Начинка для піци з грибами і фрикадельками
Тоненька італійська піца з м’ясними кульками — ідеальне рішення для теплого вечора. Це справжній рецепт щастя, тому що вона настільки смачна, що її можна запросто з’їсти одному і буде замало. Тому заздалегідь готуй кілька штук, особливо якщо плануються посиденьки в компанії.

Для цієї начинки тобі знадобиться:
- 4 ст. томатного соусу;
- 100 г печериць;
- 180 г салямі;
- 500 г твердого сиру;
- 150 г пармезану;
- кілька кульок моцарелли.
Для м’ясних кульок:
- 450 г фаршу з яловичини;
- 2 ст. оливкової олії;
- 0,5 ч.л. базиліка меленого;
- 1 зубчик часнику;
- сіль та перець за смаком.
Готове тісто для піци зберігається у холодильнику до 7 днів.
Якщо ти заздалегідь підготувала тісто, то приступай до начинки:
Фрикадельки займуть деякий час, тож краще взятися за них насамперед. У глибокій ємності з’єднай фарш, дрібно нарізаний часник, базилік, сіль та перець. Ретельно перемішай, щоб спеції не скупчилися в одному місці.
Розігрій сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Зроби з фаршу маленькі кульки та обсмаж їх до готовності. Не забувай перевертати їх, щоб скоринка вийшла рум’яною з усіх боків. Готові фрикадельки виклади остигати.
На робочій поверхні розкатай тісто і розділи на потрібну кількість частин. У моєму випадку, інгредієнти розраховані на дві невеликі піци, тому всі поділи навпіл.
Застели деко пергаментом, злегка присип борошном і виклади на нього основу. Тонко змасти її 2 ложками томатного соусу, відступаючи від країв на 1,5 см. Зверху розклади салямі, м’ясні кульки, розрізані навпіл гриби, засип все тертим сиром, пармезаном і не забудь додати кульки моцарелли. Виконай те саме з другою піцою і відправляй у духовку на 12 хвилин при 200 градусах. Коли краєчки стануть хрусткими, ти зрозумієш, що піца готова.
Начинка для класичної «4 сири»
Тепер моя улюблена quattro formaggi… Від однієї назви у мене слинки течуть. Для цієї начинки можеш брати свої улюблені сорти сирів, але класичний варіант — це моцарелла, горгонзола, пармезан і емменталь, поєднання яких утворює ніжний і пікантний смак.

Для начинки підготуй:
- 100 мл томатного соусу;
- 100 г моцарелли;
- 100 г горгонзоли;
- 100 г пармезану;
- 100 г емменталю;
- трави та спеції: орегано, базилік, розмарин, часник.
Сорти сирів ти можеш змінювати на власний розсуд, але завжди дотримуйся формули: «м’який – твердий – блакитний – запашний».
Далі слідуй за інструкцією:
Застели лист пергаментом, присип борошном і виклади тонко розкачене тісто.
Пармезан, емменталь і моцареллу натри на великій тертці, а горгонзолу краще поламати пальцями. Нехай вона буде нерівномірною, так навіть смачніше.
По черзі викладай сири на тісто: спочатку моцарелу, потім горгонзолу, потім емменталь і наприкінці засип усе пармезаном. Така послідовність важлива, тому що саме вона зберігає гармонію смаку і текстури.
Випікай «4 сири» протягом 15 хвилин при 200 градусах, а перед подачею не забудь прикрасити листочками базиліка. 🌿
Начинка для піци з капустою калі та соусом песто
Люблю овочеві пироги та піци. Вони здаються мені легшими, свіжішими і в них немає нічого зайвого. А піца з песто та капустою калі — це просто ideality. 💫

Давай розповім, що для неї потрібно:
- 160 г моцарелли (або альметте/адигейський etc);
- 1 ст. листя калі, нарізаного соломкою;
- 1 ст. оливкової олії.
Також тобі належить зробити песто:
- 3 ст. порізаного листя калі;
- 0,5 ст. волоських горіхів;
- 2 ст. соку лимона;
- 0,5 ст. оливкової олії;
- 1-2 зубчики часнику (за смаком);
- сіль і перець.
Капуста калі дуже низькокалорійна, але при цьому багата білком, клітковиною і містить антиоксиданти.
Починай приготування:
Песто робиться легко: спочатку подрібни в блендері горіхи та калі, а потім додай решту інгредієнтів за списком і перебий до однорідності. Та-дам!
Підготуй противень і виклади основу для піци. Рівним шаром розподіли песто на її поверхні. В окрему ємність виклади жменьку листя калі, збризкай їх маслом, підсоли і злегка розімні руками, а потім виклади поверх песто і засип піцу тертою моцарелою.
Випікається така піца 10 хвилин за 200 градусів. Час може залежати від рецепту тіста, який ти обрала. Тут я рекомендую максимально тонке тісто, щоб хрумтіло.

Вересневий вечір, келих прохолодного вина, шматочок хрумкої піци з песто та старий фільм з Кілліаном Мерфі… о, боже, скоріше б вихідні! Цієї осені всі недоступні мені можливості я компенсую маленькими хюґе-радощами. Ти теж можеш спробувати.






















Коментарі покищо відсутні