Чи існує хоч хтось, хто не любить італійську кухню? Напевно, це просто неможливо, адже італійці знаються на смачній і різноманітній їжі. Їхні традиційні рецепти розлетілися по всьому світу і тепер майже в будь-якій країні можна насолодитися піцою, пастою або ніжним тирамісу на десерт.
Якщо ти любиш італійські страви так само як EVA Blog, тут ти знайдеш три простих популярних рецепти, якими тобі, напевно, захочеться побалувати себе і своїх близьких.
Дуже італійське поєднання, чи не так? Різновидів рецепта пасти безліч, але ми зупинимося саме на варіанті з креветками та білим сухим вином. Чудова і, головне, проста страва на вечерю. Навіть романтичну.
До слова, такий рецепт можна повторити з будь-яким видом пасти, не тільки зі спагеті. Для нього чудово підійдуть лінгвіне («розплющені» спагеті) або мафальдіне (як лінгвіне, тільки з хвилястим краєм).
Інгредієнти:
спагеті – 200 г;
креветки очищені – 250 г;
біле вино (сухе) – 100 мл;
вершкове масло – 30 г;
часник – 1-2 зубчики;
сік лимона – 20 мл;
сіль, спеції (орегано, чорний перець) – до смаку;
зелень – за бажанням.
Приготування:
Відварюємо спагеті до напівготовності (той самий al dente) у підсоленій воді.
Поки вариться паста, займемося начинкою. На пательні розтоплюємо олію й обсмажуємо до золотистості креветки з обох боків. Додаємо подрібнений часник, спеції та сіль і готуємо ще близько хвилини. Потім вливаємо вино, лимонний сік і зелень і доводимо до кипіння.
Вимикаємо вогонь. У приготовані креветки додаємо зварену пасту, перемішуємо і насолоджуємося під келишок Совіньйон Блан.
Листкова італійська запіканка з різною начинкою — доволі ситна страва, завдяки чому чудово підходить для святкової чи званої вечері, коли за столом збирається вся родина та близькі. Класичний рецепт передбачає використання м’ясного фаршу, томатного соусу та сиру, а ще лазанью готують із морепродуктами, рибою та овочами. А як щодо варіанту з сиром і шпинатом під соусом бешамель?
Почнемо з соусу. Кладемо в невеликий сотейник вершкове масло і ставимо на вогонь. Після того як масло розтопилося, додаємо борошно, сіль і мускатний горіх (за бажанням можна додати й сухий часник), постійно помішуючи, обсмажуємо його протягом кількох хвилин до золотистого кольору. Потім виливаємо молоко, не перестаючи помішувати. Краще робити це вінчиком, щоб не було грудочок. Варимо до загустіння кілька хвилин.
Промиваємо свіжий шпинат під проточною водою. Потім злегка обсмажуємо його на пательні на олії, що залишилася, щоб зелень стала м’якою. Щоб позбутися зайвої рідини, після обсмажування потрібно перекласти шпинат на друшляк. Коли він стече — подрібнюємо за допомогою ножа.
В окремій ємності змішуємо сир, шпинат, сіль, зелень і спеції. Щоб консистенція була ніжнішою, додаємо сюди трохи соусу і гарненько перемішуємо.
Розпочинаємо складання. Змасти форму для запікання будь-якою олією. Викладай на дно листи лазаньї в один шар (обов’язково вивчи упаковку — не всі, але деякі з них спочатку потрібно відварити до готовності). Потім, намагаючись розділити всі інгредієнти на кількість бажаних шарів, змасти тісто частиною соусу, виклади частину начинки та посип зверху частиною тертої моцарели. Повторюй шари в тому ж порядку. Останній змащуємо соусом, що залишився, і посипаємо тертим пармезаном.
Відправляємо в розігріту до 180°C духовку і випікаємо 30-35 хвилин. А перед подачею можна посипати подрібненою зеленню.
Лайфхак: У вільному доступі немає готових листів для лазаньї, а возитися з приготуванням тіста не хочеться? Заміни їх тонким лавашем — буде все одно смачно, але при цьому мороки менше. Звичайно, справжні італійці такої підміни не оцінили б, але ми їм не розповімо. 😉
Класичний найніжніший тирамісу
Італія славиться любов’ю до солоденького. Ця країна подарувала світові джелато, панна-котту, ту саму нутеллу, різдвяний панеттоне, капрезе і, звісно ж, тирамісу. Останній є фаворитом у багатьох любителів «лінивих» тортів, тобто — без випічки. А крім цього, десерт справді смачний і дуже ніжний. Пропонуємо тобі класичний рецепт цієї неймовірної смакоти, на основі якого ти вже можеш експериментувати з добавками — ягодами, цитрусовими або ж із просоченням із різних лікерів (Amaretto чи Baileys, наприклад).
бренді (можна замінити на віскі, ром або лікер) – 50 мл;
яйця – 6 шт.;
цукор – 150 г;
какао – 2 ст.л;
Приготування:
Для початку потрібно зварити каву. Знадобиться від 6 до 8 порцій еспресо або просто міцна кава в турці. Обов’язково її процідити та залишити в плоскій ємності (в неї ми потім будемо занурювати печиво) до охолодження. Після цього додати в нього коньяк або інший алкогольний напій. Але якщо десерт готується для дітей, то цей пункт краще пропустити.
Добре промиваємо яйця та відокремлюємо жовтки від білків. Другі можна поки що накрити та відправити в холодильник, щоб вони не нагрівалися, а жовтки міксером збиваємо з цукром доки він не розчиниться, а сама маса не посвітлішає.
Відкладаємо міксер і додаємо до жовтків Маскарпоне. Вимішуємо акуратно лопаткою, щоб не порушити легкість крему.
Білки, що залишилися, з дрібкою солі збиваємо до стійких піків. Потім також обережно лопаткою вмішуємо в яєчно-сирну масу. Крем готовий.
Беремося за складання. На дно форми (або порційних креманок) налий крем невеликим шаром. Вмочи Савоярді в каву. Довго тримати непотрібно (1 секунди достатньо), щоб печиво не розм’якло і тримало форму. На крем викладаємо шар Савоярді та заливаємо його кремом. Повтори шари. Останнім на торті має бути крем. Його можна розрівняти лопаткою або надати цікавої форми за допомогою кондитерського мішка. Потім відправляємо в холодильник години на 3 – він має добре просочитися і стабілізуватися. Останнім штрихом посипаємо наш тирамісу какао і buon appetito!
Сподіваємося, наша добірка тебе надихне на нові кулінарні подвиги, і цього вечора ти разом із близькими насолодишся чимось неймовірно смачненьким. Якщо готуватимеш за нашими рецептами, обов’язково поділися враженнями!
Боже мій, я приготувала пасту з морепродуктами за вашим рецептом, і я просто в такому захваті! Чоловік подумав що я її замовила у дорогому ресторані. Дякую що ви є!
паста з морепродуктами то любов
Боже мій, я приготувала пасту з морепродуктами за вашим рецептом, і я просто в такому захваті! Чоловік подумав що я її замовила у дорогому ресторані. Дякую що ви є!