проєкт займе в тебе не більше ніж годину.

@westwing

Don’t throw away the old pillowcases, instead make a storage box! 🤍✨♻️ #storagebox #recycle #recycling #upcycling #sustainableliving #sustainable #sustainability #homedecor #decor #storagehack #hack #interior #diy #doityourself #westwing

♬ Strawberry – Prod. By Rose

Замість мотузки для зовнішнього боку можна використовувати бамбукові підставки під гаряче. А ще можна доповнити органайзер ручками з двох петельок зі шкіри та палички для суші. Просто і дуже стильно.

@almastudio.lima

Aprende cómo armar esta caja organizadora en pocos pasos🥰👏 #decoracion #diy #doityourself #manualidades

♬ sonido original – Alma Studio

Цікаво на тему: Як позбутися візуального шуму в інтер’єрі

Ще простіший варіант — обклеїти коробку самоклейним папером. Це не тільки швидко, а й дає змогу зробити цілий набір однакових органайзерів. Якщо потрібно організувати зберігання де-небудь у шафі, таке рішення буде дуже вдалим.

@bysandradiy

Más info en mi cuenta de Instagram! #diyorganization #diybox #cardboardcrafts #cardboardbox #cajasdecarton #organizaciondelhogar #diyhomeideas

♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

Підставка на ніжці для декоративних композицій

5-Апсайклінг-декор

Сьогодні дуже популярні таці або підставки для декору (свічок, невеликих ваз, статуеток) на ніжці, які схожі на п’єдестал. Виглядають дуже круто, от тільки цінник на них у багатьох магазинах не дуже приємний. Але якщо взяти пластикову тарілку і салатник, фарбу в балоні та монтажний клей, таку стильну підставку для інтер’єрних композицій можна зробити своїми руками.

@weddingpartydecor

New year diy project to elevate your home decor and save budget ❤️🤣 #centerpiecediy #centerpiecedecor #diyhomedecor #diylover #diyproject #craft #homedecorideas #2024decor #2024decoration

♬ Levitating – Dua Lipa

Цікаво на тему: Органайзери для прикрас власноруч: 10 стильних ідей

Стильний пуф із… нічого

6-Апсайклінг-декор

Так, з підручних матеріалів можна не тільки прикраси робити, а й цілком практичні предмети меблів. Якщо говорити про пуфи, то в мережі можна знайти багато різних ідей. Хтось використовує як основу пластиковий ящик, хтось — автомобільну шину…  Ну, а ми запропонуємо варіант куди простіший.

@diquinhasdaline

Diy Home Decor . . #manualidades #videopinterest #pinterest #pintura #diy #diyhomedecor #crafts #art #woody #woody #de#designdeinteriores #diyrecycle #recycle #recycling #reciclagem #facavocemesmo #dolixoaoluxo #decoracaocriativa #diydecor #portachaves #fyp #explore #decoration #decoracion #decohome #homebohodecor #iluminatti #ikeahack #ikeahacks #ikea #amazing #diyamazi #diyvase #smart #tips #tipsforgirls #xuhuon#xuhuong2023 #gold #par#paredeinstagramavel #houseoftiktok #palcopratudo #uau

♬ King and Queen – Jagger81 & Dj Cute

Для цього проєкту знадобляться пінопластовий утеплювач (або ізоляція) для труб. Її можна знайти практично в будь-якому будівельному магазині, а якщо ти нещодавно пережила ремонт, то цілком собі у тебе можуть завалятися залишки. Для пуфа найкраще підійдуть широкі для труб малого діаметра. А ще стане в пригоді армований скотч, термоклей і моток каната.

Цікаво на тему: Швидко і бюджетно: як пофарбувати м’які меблі

7-Апсайклінг-декор

Залежно від бажаного розміру майбутнього пуфа, наріж кілька шматочків утеплювача однакового розміру і замкни їх у кільце за допомогою скотчу. Порожнечу всередині теж наповни обрізками пінопласту — вони додадуть жорсткості. Потім по всьому периметру зміцни конструкцію армованим скотчем, а зверху обклей канатом по спіралі починаючи від центру. Такий симпатичний і практичний пуф можна запросто зробити за один вечір під гарне кіно або улюблений серіал.

Як бачиш, апсайклінг-декор — це екологічно, доступно, нескладно і, чого вже там, досить симпатично. А головне, що створену за власним дизайном річ ти ніколи не знайдеш у когось у домі, як акулу з IKEA чи популярного гнома з JYSK.😄 Надихайся і створюй справді круті предмети декору для свого інтер’єру!

Читай також:

26 Червня / 2024 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність