Чому не можна спати з мокрим волоссям

А ляжу-но я з мокрим волоссям спати… Знаю-знаю, ти так точно робила 100 разів, та і я теж 🤭 Але чи доводилося тобі замислюватися над тим, як це може вплинути на стан локонів? Цікаво? Тоді ця стаття точно для тебе.

Що буде, якщо не висушити голову перед сном?

1-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Насправді фатального нічого не станеться, якщо ти, звісно, не лягаєш так спати регулярно. Так, на ідеальну укладку та феноменальний об’єм сподіватися не варто, проте деякі не дуже приємні моменти все ж можуть спливти. Тому дерматологи та трихологи все ж рекомендують не лінуватися і хоча б злегка підсушувати локони перед нічним відпочинком. То що ж може статися?

Підвищення ламкості волосся

2-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Крім сплутаних локонів, на тебе може чекати ще й підвищена ламкість. Вся річ у тім, що мокре волосся більшою мірою схильне до пошкоджень. Вода здатна тимчасово руйнувати водневі зв’язки в білковій структурі волосків, через що вони стають більш еластичними та… схильними до ламкості. Сюди ж додаємо тертя під час сну об подушку й отримуємо не дуже втішний результат. Але якщо ти все ж вирішила лягти спати з мокрою головою, то хоча б не зав’язуй резинкою туго волосся. В ідеалі нехай будуть розпущеним.

А якщо у тебе від природи тоненькі та ламкі локони, то залишати їх мокрими перед сном ні в якому разі не варто. Не полінуйся і хоча б злегка підсушити феном або дай можливість висохнути самостійно.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби для пошкодженого волосся

Складність з укладанням

3-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Ось і уяви: ти засинаєш з мокрою головою. Мало того, що волосся однозначно заплутається (тут власницям тонких і кучерявих локонів має стати особливо страшно), так і потім його не укласти нормально. Десь локони зам’ялися, десь лягли хвилею – легкий бардак після божевільної вечірки 🤪 Так ось зробити укладку і гарну зачіску не вдасться (якщо ми не беремо до уваги плетіння косичок і кінський хвіст), бо волосся вже прийняло певне положення. Доведеться знову перемивати голову. Тоді до чого була ця вечірня метушня? Загадка.

Порушення мікробіома шкіри голови

4-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Вологе середовище є сприятливим для розвитку грибків і мікроорганізмів. У результаті чого може з’явитися або загостритися лупа, себорейний дерматит, фолікуліт. І нехай це не настільки поширене явище, але навіщо тобі цей, так би мовити, головний біль?

Цікаво на тему: Догляд за шкірою голови від А до Я

Поява висипань на обличчі

5-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Як це може бути пов’язано, подумаєш ти? Готова посперечатися, що у твоєму арсеналі з догляду за волоссям дуже багато різних засобів. Коли ти їх наносиш на мокре волосся для легкого розчісування, додаткового кондиціонування і йдеш лягати відпочивати, ця косметика залишається на подушці та, як наслідок, на твоїй шкірі. Епідермісу така “нічна маска” може не сподобатися і він відреагує появою висипань. Це особливо актуально для людей з чутливою і схильною до акне шкірою.

Алергія

6-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

А зараз вишенька на торті. Коли ти вкотре йдеш лягати спати з мокрою головою, пам’ятай, що твоя подушка може перетворитися на джерело алергії, але тільки в тому разі, якщо вона зроблена з натуральних матеріалів. Як я вже казала, вологе середовище є сприятливим фактором для росту і розвитку мікроорганізмів, сюди ж додаємо тепло, яке виходить від твого тіла – нуууу, просто ideality. Бактерії дуже люблять жити в натуральних тканинах і наповнювачах, а їхнє активне розмноження може призвести до появи алергічних реакцій. Тому перед тим, як лягати спати з недосушеними локонами, обов’язково подумай над цим ризиком.

Нагадую, все це може виникнути тільки в тому разі, якщо регулярно спиш із мокрою головою. Просто не перетворюй це на звичку і жодних проблем не виникне.

А якщо я все ж ляжу спати з недосушеним волоссям?

7-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям

Якщо вже ти прийняла таке рішення, тоді скористайся наступними порадами, які допоможуть зберегти красу і здоров’я локонів:

  1. Придбай рушник із мікрофібри. Цей матеріал відомий своїми колосальними поглинальними властивостями. Гарненько промокни ним волосся і позбудься зайвої вологи. Також можна постелити рушник на подушку і лягти спати. Таким чином виріб вбере в себе воду і знизить ризики пошкодження локонів.
  2. Дай трохи більше часу волоссю, щоб воно підсохло. Не хочеш діставати фен і займатися сушінням локонів? Тоді дай їм підсохнути самостійно. Почитай книжку або подивись серію свого улюбленого серіалу. Зрештою, довше походи з рушником на голові.
  3. Лягай спати з розпущеним волоссям. Ця порада більше підійде тим, у кого коротке волосся. Хоча уникнути його сплутування все одно буде складно. У крайньому разі, можеш зібрати локони у вільний хвостик або косичку. Не затягуй сильно!8-Чому-не-можна-спати-з-мокрим-волоссям
  4. Спи на шовковій або атласній наволочці. Фахівці стверджують, що цей матеріал сприяє меншому поверхневому тертю порівняно зі звичайною бавовняною наволочкою. Своєю чергою знижується ризик ламкості та сплутування волосся. Але тут, знову ж таки, варто брати до уваги наповнювач подушки. Шовк або атлас дуже тонкі матеріали й швидко пропускають вологу. Якщо наповнювач подушки натуральний, то можуть бути нюанси – з волоссям усе гаразд, але алергія вже стукає до тебе у двері.
  5. Скористайся шапочкою для сну. Так-так, така існує. Є моделі, які зроблені з шовку або атласу. Вони відмінно підходить для сну і стоять на сторожі краси твоїх локонів. І ще, не забувай, що цей аксесуар може промокнути, тому додатково постели рушник на подушку. З цим розібралися і, здавалося б, усе тут добре. Але з’являється ще одне питання: наскільки в шапочці комфортно відпочивати? Тут вирішувати тільки тобі. Якщо такий товар існує, значить на нього є попит, згодна?

Правильний догляд за волоссям забезпечить йому гарний і здоровий вигляд. Хтось вважає сон з мокрою головою шкідливим, а хтось регулярно так лягає відпочивати й не скаржиться – все індивідуально. А ти часто спиш із мокрою головою? Напиши в коментарях, що думаєш з цього приводу, нам буде цікаво дізнатися твою думку.

Читай також:

8 Липня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті