Осінній детокс: 7 простих кроків відновлення волосся після літа

Складно знайти людину, яка б не любила літо Ми всі з нетерпінням чекаємо його, щоб нарешті вирушити в довгоочікувану відпустку, поплавати в басейні, провести час на природі та просто поніжитися в теплих сонячних променях. І це все прекрасно, але вже ближче до осені ти можеш помітити, як зміняться твої локони (не в кращий бік). Після тривалого перебування на сонці, впливу гарячого повітря локони стають сухими, тьмяними, ламкими та пошкодженими. Сюди ще додаємо регулярне фарбування і стайлери, без яких складно уявити собі укладку🙊 Тому пропоную влаштувати невеликий детокс для твого волосся з метою поліпшення його стану. 

Відновлюємо волосся в домашніх умовах

Ділюся з тобою порадами, які допоможуть швидко привести локони до ладу, наповнити їх життєвою енергією, здоров’ям і повернути втрачене сяйво.

Скрабування шкіри голови

1-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа-1

Так, не тільки шкіра обличчя потребує регулярної ексфоліації. Влітку шкіра голови активно втрачає вологу, стає грубою, сухою і починає лущитися. Саме тому ближче до осені ти можеш почати страждати від випадіння волосся. Скраб допоможе не тільки позбутися від відмерлих частинок шкіри, він також здатний активізувати мікроциркуляцію крові, пробудити сплячі цибулини та підготувати локони до наступних етапів догляду. Якщо ти раніше нехтувала скрабуванням шкіри голови, то я тобі настійно рекомендую обзавестися хорошим скрабом/пілінгом/шампунем-скрабом.

Instagram_02_Blog

Обов’язково звертай увагу на його склад і активну дію. Тобі не можна пересушувати шкіру, тому скраб на сольовій основі – не твій варіант. Вибирай продукти з м’якими кислотами та зволожувальними властивостями.

Рекомендовані товари:

Зволоження від коренів до кінчиків

2-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Давай будемо відвертими: волосся потребує зволоження протягом всього року. Однак особливо важливо про нього подбати саме в літню пору. Річ у тім, що наші пасма мають захисне покриття, яке складається з ліпідів і жирних кислот. Воно легко руйнується під впливом ультрафіолетових променів, високих температур, гарячого вітру, фарбування. Унаслідок чого природна волога, яка міститься в структурі волосся, випаровується, що робить його сухим, схильним до ламкості та появи посічених кінчиків.

І тут дуже важливо підібрати правильний догляд. Найкращим варіантом стане кондиціонер і шампунь без сульфатів, а також професійні засоби. Обов’язково звертай увагу на те, щоб засоби добре зволожували волосся.

Рекомендовані товари:

Додаємо в догляд живильні маски

3-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Без них нікуди! Ти можеш придбати хорошу живильну маску для волосся або ж вдатися до народних рецептів. До речі, у статті «Маски для волосся в домашніх умовах» ти знайдеш п’ять класних рецептів масочок для відновлення локонів.

Якщо ми говоримо про покупні засоби, то тут тобі потрібно звернути увагу на склад. Віддавай перевагу маскам, активними компонентами яких є вітаміни, екстракт водоростей, сквалан, пантенол, гіалуронова кислота, мед, алое вера, сечовина, амінокислоти тощо. За допомогою маски ти зможеш не тільки додатково зволожити, зміцнити локони, а й наситити корисними речовинами, які помітно покращать їх стан.

Рекомендовані товари:

Термозахисні засоби

4-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Звичайно ж, найкращим варіантом для відновлення волосся стала б відмова від використання фена і стайлерів. Але місія нездійсненна. Навіть за твого величезного бажання відмовитися від термоукладок і сушіння зробити це не вийде. Для таких випадків є термозахисні засоби. Не нехтуй ними, адже вони дійсно здатні подбати про стан твого волосся і запобігати погіршенню ситуації.

Рекомендовані товари:

Поміняй гребінець

5-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Я тобі дуже раджу прикупити гребінець із натуральною щетиною. Це справжній порятунок для ламкого, сухого й ослабленого волосся. Він акуратно розплутує та абсолютно не травмує волоски, рівномірно розподіляє шкірне сало по всій довжині волосся, забезпечуючи тим самим додаткове (природне) зволоження.

Рекомендовані товари:

Розпрощайся з пошкодженим волоссям

6-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Як би того не хотілося, але часом локони можуть бути настільки зіпсованими, що відновити їх просто неможливо. Єдиним правильним виходом із ситуації стане стрижка. Ось тільки не потрібно відразу страйкувати проти цієї пропозиції. Досить буде підрівняти кінчики, позбувшись сильно пошкоджених ділянок волосся. Ось побачиш, твої локони одразу стануть доглянутими, здоровими та красивими.

Підготуйся до наступного літа, як слід

7-7-простих-кроків-відновлення-волосся-після-літа

Щоб знову не шукати поради в інтернеті щодо екстреного відновлення локонів після літа, одразу підбери засоби для догляду з СПФ. Вони забезпечать надійний захист волосся від сонця, окислювального стресу і попередять втрату цінної вологи.

Обов’язково придбай їх, адже це дійсно класна знахідка для догляду за волоссям. Ти обов’язково повинна відчути на собі всі її переваги!

Рекомендовані товари:

Ці поради допоможуть тобі організувати справжнісінький осінній детокс для волосся. Не забудь поставити вподобайку статті, якщо вона була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

1 Серпня / 2024 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

СвітТВ