Аудіотореадори — терапія мистецтвом

Аудіотореадори — проєкт акторів Дніпровського театру «‎Віримо!» про терапевтичну силу мистецтва 

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

У березні цього року актори Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!» Тарас Шевченко та Тимофій Тарковський створили проєкт АУДІОТОРЕАДОРИ. 

Тарас Шевченко та Тимофій Тарковський

У зв’язку з вимушеною тимчасовою зупинкою діяльності театру митці шукали новий формат, який дав би змогу зберегти спілкування з глядачами та можливість професійної самореалізації. 

Майже півроку актори працюють над записом аудіовистав за творами відомих українських та зарубіжних письменників та викладають записи в Telegram-каналі. Він створений для дорослих та маленьких українців, які в ці непрості часи потребують терапевтичної сили мистецтва, теплих і світлих емоцій. 

За цей час були опубліковані дві аудіовистави за романом Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» та цикл аудіовистав за збірником казок Вільгельма Гауфа «Караван». 

 Шевченко та Тарковський презентують проєкт Аудіотореодори

Віднедавна проєкт передбачає не тільки аудіоспілкування із підписниками Telegram-каналу, а й «офлайн» заходи, під час яких Тарас Шевченко та Тимофій Тарковський у живому акторському читанні презентують аудиторії історії, які були записані. Читання супроводжується показом діафільмів, створених на підґрунті авторських ілюстрацій Тараса Шевченка. Такі зустрічі вже відбулись у Дніпрі та Чернівцях. Автори проєкту хотіли б презентувати свою роботу в інших містах України. 

Тарас та Тимофій презентують мультфільм

Актор Тарас Шевченко каже: «Аудіо-історії це той формат, у якому театр має змогу сьогодні продовжувати спілкування з глядачем. Ми поруч. Ми хочемо поділитися любов‘ю та теплом із нашими юними (і не тільки) слухачами». 

 

Цікаве від EVA Blog:

31 Серпня / 2022 Історії Дякую

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті