Випікання печива своїми руками — це прекрасна традиція, до якої можна і треба залучати всіх членів сім’ї. Адже спільне приготування ласощів на Новий рік та Різдво створить святковий настрій, чарівну атмосферу та дозволить насолодитися товариством один одного. Ось кілька популярних в різних країнах рецептів різдвяної випічки. На її приготування знадобиться близько доби, але загальний час роботи — 40 хвилин і ще трохи на оформлення.
Купуючи продукти для тіста, не забудьте прихопити спеціальні формочки-фігурки, кондитерський мішок для цукрової глазурі, пекарський папір, прикраси.
Для цих німецьких пряників на світковий стіл потрібні:
Бажаєте, аби пряники своїми руками були «засмаглими»? Готуючи медову суміш, додайте в неї 2 ст. л. какао.
Цікаво на тему: Рецепт смачного тертого пирога з ягодами
Приготування:
Прикрасьте готовий лебкухен глазур’ю. До речі, рецепт цього пряника можна використовувати як основу й для приготування смаколиків на День народження.
Для приготування класичного печива на свято потрібні:
Цікаво на тему: 7 рецептів десертів, які можна приготувати в домашніх умовах
Готуємо тісто:
Фігурне печиво товщиною 0,5-1 см випікається на середній полиці духовки 5-8 хвилин при t 200 °C. Вистигле печиво розмалюйте для новорічного настрою різнокольоровою глазур’ю на свій смак.
Цікаво на тему: 5 простих рецептів кексів у чашці
Інгредієнти:
Перед тим як замішувати тісто, просійте борошно та змішайте його з розпушувачем.
Цікаво на тему: Три прості рецепти круасанів
Приготування:
За 30 хвилин до формування фігурок для смаколиків на святковий стіл дістаньте квадрати тіста з холодильника — нехай нагріються. Від плівки звільняти не треба, інакше тісто обвітритися. Виріжте печиво товщиною 1-1,5 см і випікайте в середній частині духовки, розігрітій до 180 °C, протягом 12-15 хвилин. Готове печиво не прикрашають глазур’ю, але якщо хочеться, то чому б і ні? До речі, якщо використовувати формочки не новорічної тематики, то такий смаколик можна приготувати й на День народження.
Цікаво на тему: Просто і смачно: рецепти ідеальних чизкейків
Рецептура і зовнішній вигляд заокеанських «сніжків» своїми руками відрізняються від європейського печива. Щоб їх «зліпити» на святковий стіл, буде потрібно:
Перед замісом тіста борошно потрібно просіяти двічі, а потім, додавши сіль, кілька разів перемішати. Ядра горіхів прокатати качалкою або розбити до середніх шматочків.
Цікаво на тему: Моті: смачний рецепт японського десерту
Технологія приготування снігових кульок на святковий стіл:
Поки кульки гарячі, потрібно обваляти їх ложкою в цукровій пудрі, а коли вони охолонуть, — повторити процедуру, перетворивши їх в мініатюрні «сніжки». Святковості додадуть новорічні прикраси: їстівні намистинки та сніжинки.
Цікаво на тему: 6 найкращих ідей сніданку після свята
Збивайте міксером 10 хвилин: 250 г цукрової пудри з 1 білком великого курячого яйця, 1 ст. л. соку лимона, 2 ст. л. води (t 35-40 °C). Потім проведіть по масі ножем. Якщо все зроблено правильно, слід буде триматися 7 секунд. Маса рідкувата, слід зникає раніше? Додайте пудри, розчиніть її міксером. Глазур вийшла занадто густою? Чайна ложка води й міксер впораються з цією проблемою. Для створення потрібних кольорів використовуйте харчові барвники.
Ці рецепти своїми руками стануть відмінним варіантом солодощів на святковий стіл на Новий рік та Різдво. А деякі з них з використанням інших формочок та прикрас можна використовувати й з інших приводів, наприклад, на День народження. Головне — не забувайте насолоджуватись процесом приготування!
Читайте також:
Ім'я користувача: | |
---|---|
Номер картки лояльності: | |
Бонусів на рахунку: | |
Кешбек-бонусів на рахунку: |
Коментарі покищо відсутні