Сухе вмивання: що це за техніка і чи варто її пробувати

Соцмережі задають безліч трендів — від стилю до інтер’єрного перероблення і догляду за шкірою. Одні лайфхаки викликають, м’яко кажучи, здивування, інші ж, справді практичні, підхоплюються і йдуть «у люди». Сьогодні пропонуємо познайомитися з таким трендом, як сухе вмивання (і, ні, ми не про практику цигун 😁), і зрозуміти, до якої категорії він належить і чи варто його практикувати.

4-Сухе-вмивання-1

Цікаво на тему: ТОП-21 найкращих гелів для вмивання

Сухе вмивання — у чому фішка?

1-Сухе-вмивання

У чому полягає особливість цього beauty-тренда? Все просто — він передбачає техніку вмивання без води. Тобто очищувальний засіб наноситься прямо на сухе обличчя і шию та масажується протягом 30 секунд. За бажання можна залишити клінсер на кілька хвилин, як маску. Потім потрібно намочити руки та зробити легкий масаж ще протягом 30 секунд. А далі можливі варіанти — або видалити залишки продукту за допомогою чистого вологого рушника, або просто змити його водою.

@beautyjunkymonkey Dry cleansing, great trick for all skin types, especially oily acne prone skin. #skincaretips #skincaretiktok #skincaretiktokers #oilyskincare #skincareover35 #skincareover55 #skincareover45 #fypシ #skincareover60 #glowingskin #firmskin #acneskincare #acneskin @Scortezz Beauty ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Альтернативний варіант передбачає використання для повторного масажу змочену водою силіконову щіточку — для ніжної ексфоліації та глибокого очищення пор. У принципі, ця техніка дуже схожа на те, як ми використовуємо гідрофільні олії або навіть пілінг-скатки, тільки із застосуванням засобів для вмивання.

2-Сухе-вмивання

Головний нюанс — вибрати правильний клінсер. Засіб для вмивання повинен:

  • мати формулу без спирту, кислот, синтетичних ароматизаторів, агресивних компонентів для лікування акне та інших потенційних подразників;
  • бути виняткової якості;
  • ідеально відповідати типу шкіри.

Цікаво на тему: 27 найкращих засобів професійної косметики для обличчя

3-Сухе-вмивання

У складі клінсера вітаються натуральні олії, зволожувальні компоненти (гіалуронова кислота, алое, рослинні екстракти), цераміди й антиоксиданти. Експерти рекомендують використовувати креми, емульсії або молочко для вмивання, але не пінки та гелі, оскільки в них зазвичай міститься високий відсоток ПАРів, які можуть вимивати природні ліпіди. Утім, для жирної шкіри подібні засоби допускаються, оскільки вони краще справляються з видаленням себума.

Плюси вмивання без води

На думку блогерів, які практикують сухе вмивання, і деяких американських лікарів-дерматологів (наприклад, Лорети Чіралдо і Розалії Фіске), такий трюк дає змогу отримати максимум користі від очищувальних засобів. Зберігаючи концентрацію активних компонентів, вони забезпечують глибше і якісніше очищення, а також надають додатковий догляд. Клінсер у чистому вигляді з’єднується зі шкірними забрудненнями (себумом, брудом, ороговілими клітинами) та ефективніше допомагають їх позбутися, а активні компоненти, які в ньому містяться, отримують шанс краще впливати на епідерміс.

4-Сухе-вмивання

Цікаво на тему: Що таке убтан і як його застосовувати?

Безумовно, сухе вмивання не підходить для демакіяжу. Цей лайфхак рекомендують застосовувати здебільшого зранку, а у вечірній рутині не зраджувати двоетапному очищенню з використанням гідрофільної олії або бальзаму та подальшого вмивання гелем чи пінкою.

Які є підводні камені

Метод сухого вмивання однозначно не рекомендується для чутливої, реактивної, а також шкіри з активними запаленнями та хронічними захворюваннями (псоріаз, екзема). Відсутність води посилює тертя, а отже, замість очищення можна отримати подразнення, лущення та інші негативні реакції епідермісу.

5-Сухе-вмивання

Крім цього, варто відмовитися від видалення залишків клінсера за допомогою вологого рушника власникам будь-якого типу шкіри зі схильністю до висипань. Протирання не гарантує якісного очищення шкіри від засобу, може залишатися в порах і провокувати запалення та акне.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Чи варто практикувати сухе вмивання?

Сама по собі ідея доволі цікава — як «вичавити» максимальну користь від засобу для вмивання та отримати якісніше очищення. З іншого боку, жодних клінічних досліджень цього методу поки ще не проводили, а отже, ефективність сухого вмивання залишається під питанням.

6-Сухе-вмивання

Чи варто спробувати цю техніку в домашніх умовах? Якщо у твоєму арсеналі є відповідний засіб (навряд чи є сенс купувати окремий і далеко не копійчаний продукт для beauty-експериментів) і ти хочеш особисто переконатися в ефективності (або її у відсутності) вмивання без води, але при цьому ясно розумієш, що твоя шкіра може дивно відреагувати на цю процедуру, то чому б і так. Але якщо твій догляд тебе повністю влаштовує, а можливість спровокувати на обличчі небажану реакцію насторожує, краще пропусти цей тренд. Все-таки лайфхаки з соцмереж не варті ризиків, особливо коли йдеться про здоров’я твоєї шкіри.

Читай також:

31 Травня / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
0-Б’юті-девайси
17 Червня / 2024 Догляд за обличчям
Як позбутися розтяжок або запобігти їх появі
15 Вересня / 2022 Догляд за тілом