Волонтер, фіксер та організатор курсів домедичної допомоги  

Олексій Орлов — волонтер, фіксер та організатор курсів з надання домедичної допомоги в Дніпрі.

Час читання: 2 хвилини та чашка кави ☕

Волонтер Олексій Орлов

Одразу після початку повномасштабного вторгнення ми з хлопцями та дівчатами з митцівні «Module» створили волонтерський чат, у якому почали координувати волонтерські дії та вирішувати нагальні потреби. Так почалася військово-волонтерська діяльність. За цей час ми зібрали значну суму коштів, завдяки чому забезпечували захисників та захисниць: від палива, аптечок, фільтрів для води — до дронів, шоломів, машин швидкої допомоги, вантажівок тощо. 

У березні ми зібралися в DCCC (Центр сучасної культури в Дніпрі), щоб обговорити, як можна використати виставкові приміщення, які під час війни були порожніми. Під час брейншторму я згадав, що опосередковано знайомий з волонтерською групою «Дніпро Такмед», а у Дніпрі бракувало курсів домедичної допомоги, які відбувалися б регулярно й на які можна було б просто та зрозуміло записатися. Так ми запустили регулярні курси з надання домедичної допомоги. Вони тривають уже 5 місяців, і за цей час ми навчили близько 1000 людей. Тут моя функція досить проста — організація та координація учасників тренінгів. 

Олег у якості фіксера

У перші місяці війни було багато запитів від журналістів на пошук фіксера — людини, яка допомагає їм під час подорожей у зону проведення бойових дій: спілкується з військовими та органами влади, організує зустрічі, займається перекладом, шукає сюжети, бере інтерв’ю тощо. Один мій друг знайшов собі таку справу, а згодом порекомендував і мене.

Під час зйомок сюжету

Найважче в цій роботі криється в непомітних на перший погляд дрібницях: тебе може зовсім не зачіпати все, що пов’язано зі смертю, але розчулить щось таке маленьке та в мирний час несуттєве. Важко споглядати життя всупереч тому, що відбувається. Радість дарують круті проукраїнські сюжети та репортажі, які ширяться світом. А ще велика кількість фантастичних людей, яких ти тут зустрічаєш. Вони надихають та підтримують мене в рівновазі. Корисними є знайомства й контакти, які допомагають вирішувати волонтерські завдання — аж до евакуації поранених. 

Дізнатися, як підтримати військових з команди митцівні «Module» можна за посиланням.  

Інстаграм та фейсбук Олексія.

 

 

Цікаве від EVA Blog:

12 Вересня / 2022 Історії Дякую

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті