Як вивести плями від ягід на одязі?

Серед усіх можливих видів плям найважче боротися, напевно, з ягідними: від полуниці, чорниці, малини та ін. При цьому потрібно враховувати термін давності таких забруднень. Свіжі видаляються простіше: гарячою водою, лимонною кислотою, оцтом. А якщо вчасно зреагувати не вдалося, можна спробувати вивести сліди ягід за допомогою важкої артилерії: домашніх засобів або магазинних плямовивідників.

Що б ви не обрали, перш ніж застосувати будь-який з варіантів, потрібно перевірити його дію на непомітній ділянці тканини. Так ви точно будете впевнені в тому, річ остаточно не зіпсується.

Швидкі способи виведення свіжих плям від ягід

Якщо слід від ягід щойно з’явився, спочатку його потрібно підставити під струмінь холодної води. Краще — з виворітного боку. А далі діємо за обставинами.

  • Сліди на білій натуральній тканині можна промити дуже гарячою водою з чайника.
  • Для білих або кольорових речей спробуйте розчин лимонної кислоти або кілька разів протріть пляму половинкою лимона.
  • Інший універсальний засіб — оцет і сода. Посипте ягідний слід содою, налийте на неї ложку столового оцту та залиште на 10 хвилин.

Багато лайфхаків, які допомагають спростити боротьбу із забрудненнями, знайдете в EVA Blog: «Плями геть: хитрощі швидкого та якісного прання»

Підручні засоби для відпирання плям від ягід

Якщо забруднення від ягід встигло висохнути й прості засоби вже не допомагають, можна спробувати такий рецепт:

  1. 20 г спирту 95% змішати з 2 г лимонної кислоти.
  2. Підігріти суміш до 40 градусів.
  3. Опустити в неї забруднену ділянку.
  4. Почекати до повного розчинення плями.
  5. Прополоскати річ у теплій воді з невеликою кількістю оцту або лимонної кислоти.

Цікаво по темі: «Як прати шовкові речі, щоб вони не втрачали текстуру й не сіли»

Найкращі плямовивідники та порошки від ягідних плям

Найбільш простий і дієвий спосіб боротьби із забрудненнями — плямовивідники. Вони містять ензими, активний кисень та інші компоненти, що допомагають видалити сліди ягід, зберігши яскравість і текстуру тканини.

  1. Кисневий плямовивідник «Белые паруса» для кольорових тканин не просто видаляє плями, але й зберігає колір і структуру волокон. Працює навіть у холодній воді при температурі 30 градусів.
  2. Господарське мило-плямовивідник SARMA — якщо ви за традиційні методи прання. Ензими, що входять до його складу, працюють при будь-яких температурах, не пошкоджують структуру і колір тканини.
  3. Пральний порошок-автомат Losk Color. Його формула містить речовини, ефективні при видаленні різних типів забруднень, в тому числі, від фруктів і ягід. Найкраще працює при 30–60 градусах.
  4. Дитячий плямовивідник «Ушастий нянь» допомагає впоратися з різними видами забруднень і, головне, не викликає алергії у дітей. Підходить для білих і кольорових речей.
  5. Дитячий гель Doctor Wash розроблений для прання речей немовлят (має позначку 0+). Він однаково ефективно усуває забруднення від молока, ягід і соку. Ідеально з перших днів життя, а особливо під час прикорму.

Залишається тільки вибрати зручний сценарій прання: вручну або в машині. У будь-якому випадку з цими засобами перемогти забруднення буде набагато простіше.

Хоча на вулиці ще тепло, вже відчувається, як осінь вступає в свої права. Пропонуємо прямо зараз почати будувати плани на осінь, щоб зробити її такою ж незабутньою.

Гель для стирки детской одежды Doctor Wash For Baby Clothes 0+

245.00
Купити

Пятновыводитель кислородсодержащий Белые паруса для цветных тканей

19.00
Купити

Мыло хозяйственное SARMA против пятен

19.00
Купити
16 Вересня / 2020 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *