Улюблені аромати авторів EVA Blog

Добірка beauty-фаворитів авторів EVA Blog була б неповною, якби ми оминули такий пункт як парфумерія. Які аромати викликають у нас найяскравіші емоції? Як вони розкриваються, з чим асоціюються та в яких випадках найбільш доречні? Ділимося з тобою своїми улюбленцями — від повітряних містів для тіла до суперстійких і шлейфових композицій.

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Цікаво на тему: Що в косметичці авторів EVA Blog?

Аромати на всі випадки

Завжди в курсі останніх подій у світі літератури, порадить серіал, від якого нереально відірватися, і зробить фото на будь-яку «мильницю», гідне International Photography Awards.

Ось уже кілька років поспіль моїм улюбленим парфумом залишається Lady Million від Paco Rabanne. Якщо говорити про асоціації (а хіба не в цьому суть ароматів? 😉), то він як чудовий штанний костюм, скроєний спеціально для мене, в якому я відчуваю себе Донною Тартт — практичною, елегантною, в стилі old money. Можливо, ти вирішиш, що це розкішна, але «важка» композиція тільки для особливих випадків. Ти здивуєшся, але все зовсім навпаки: Lady Million – солодкий, грайливий мікс квіткових і цитрусових ноток, але врівноважений і витончений, що робить аромат універсальним, придатним з будь-якого приводу. У ньому відчувається ледь вловна пряність амбри, свіжість жасмину та апельсина, солодкість стиглої малини й білого меду. Парфуми поступово розкриваються на шкірі: спочатку чути більш виразні верхні акценти, а після — м’яку десертну солодкість без натяку на нудотність. На одязі він звучить довго, але ненав’язливо, до нього звикаєш, немов тепер цей аромат — твій власний. Для мене Lady Million став незамінним після того, як багато друзів і знайомих сказали, що на мені він звучить абсолютно особливо, невпізнанно і що він мені дуже личить. 🩶

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Але на літо у мене є ще один безпрограшний варіант, виявлений мною абсолютно випадково в duty free. Це не стійкий парфум, а міст для тіла, в який я безповоротно закохана — Victoria’s Secret Strawberries & Champagne. 🥂 З назви зрозуміло, який це соковитий і смачний літній коктейль із яскравої полуниці та улюбленого ігристого!😻 Він назавжди залишиться в моєму серці як найкращий аромат для середземноморського узбережжя і спекотних вечірок до ранку…

Цікаво на тему: 10 найкращих парфумованих спреїв


Володарка чорного пояса з червоних помад, трендів у соціальних мережах, пікантних питань і самовираження за допомогою одягу.

Аромат Trussardi Donna, як на мене, має гарний баланс цитрусової свіжості та ніжного солодкуватого тепла. Тож не дивно, що вже 30 років тримається на жіночих парфумерних поличках. 

Якщо описати цей аромат як картинку, то Donna — це тонка дерев’яна ваза з апельсинами та лимонами, що стоїть на сонячному підвіконні поруч з букетом білих квітів. Звучання досить збалансоване та елегантне. Але на моїй шкірі він відносно швидко припиняє бути яскравим, залишається легкий шлейф. Тож часто наношу додатково на одяг.

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Я не люблю нав’язливо солодкі аромати, але інколи хочеться яскравих, стиглих ноток. Є в них щось жіночно-спокусливе. White Touch від Franck Olivier для мене про приємний баланс виразності, соковитості та терпких солодощів. Вони помітні, але ненав’язливі. Я ношу цей парфум, коли хочеться змінити настрій, додати йому грайливості. Він класифікується як квітковий, але ягідно-фруктові ноти саме на мені розкриваються яскравіше, залишаються відчутними не тільки на початку, а й впродовж дня. Аромат нагадує мені про айву (хоча її в ньому нема), солодку терпку грушу, яку дістали з холодильника, та чайну троянду, яка під сонячним промінням розкривається у вазі. Стійкість парфуму середня, серце композиції відчувається досить тривалий час, але легким шлейфом. Проте на мені навіть дуже виразні аромати часто звучать значно приглушено та спокійно.

Цікаво на тему: 10 трендових ароматів чистоти

Тривалий час Bvlgari Omnia Crystalline були моїми улюбленими парфумами. Їх аромат асоціюється в мене з прохолодними струменями фонтану, що дзвенять та грають на сонці. Ненав’язливий, свіжий та досить стійкий аромат став гарним тлом для повсякденних образів. На мені особливо відчутно розкриваються трав’янисті нотки: бамбука, чаю, листя смородини, дубового моху. А квіткові менш виразні, проте стають важливими пазликами в загальній картині. 

Я познайомилась з Bvlgari Omnia Crystalline ще у студентські роки, і тоді маленька мініатюра була справжнім скарбом. Але останнім часом користуюсь цими парфумами значно рідше, бо стали привертати увагу більш виразні, акцентні аромати. Проте коли хочеться просто бути в моменті та не відволікатися, Bvlgari знову зі мною.

Instagram_02_Blog

Для тих, хто любить солодше

Любителька доглядових банок і макіяжних лайфхаків, парфумерний маніяк-початківець (поки що), відрізнить у кадрі Раяна Гослінга від Раяна Рейнольдса.

Привіт, мене звуть Мар’яна і я парфумозалежна. 😅 Я відчуваю гостру потребу постійно знайомитися з новими ароматами — це завжди нові емоції та враження, що нерідко призводить до бажання охазяйнуватися черговим флаконом. І через це в моїй колекції сумарно, з мініатюрами та пробниками, вже зібралося понад 80 композицій. Звичайно, не всі з них у мене в беззаперечних фаворитах, але є п’ятірка ароматів, які підкорили мене на всі 100%.

Зазначу, що одним із найважливіших параметрів у парфумерії для мене є стійкість. Як би я не любила цитрусові «фужери» або фруктово-квіткові водички, вони з мене злітають буквально за 15-20 хвилин. А це дуже прикро. Тому тут буде «важка артилерія», яка дивує «посидючістю» і тривалим шлейфом. Загалом, добірочка точно не на кожен день, але для поціновувачів чогось «важчого» напевно буде цікавою.

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Моя давня любов – Chanel Coco Mademoiselle в версії Eau de Parfum. Це класичний аромат, з яким напевно багато хто знайомий. Попри велику кількість квіткових нот, він ідеально збалансований, дуже інтелігентний і емансипований. Про себе я його називаю «ароматом рівної спини». Він точно не поєднується з футболкою і кедами — для Mademoiselle потрібен більш витончений look. Я ношу його, коли мені хочеться надати образу елегантності. І, так, постава випрямляється сама собою. 😉

Аромати Mugler – ще одна давня моя пристрасть. Щонайменше, мініатюрка Angel (не фланкер, а класичний edp) завжди є у мене в колекції. Але сьогодні не про нього, хоча я його дуже люблю. Не так давно я відкрила для себе Alien Goddess Intense, і сьогодні це мій топ серед парфумів бренду. Класичний «прибулець», на жаль, ніколи не викликав у мене яскравих емоцій. Так, це красива білоквіткова композиція, але мені в ній чогось не вистачало. І відсутній пазл я знайшла у фланкері Goddess Intense. Для мене це історія про гірко-солодкий жасмин, приправлений ваніллю — така жіночна, м’яка, але харизматична і, звичайно ж, стійка. Я просто не можу ним надихатися — він прекрасний!

Цікаво на тему: Молекулярні аромати: у чому їхня особливість + добірка парфумів

Звичайно, як шанувальник «термоядерних» парфумів, я дуже люблю Kirke. Поєднання соковитих фантазійних фруктів на мускусній підкладці — для мене це одне з найбільш виграшних поєднань. Але одного разу я познайомилася з Erba Pura від Xerjoff, який перевернув мої уявлення про «важкість» подібних ароматів. З Kirke їх об’єднує фруктовість і мускус, тільки якщо у Terenzi це м’якота екзотичних плодів, то у Xerjoff це скоріше цитрусовий смузі. Це, безумовно, солодкий аромат, але в ньому є свіжість лимона і трав’янистість бергамота, на що, власне, натякає назва («Erba Pura» з італійської означає «чиста трава»). Для мене це найстійкіший (12 годин на шкірі!) і найсолодший цитрусовий парфум на моїй пам’яті, який, на мій погляд, коректніший і універсальніший, ніж Kirke. У помірній дозі я можу вдягнути його навіть в офіс, і буду впевнена, що запах не звалить з ніг оточення. Чого не скажеш про Kirke. 😅

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Продовжуючи тему мускусного напряму (маю до нього особливу слабкість), зізнаюся, що фанатію від Thomas Kosmala Apres l’Amour. Це найгучніший і карколомніший аромат у моїй колекції. «В люди» дозую його не більше ніж 1 пшик і ношу тільки прохолодного вечора або в холодну пору року, ну, а вдома наношу просто для підняття настрою. Попри те, що в піраміді заявлені цедра, деревні ноти та спеції, для мене це поєднання м’якого паленого цукру, який ще не встиг карамелізуватися, з солоним мускусом. Іноді мені в ній чується щось акватичне і повітряне, але це, звісно ж, швидко минає через напористу «базу». Apres l’Amour хоч і досить провокативний (назва перекладається як «після кохання»), але для мене дуже затишний і теплий парфум, який обволікає, як пухнастий плед, дарує умиротворення і комфорт. Максимально несподіваний для мене ефект. До речі, про стійкість. Це найбільш «вічний» аромат з усіх мені знайомих. На одязі він тримається не те що до прання — його можна вловити на тканині навіть після нього.

І наостанок я приберегла Essential Parfums Bois Imperial. Це найнесподіваніша знахідка року в моєму парфумерному гардеробі. Я з обережністю ставлюся до мінеральних композицій після знайомства з Super Nova від Gritti (для мене він, на жаль, виявився доволі жорстким), тому кохання з Bois Imperial було не з першого погляду. Отримавши пробник, я його не оцінила — зелений, хвойний, оригінальний, але взагалі не моє. Забувши про нього на кілька місяців, я для чогось вирішила знову нанести його на зап’ястя (раптом я його не зрозуміла з першого знайомства). Тут-то все і сталося. Аромат відстоявся (вічно забуваю, що не варто оцінювати парфуми відразу після отримання 🙄) і видав мені просто розкішний мінерально-трав’янисто-хвойний коктейль, який викликав захват. Це унісекс у чистому вигляді, причому ближче до чоловічого, але мені хочеться відчувати його постійно. Такий м’який і підбадьорливий, він просто прекрасний влітку — парфум не солодкий, він освіжає і дарує відчуття прохолоди. Стійкість — просто вау. На шкірі — годин 10-12, на одязі — до прання.

Цікаво на тему: Perfume layering: як комбінувати парфуми та отримувати крутий результат

Цим я хочу підвести тебе до думки, що інколи аромати, які здалися не дуже при першому знайомстві або належать до абсолютно «не твоєї» категорії, можуть стати твоїм новим фаворитом. Тому не бійся пробувати щось новеньке, адже саме так ми й знаходимо для себе щось приголомшливе та унікальне.


Руйнівниця beauty-міфів і не тільки, знає все про останні досягнення в косметології та медицині, докопається до істини, як би далеко вона не була закопана.

Я не відношу себе до поціновувачів парфумерії, тому не можу похвалитися великою кількістю флакончиків зі смачнющими ароматами. Для мене парфуми – це просто легке і невимушене доповнення до образу і не більше.

Оскільки я страшний однолюб, часто ношу один і той самий парфум досить довго і не наважуюся його змінити. І якщо вже ми говоримо про улюбленців, то я можу поділитися двома «смаколиками», які дуже мені полюбилися.

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Giorgio Armani Si. Знаю, вони вже всім приїлися і встигли злегка набриднути. Але я просто кайфую від цих солодких нот. Так, як ти вже здогадалася, я люблю все солоденьке. А якщо в нотах парфуму є амбра або ваніль – дайте, будь ласка, два флакони. Тут важливо витримати ту тонку грань між легким, приємним ароматом і випадковим пролиттям половини флакончика на себе. Мені з головою вистачає одного натискання на розпилювач.

Ще дуже подобається Trussardi Donna. І нехай цю парфумовану воду вважають трохи олдскульною, дуже її люблю. По-перше, ти отримуєш стійкий і водночас ненав’язливий, свіжий квітковий аромат з ноткою ванілі, а по-друге, ціна абсолютно прийнятна. Ці два ключові чинники й зіграли ключову роль у моєму виборі.


Експертка з кулінарних експериментів і наукових досліджень, перекладачка складних термінів і процесів на «людську» мову.

Парфуми – це моя стихія. Я люблю настільки різні аромати, що подруги часто мене запитують «Ти знову прикупила новенькі парфуми?». Не розумію, як можна носити один і той самий аромат? Він же приїдається і ти замість того, щоб насолоджуватися його прекрасними нотками, вже просто не відчуваєш на собі через звичку. Можливо, мої рекомендації допоможуть тобі вибрати для себе щось новеньке і цікаве. Отже, що ж я дуже люблю?

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Rituals The Ritual Of Ayurveda Blissful Hair & Body Mist. Так, це не зовсім парфум, але, повір, на літо смачнішого аромату годі й шукати. Це справжня любов. Не лякайся, якщо побачиш напис «Троянда», вираженого аромату цієї квітки немає. Легкий, ніжний і дуже приємний запах індійської троянди та мигдалю просто закрутить голову. Я ніколи не могла подумати, що аромат з цією квіткою мені дуже сподобається, адже асоціації у мене з нею не найкращі (нагадують парфуми з бабусиної полиці).

Цікаво на тему: Хочу/можу: аромати-дюпи в стилі люкса і ніші

Якщо ти теж любиш нішеві унісекс аромати, а особливо Kirke від Tiziana Terenzi…У мене є дещо цікавеньке для тебе. Ціни на оригінал просто космічні 🙈 Але я знайшла не те що бюджетну, а дуже круту альтернативу – Fabien Marche Alchimiste MuS6 Fruity Musk. Забіжи в найближчий магазин EVA й обов’язково знайди їх. Ти будеш приємно здивована, як і я. За стійкістю п’ять з плюсом, за передачею аромату теж тверда п’ятірочка, а за ціною – то взагалі небо і земля!

Улюблені аромати авторів EVA Blog

Розкажи, які у твоїй колекції є улюблені аромати? Без яких парфумів ти не уявляєш свій туалетний столик? Чекаємо твоїх фаворитів у коментарях!

 Читай також:

7 Серпня / 2024 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Цікава стаття 🥰класні аромати 🙌🏻💚У дівчат «Eva»чудовий смак на парфуми🥰🌸