Багатошаровість: як правильно зібрати образ та не виглядати капустою

Багатошаровість часто фігурує в добірках ідей для стильних образів. Вона є класним інструментом корекції силуету для різних типів фігури. Найперше, коли про неї згадують — луки для холодної погоди, адже багатошаровість дозволяє легко підлаштуватись під зміну температури. Але й у теплий період цей прийом залишається актуальним, адже робить вбрання цікавішим та багатограннішим. Тому пропоную розібратися, як саме використовувати багатошаровість, яких правил варто дотримуватись та які схеми образу можна прямо зараз додати для формування свого модного гардероба! 

Багатошаровість — універсальний інструмент для стильних образів

Багатошаровість — це зручний спосіб зробити свій образ модним та виразним, щоб його було цікаво роздивлятись. Адже відчуття стилю дуже тісно пов’язане з можливістю помічати нові деталі. Якщо самі по собі футболка та джинси виглядатимуть надто прозаїчно, то варто додати ще один шар (жакет, сорочку, хустку або прикраси), і, як то кажуть, “картина домальована”. 

1 Багатошаровість

@jealizee

Окрім того, для різних типів фігури цей інструмент корисний, щоб посилити вдалі риси та зробити менш помітними проблемні місця. Зокрема, вертикальні лінії багатошаровості допомагають витягнути силует, зробити стегна менш активними, що буде актуально для дівчат-грушок. А горизонталі в стрункій частині ніг (наприклад, контраст подвійних ярусів спідниці) зроблять тендітнішими дівчат з фігурою яблуко

В холодну погоду осіннє-зимового періоду багатошаровість допомагає підлаштуватись під постійні температурні гойдалки. Важливий нюанс: весь одяг в образі повинен бути функціональним. Після зняття чи, навпаки, одягання якоїсь з речей загальна картина луку має залишатись гармонійною. Та й влітку багатошаровість не втрачає актуальності, адже при мінімальній кількості речей дозволяє створити багато образів.

2 Багатошаровість

@itiscarine

3 Багатошаровість

@paulinepain_

01 Декоративка-1024х500_43

В деяких стилях одягу вона є основним стилістичним прийомом. Наприклад, багатошаровість дуже властива гранжу. Контраст брутальних та тендітних предметів гардероба формує образи з характером. Шкіряна куртка та сорочка підкреслюють спокусливість білизняної сукні. А футболка під сукню додасть розслабленої зухвалості. Ще один стиль, для якого багатошаровість є ключовою рисою — бохо. В образі поєднуються приємні, натуральні тканини, різнорівневий одяг, значна кількість аксесуарів. Але в цілому багатошаровість можна використовувати в різних стилях і навіть міксувати їх між собою, якщо прокачати відповідні навички. 

Цікаво на тему: Як самостійно розібрати гардероб

Основні принципи комбінування речей

Головна фішка — всі шари має бути видно. Не обов’язково повністю, але як мазки на картині, всі вони впливають на загальне враження.Тож як зробити образ гарним та не виглядати капустою? 

4 Багатошаровість

@eviwave

Основні принципи багатошарового комбінування речей:

  1. Базовий варіант для образів на кожен день — нарощувати об’єм. Чим ближче одяг до тіла, тим більше він прилягає. Уникай ситуацій, коли між шарами недостатньо простору. Це формує враження, що образ тобі не по розміру. Чим товщою є попередня річ, тим більш оверсайз має бути наступна. 
  2. Якщо речі застібнуті або суцільні, кожен верхній шар має бути коротшим за той, що під ним. 
  3. А от в розстібнутому вигляді верхній шар може бути найдовшим. Наприклад, довге кімоно або оверсайз сорочка поверх футболки з шортами. 
  4. Використовуй асиметрію: у крої, способах носіння сумки, зав’язаній на один бік хустці, різнорівнево розташованих прикрасах тощо.
  5. Для багатошаровості важливе гармонійне поєднання кольорів. Якщо досвіду ще мало, використовуй найпростіший варіант: одна кольорова гама, верхні шари темніші за попередні. 
  6. У стильних монохромних образах важлива різниця фактури тканин.
  7. Однакові за кольором та фактурою речі, навіть правильно розташовані за принципами багатошаровості, виглядатимуть одноманітно й не надто цікаво.
  8. Аксесуари також виконують роль окремого шару. Ремені, хустини та модні прикраси займають мало місця, але допомагають вдало комбінувати образи.
  9. Контрасти гарно доповнюють багатошаровість: темні кольори зі світлими, грубі тканини з легкими й невагомими. 
  10. Для різних типів фігури актуально йти від легких текстур тканини ближче до тіла до щільніших зверху. Хоча можуть бути й інші варіанти: щільний середній шар, наприклад, корсет, або навпаки, легка тканина по центру для контрасту.
  11. Ремінь і талію підкреслює, і як окремий шар працює. Його можна носити не лише традиційним способом, а й об’єднати ним в стильний образ декілька шарів одягу, що не застібнуті. Зокрема, у блогерів нерідко можна побачити довгу хустку, що накинута поверх жакета, та все разом підперізане ременем. 
  12. Для холодної погоди важливо, щоб верхні шари було легко зняти та замість декоративної функції змусити виконувати основну. При цьому загальний образ має залишитись модним та цілісним. 

5 Багатошаровість

@miumiu

6 Багатошаровість

@gigi_schmiitz

Цікаво на тему: 8 причин, чому твій гардероб виглядає нудно

Схеми образів з багатошаровістю на кожен день

Базові принципи стильної багатошаровості зрозумілі, час переходити до практики. Бо без неї всі твої збережені референси та модні поради не працюють. Не бійся комбінувати одяг зі свого гардероба надто зухвало. Якщо тобі зручно і подобається, хіба важливо, що хтось назве схожою на капусту? 

7 Багатошаровість

@gigi_schmiitz

Але з чогось починати треба, тож зібрала для тебе ідеї схем стильних образів на кожен день.

Футболки та майки — топовий елемент багатошаровості. Вони актуальні й для холодної погоди, і для легковажних літніх луків на кожен день. Ось приклади, як їх можна поєднати:

  1. Футболка, що виглядає з-під світшота. Вона має бути або довшою за верхній шар, або мати вужче горло. Бажано вибирати контрастних кольорів. 
  2. Футболка, розстібнута сорочка та оверсайз жакет. 
  3. Худі під жакет, а під худі — футболка. Розслаблений, зручний образ на кожен день.

8 Багатошаровість

@itiscarine

9 Багатошаровість

@bri_balanceiskey

Цікаво на тему: Прості прийоми стилізації одягу, які ти можеш використати прямо зараз

Сорочка під светр — класика багатошаровості для холодної погоди. Щоб зробити образ більш стильним та цікавим, варто погратися з асиметрією.

10 Багатошаровість

@linda.sza

Жилети (як в’язані, так і тканинні) бажано брати коротші за нижній шар. Надягай їх поверх тонких блуз, сорочок. 

11 Багатошаровість 11 Багатошаровість

@cindy.octaviany

12 Багатошаровість

@paulinepain_

Корсет теж легко стане елементом багатошаровості, та ще й візуально скоригує фігуру. 

Сукня на сорочку. Але важливо, щоб остання не була надто щільною. Інакше ризикуєш отримати складки, які деформують силует сукні

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Светр на плечі. Не всім зручно так носити, але додає фактурності. До того ж якщо змерзнеш у холодну погоду, зможеш швидко утеплитися. Або навпаки, зніми та стилізуй таким чином свій модний образ, якщо раптово стало жарко. Носити так стильний светр можна не лише поверх сорочок, а й на тонкі джемпери чи гольфи. До речі, якщо взяти модель з досить довгими рукавами, їх можна закріпити ременем на талії, промалювати таким чином фактурну вертикаль.

13 Багатошаровість

@itiscarine

14 Багатошаровість

@slipintostyle

15 Багатошаровість

@itiscarine

16 Багатошаровість

@itiscarine

Гольф з високим горлом під сорочку — ще один дуже популярний варіант для холодної погоди. Підійде як контрастний, так і спокійних відтінків. Саму ж сорочку можна носити як глухо застібнутою, так і розслабленою, заправити у брюки, асиметрично випустити один край або взагалі обидва. Ще багатограннішим можна зробити образ, якщо третім шаром поверх сорочки додати жакет. 

Цікаво на тему: Як сформувати гардероб по архетипу?

В осінній період верхній одяг також стає частиною загального образу

  1. Жилет або тонка пухова куртка під пальто. І для утеплення класно, і візуально гарно. 
  2. Сорочка, жакет, пальто. Якщо йдеш туди, де у самому нижньому шарі буде холодно, варто використати жакет як проміжну деталь.
  3. Для екстравагантних луків — тонке пальто поверх сорочки, а зверху тепла джинсова куртка.

17 Багатошаровість

@vidanaaaa

Не лише одяг може формувати багатошаровість, а й головні убори. Наприклад, під капелюх можна елегантно пов’язати хустину

Коли гарно освоїш базові варіанти, можна створювати сміливіші стильні комплекти

  • сукня чи модна спідниця поверх штанів;
  • шорти, що виглядають з-під спідниці або брюк.

18 Багатошаровість

@miumiu

Цікаво на тему: Принт на одязі: як вибрати той, з яким виглядатимеш стрункішою

Багатошарові образи для різних типів фігури

Багатошаровість — частий гість добірок прийомів корекції силуету для різних типів фігури. На це активно впливає принт та колір. Та й саме розташування речей допомагає створити необхідні візуальні лінії, що чарівним чином змінюють сприйняття образу.

19 Багатошаровість

Для різних типів фігури знайдуться свої фішки:

  1. Місця, де верхній шар перекриває нижній, візуально притягують увагу, сприймаються ширшими. Ефект посилюється контрастом кольорів. Тож якщо якісь частини тіла треба збільшити, там може закінчуватись річ верхнього шару, якщо звузити — уникай таких пропорцій. 
  2. Для фігури груші не варто надягати жилет або светр, що закінчується на найширшій частині стегна. Як другий шар в гардеробі варто використовувати вертикаль, наприклад, подовжений розстібнутий жилет або жакет.
  3. Якщо річ облягає в зоні, яка має зайві см, то це місце здаватиметься більшим. Краще взяти вільнішу річ.
  4. Бока допоможе візуально скоригувати подовжена сорочка, яку носитимеш не застібнутою. І не опускай лінію талії, краще заправ.
  5. Якщо фігура яблуко, є животик — вибери спідницю у формі трапеції з густим принтом середнього розміру та високою посадкою. Пасок опусти нижче грудей на три пальці, щоб він замість талії не промалював живіт вагітної.
  6. Сумка як окремий шар, одягнута через плече, може додавати модному образу асиметрії та корегувати силует. 
  7. На фігурі груші акцентні верхні шари допомагають врівноважити стегна, перемістити увагу на плечі. 20 Багатошаровість
  8. Якщо маєш пишний бюст та стегна, вибирай верхній шар, що тримає форму, наприклад, стильний жакет. 
  9. Щоб виглядати стрункіше, не застібуй речі, вони допомагають створити вертикальну багатошаровість. Також можна підібрати нижній шар (футболку, блузу, в тон штанам чи спідниці)
  10. Горизонтальна багатошаровість (речі виглядають одна з-під одної, по центру суцільні) часто використовується, щоб перенести акценти на стрункі ноги
  11. Дівчатам з фігурою плюс сайз не варто захоплюватись нескінченним нашаровуванням одягу. 
  12. При значних об’ємах — верхній шар краще вибрати у спокійних кольорах, яскраві акценти залишити на деталі та модні аксесуари.

Цікаво на тему: Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Тепер ти маєш підказки, з чого почати створювати модні багатошарові образи як на кожен день, так і для холодної погоди. Які з ідей найбільше співзвучні твоєму гардеробу? Ділись у коментарях! 

Читайте також:

18 Вересня / 2024 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті