Синабон: простий рецепт знаменитих булочок із корицею як у кафе

Синабони — це відомі на весь світ пухкі, повітряні та духмяні булочки з корицею та густою поливкою на основі крем-сиру. Вони смачні та ситні, ідеально смакують з чашечкою лате або чаю, особливо, коли хочеться затишних посиденьок в компанії цікавої книжки або улюбленого фільму. Сьогодні я навчу тебе готувати найкращі домашні синабони: це нескладно, не потребує якихось особливих інгредієнтів та не займає багато часу, але настільки апетитно, що просто пальчики оближеш!

Коротко про історію синабонів

1-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Ці незвичайні «равлики» з корицею з’явилися ще у середині 80-х років завдяки двом талановитим пекарям з Сієтла. Вони шукали цікавіший варіант випічки, доки не придумали використати індонезійську корицю Макара та вершковий сир, що одразу піднесло булочки на Олімп неперевершеного смаку. Оригінальний рецепт від майстрів досі залишається таємницею, але це не заважає кулінарам з усього світу виготовляти власні версії цих солодких шедеврів.

Цікаво на тему: Три прості рецепти круасанів

Що варто знати перед приготуванням

2-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Щоби твої синабони вийшли суперсмачними, запам’ятай кілька корисних порад:

  • секрет ідеальних булочок в тісті на живих дріжжах: воно має бути м’якеньким та легким, а для цього варто дати йому добре підійти;
  • використовуй свіжу, ще не розкриту корицю, яка не встигла втратити насиченість свого аромату;
  • до цих кручеників якнайкраще смакує саме коричневий — тростинний цукор, але звичайний також цілком підходить;3-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе
  • вершковий сир ти можеш вибирати на свій смак: Філадельфія, маскарпоне, рікота — будь-який з них має потрібну кремоподібну консистенцію та ніжний смак;
  • досвідчені шефи радять замість ножа для нарізки рулетиків застосовувати нитку: протягнути її під скрученим тістом, перехрестити кінці та акуратно стягнути, щоб синабони вийшли рівненькими та красивими;
  • класичні коричні булочки не мають додаткових інгредієнтів типу ягід, фруктів, горішків тощо, але тобі ніщо не заважає урізноманітнити рецепт та покласти в тісто, наприклад, вишні, малину, шоколад або взагалі зробити солону начинку.

3-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе-1

Цікаво на тему: Три улюблені пироги з яблуками

Рецепт синабонів як в кафе, тільки краще 😋

4-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Спробуй популярний американський десерт з корицею та оксамитовою вершковою глазур’ю! Він завоював серця ласунів по всьому світу завдяки м’якій текстурі, неповторному солодкому аромату та різномаїттю начинок, що дає змогу кожному знайти свій ідеальний варіант цих ласощів. Отже, записуй класичний рецепт, а з ним можеш починати власні експерименти.

Цікаво на тему: Рецепти улюблених страв авторів EVA Blog

Спочатку пройдемося по тому, що має бути у твоєму кулінарному арсеналі для приготування найсмачніших у світі булочок з корицею.

Інгредієнти для синабонів на 6 порцій:

Тісто:

  • борошно — 500 г;
  • молоко 2,5% жирності — 200 мл;
  • живі дріжжі (або сухі, розведені молоком) — 30 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • цукор — 1 ст.л;
  • сіль — 0,5 ч.л

5-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Начинка:

  • вершкове масло — 100 г;
  • тростинний цукор — 150 г;
  • мелена кориця — 2 ст.л

Соус:

  • крем-сир: маскарпоне, рикота — 250 г;
  • цукрова пудра — 2 ст.л;
  • сік лимона — 2 ст.л

Заздалегідь дістань інгредієнти з холодильника, а особливо це стосується вершкового масла: зранку постав його нагрітися при кімнатній температурі, щоб воно підтануло, стало м’яким і піддатливим для намащування.

Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта

А тепер починається магія приготування!

Крок 1

6-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Для замішування тіста використовуй необхідну кількість інгредієнтів, вказаних у переліку вище. Тобі знадобиться велика мисочка, куди буде зручно скласти компоненти для тіста, а саме: борошно, цукор, сіль, покришені живі дріжжі (або розведені сухі), підтале вершкове масло та підігріте до 30 градусів молоко. Коли все зібрано у мисці, переклади суміш у чашу тістоміса та вмикай вимішування з насадкою-гачком. Якщо не маєш такого девайса, то можеш легко зробити це руками, вимішуючи масу, доки в тебе не сформується однорідна еластична кулька. Закінчивши, поклади її у чисту, трішки змащену маслом миску, накрий рушничком та постав в тепле місце підходити приблизно на годину.

Instagram_02_Blog

Крок 2

7-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Потім звільни місце на столі, де ти будеш розкочувати тісто. Трохи притруси його борошном або змасти олією, виклади свою кульку, що встигла підійти та збільшитися, злегка розімни її руками, а потім скалкою починай розкочувати суцільний шар товщиною не менше 2 мм. Тепер щедро змасти поверхню тіста вершковим маслом (пам’ятаєш, до цього моменту воно повинно бути м’яким) за допомогою кулінарного пензлика. 

Крок 3

8-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Прийшов час начинки: спочатку рівномірно посип усю поверхню корицею, а потім коричневим цукром. Готово? Скрути шар тіста так, щоб в тебе вийшов рулетик. Приблизно розділи його на 6 рівних частин, візьми нитку та розріж нею рулет на окремі шматочки — це й будуть твої синабони. 

Цікаво на тему: Кава з корицею щочетверга – магніт для фінансів

Крок 4

9-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Для випікання візьми простору форму, попередньо добре змащену маслом. Розклади в неї булочки так, щоб між ними залишався простір. Накрий форму рушником та залиш на 20 хвилин для вистоювання. Поки чекаєш, увімкни духовку на 180 градусів. Булочки, що підійшли, випікай протягом 30 хвилин.

Крок 5

10-Синабон-простий-рецепт-знаменитих-булочок-із-корицею-як-у-кафе

Тим часом у скляній ємності змішай крем-сир, цукрову пудру та сік лимона для соусу. Перемішай масу вінчиком до однорідної та гладенької текстури. Дістань готові синабони з духовки та щедро змасти їх кремом так, щоб повністю покрити рум’яні верхівочки. 

Нехай випічка охолоне та добре просочиться. Тоді дістань одну булочку, вкуси та відчуй, яка вона ніжна, соковита та неймовірно апетитна, навіть, смачніше, ніж в кафе!

Синабони є справжнім витвором кулінарного мистецтва, яке поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак. Чи то затишний сніданок, чи святковий десерт, булочки з корицею завжди подарують нотку тепла та щастя, перетворюючи звичайний момент на щось особливе. ❤️

17 Січня / 2025 Здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Любов

    За рецептов вийшли класні сінамони!!! Залишаюсь на підписці.
    Дякую

  2. Анна Герц

    Блін, сьогодні спробую та потім відпишусь що вийшло. Бо скільки різних рецептів пробувала і ніяк не виходять.

1280x400_ukr (6)