Молочний експрес для військових шпиталів 

Ця історія про «Молочний експрес», про велике серце й вісім років безперервної діяльності. Це Ініціатива допомоги військовим шпиталям та пораненим військовим шляхом закупівлі молочної та кисломолочної продукції для пришвидшення якісного одужання

Час читання: 1 хвилина та чашка кави ☕

Молочний експресс

Ця ідея прийшла В’ячеславу Шостаку ще у 2014 році після Революції гідності, початку військових дій і того стану підготовленості всієї країни до нових викликів. Перші 5 років ініціатива мала суто сімейний характер, фінансування закупівлі молочної продукції відбувалося коштом сімейного бюджету В’ячеслава та Наталі Шостаків. Основним місцем допомоги став Центральний шпиталь (Київ). На той час кожні два тижні у вихідний день В’ячеслав із родиною вирушав на закупівлю, збір, завантаження та доставку повної машини молочної продукції до шпиталю. 

Харчування для поранених воїнів

З 2018 року він розпочав ділитися своїми історіями в соціальних мережах, залучати близьких і знайомих до цієї волонтерської діяльності, розповідаючи наскільки важливе якісне харчування для поранених воїнів ЗСУ для швидшого одужання, чому молочна та кисломолочна продукція необхідна для поранених, як у держави, на жаль, іноді немає ресурсів для реальної зміни якості харчування військових, що воїни на лікуванні потребують уваги не тільки від держави, а й від суспільства.

Ділись своєю історією дякую

Це знайшло відгук, почали долучатися та допомагати будь-чим друзі та знайомі, а потім їхні друзі та знайомі. «Молочний експрес» усе частіше відвідував шпиталі й розширював свою географію, а з 24 лютого 2022 року перейшов у щоденний режим закупівлі молочної продукції та доставки до адресатів, шпиталів та деяких підрозділів ЗСУ. 

Молочний експрес для воїнів

Ця історія передусім про небайдужих людей, яких В’ячеслав зустрів під час своєї волонтерської діяльності: простих співробітників магазинів і супермаркетів, котрі почали допомагати готувати замовлення; волонтерів, які збирали кошти; вдячних військових, що приєдналися до нової невеликої, але міцної родини «Молочного ескпреса». 

Волонтери проєкту

#Дякую вам за внесок у здоров’я і впевненість наших воїнів і наближення нас до Перемоги. 

Дякую за міцний тил і щоденну працю, якісну турботу про поранених та забезпечення їх психологічною підтримкою. 

Якщо ви бажаєте долучитися до руху або дізнатися більше про ініціативу допомоги Збройним силам України, то шукайте подробиці в мережі Facebook за хештегом #МолочнийЕкспрес. 

Або підтримайте фінансово:

UAH: 5363 5423 0771 1474 

IBAN: UA573052990000026202663344658 

 

Проєкт

 

Цікаве від EVA Blog:

30 Вересня / 2022 Історії Дякую

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті