Для їх приготування не знадобляться борошно, манка, яйця і молочні продукти. Вам не доведеться стояти біля плити або стежити за духовою шафою, аби порадувати себе, рідних, друзів смачними й корисними солодощами. Перед вами 5 рецептів таких десертів. Спробуйте кожний.

Йогуртові чипси
Калорійність 1 порції — 178 ккал
Оригінальний десерт, який стане приємним доповненням до посиденьок за чашкою ароматної кави або вишуканого чаю. Готується він швидко, а всі компоненти для приготування напевно знайдуться у вас на кухні, якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя.
Інгредієнти для порції на 1 людину:
- грецький йогурт (2 %) — 180 мл;
- мед — 1 ст. л.;
- арахіс — 2 ст. л. без гірки;
- кориця — щіпка.
Арахіс можна замінити іншими горіхами чи насінням або додати зернятка чіа, а замість кориці (або на додаток до неї) використовувати ваніль. Деяким смакуватиме такий десерт, якщо приправити його гострим червоним перцем.

Технологія приготування:
- Підготуйте контейнер для заморозки, вистеливши дно (і трохи краї) пергаментом.
- Перебити в міксері горіхи до середньої або дрібної крихти. (За бажанням за 5 хвилин з арахісу можна зробити пасту.)
- Змішайте йогурт з медом і прянощами, добре вимісіть.
- Додайте горіхову масу. Перемішуйте її з йогуртом упівсили, тоді чипси вийдуть з неоднорідною текстурою і цікавими розводами.
- Вилийте масу рівномірним шаром в контейнер.
- Заморожуйте до затвердіння.
Подавайте десерт, розламавши його на шматочки.
Цікаво по темі: Домашнє печиво для дітей: 8 простих та смачних рецептів

Татлі-кебаб
Калорійність 1 шайби (25 г) — 100 ккал
Солодка ковбаска з сухофруктів і горіхів готується легко та швидко. Цей десерт дозволяє експериментувати. Ми пропонуємо варіант, який підійде великій компанії (28 порцій):
- м’якуш фініків — 350 г;
- в’ялена вишня — 150 г;
- фундук — 200 г;
- кунжут — 4 ст. л.;
- цедра 1 апельсина та 1 ст. л. апельсинового фреша.
Приправляти татлі-кебаб можна корицею, ваніллю, меленим кардамоном і навіть імбиром.

Технологія приготування:
- Розпарте вишню в окропі (5 хв), а потім обсушіть на рушнику.
- Перебити блендером фундук до шматочків бажаного розміру, а м’якуш фініків в пасту.
- Змішайте всі інгредієнти, за винятком кунжуту.
- На шматку харчової плівки сформуйте ковбаску завдовжки 30 см і діаметром 5 см (в результаті їх вийде кілька). Посипте кебаб кунжутом. Загорніть у плівку щільніше і зав’яжіть кінці вузликами.
Татлі-кебаб потрібно витримати в морозильній камері 1 годину. Перед подачею розріжте ковбаски на шайби (легше це зробити вузьким мокрим ножем).
Сирні трюфелі
Калорійність 1 порції — 260 ккал
Інгредієнти (на кілька трюфелів на 1 людину):
- сир (9 %) — 3 ст. л. з гіркою;
- вівсяні пластівці — 1 ст. л.;
- волоські горіхи — 1 ст. л.;
- родзинки (кишмиш) — 1 ст. л.
Для посипки, як і для справжніх шоколадних трюфелів, знадобиться порошок какао. Якщо хочеться чогось незвичайного, то замініть родзинки на в’ялену журавлину або інжир, а в середину цукерки покладіть сюрприз — четвертинку горіха, смужки в’яленого банана або дині.
Цікаво по темі: Три прості рецепти круасанів
Технологія приготування:
- Замочіть кишмиш в окропі на 2-3 хвилини, обсушіть на рушнику.
- Розімніть сир виделкою і/або протріть через сито.
- Зробіть блендером пасту з родзинок, горіхів і вівсяних пластівців.
- З’єднайте пасту з сиром і ретельно вимісіть виделкою.
Мокрими руками сформуйте характерні трюфельні конуси. Присипте цукерки какао-порошком на тарілці для сервірування.

Шавлієво-манговий пудинг
Калорійність 1 порції — 185 ккал
Цей десерт може здивувати навіть найвибагливішого гурмана, але для цього у вас в запасі повинні бути (з розрахунку на 1 порцію):
- насіння іспанської шавлії — 2 ст. л.;
- мигдальне молоко (можна замінити кокосовим) — 120 мл;
- кубики манго (заморожені або консервовані) — 75 г;
- ванільний цукор — 1/4 ч. л.
Змішайте інгредієнти, викладіть в десертну креманку і заморожуйте 2 години. Перед подачею прикрасьте мигдальною або кокосовою крихтою.
Пудинг зберігається в морозилці 3 дні, але кожну креманку треба щільно закрити харчовою плівкою. Також можна приготувати й заморозити десерт в одному посуді, а поділити на порції вже перед подачею.

Капкейки з горіхами, кіноа і хурмою
Калорійність набору — 1470 ккал
Ще один простий, але екстравагантний десерт, який оцінять прихильники ЗСЖ. Він не випікається, та для приготування все ж знадобляться силіконові формочки для капкейків.
Інгредієнти:
- великі фініки — 10 шт.;
- волоські горіхи — 10 шт.;
- кіноа — 2 ст. л. з гіркою;
- мед (рідкий) — 6 ч. л.;
- хурма — 2 шт.;
- цукор (пудра) — 1 ч. л.

Енергетична цінність цього набору становить 1470 ккал, а скільки з нього вийде кексів — 6 або 10 — залежить від розмірів формочок і товщини стінок кошиків.
Технологія приготування:
- Відваріть і охолодіть кіноа.
- Обсмажте горіхи. Розбийте їх в дрібну крихту качалкою або молотком.
- Зробіть блендером пасту з м’якуша фініків.
- Ретельно змішайте мед, кіноа, горіхи й фінікову пасту.
- Змочіть руки водою і викладіть суміш по дну і стінкам формочок. Приберіть їх в морозилку на пів години.
- Зробіть блендером пюре з м’якуша хурми та цукрової пудри. Наповніть ним застиглі кошики, які в такому стані легко виймаються з силікону.
Для прикраси капкейків можна використовувати половинку волоського горіха або маленький кубик хурми.
Вдалих і приємних десертних експериментів і стрункої фігури!
Читайте також:


















Коментарі покищо відсутні