Як вибрати дзеркало та правильне освітлення для ідеального макіяжу?

Чи можна нанести крутий мейк за допомогою маленького дзеркальця і вуличного денного освітлення? Звісно, за належного досвіду це не проблема. Чи важливо мати вдома класне, функціональне дзеркало для макіяжу та догляду за обличчям? Безумовно. Багато хто з нас звик наводити красу за принципом “була б косметичка повна, а вже яке там дзеркало – питання другорядне”. Але між нами дівчатками кажучи, звичайне дзеркало абсолютно не можна порівняти за зручністю з хорошим дзеркалом для мейку. EVA Blog підготував для тебе практичні поради, як придбати професійне дзеркало для нанесення макіяжу.

Дзеркало для макіяжу з вбудованим підсвічуванням – це найкраще рішення?

1-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Давай одразу зафіксуємо один момент – правильне освітлення при нанесенні мейка не тільки спрощує, а й значно підвищує якість макіяжу. А гарне дзеркало дає змогу опрацьовувати найдрібніші деталі та отримувати бездоганний результат. Які нам з тобою пропонують варіанти дзеркал з підсвічуванням? Зараз детально розповім.

Цікаво на тему: Без чого не уявляють догляд за обличчям автори EVA Blog

Невеликі настільні дзеркала для макіяжу з LED-підсвіткою

2-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Недорого, функціонально, але не варто очікувати від такого дзеркала занадто багато. Все-таки ми маємо справу з маленьким розміром виробу та бюджетним вбудованим освітленням. Такі дзеркала більше підходять для доглядових процедур за обличчям і для нескладного макіяжу. Якщо ти в 99% випадків наносиш простенький мейк, то таке люстерко буде дуже навіть доречним. Основні переваги:

  • низька ціна;
  • доглядати за обличчям і наносити макіяж значно зручніше, ніж за допомогою простого дзеркала;
  • мобільність виробу. Спальня, кухня, ванна кімната – ти можеш запросто собі організувати місце для наведення краси в будь-якому місці будинку, квартири.

3-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Ці вироби можуть працювати від мережі або від батарейок. Загалом, якщо у тебе є невелике звичайне домашнє люстерко для б’юті-рутини, я тобі вкрай раджу його поміняти на ось такий варіант з LED-підсвіткою. На що звертати увагу під час вибору? Віддавай перевагу моделям, у яких можна змінювати колірну температуру підсвічування і його яскравість – це дуже важливий параметр і трохи пізніше зрозумієш чому. Також можна придивитися до моделей з двома дзеркалами, одне з яких збільшує твоє відображення (в 5, 7, 10 разів).

Рекомендовані товари:

За свою ціну відмінні рішення. Однак ми з тобою обираємо ТОП дзеркало для макіяжу, а отже продовжуємо вивчати питання далі.

Цікаво на тему: Фіксатори макіяжу: навіщо потрібні, якими бувають і добірка найкращих

Класичні дзеркала з підсвіткою для макіяжу

4-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Тут нас із тобою зустрічають вироби, які кріпляться на стіну або ж встановлюються на тумби, комоди тощо. Їхня головна перевага – це розмір. Як не крути, але наводити красу перед великим дзеркалом одне задоволення. Підсвічування в цьому разі може бути реалізоване двома способами.

Дзеркало з вбудованою LED стрічкою

5-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Відразу визначимося, що ми точно не розглядаємо до покупки:

  1. Якщо стрічка розташована не по всьому контуру (периметру) дзеркала й абсолютно не важливо якої воно форми. Чому? Є велика ймовірність зіткнутися з ефектом «панди» – поява небажаних тіней, які спотворюватимуть сприйняття твого відображення в дзеркалі.
  2. Якщо стрічка має тільки одну температуру світіння.
  3. Немає функції димування (збільшення, зменшення яскравості) – це не наш варіант.

6-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Давай трохи аргументую, чому я кардинально проти, щоб такі дзеркала мали у своїй назві приставку «для макіяжу». З приводу розташування стрічки ми з тобою питання закрили, а тепер трохи розповім про температуру світіння. На кожній LED лампочці або світлодіодній стрічці вказується температура світіння. Тепле світло, яке віддає жовтизною (2700-3000К), нейтральне (4000-4500К) – це звичайне денне світло та холодне, найяскравіше, трохи з синюватим відтінком (6000-6500К). Так ось для нанесення якісного мейку вкрай важливо мати можливість самостійно вибирати колір освітлення. У LED стрічках це можна організувати з дуже плавними переходами, наприклад, виставити температуру світіння приблизно 3700К тощо. Навіщо це потрібно й чому важливо:

7-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

  • якщо ти збираєшся до ресторану, театру та будь-якого іншого закладу, то найкраще наносити макіяж при теплому світлі. Річ у тім, що практично у всіх закладах саме таке освітлення і ти одразу зможеш бачити, який вигляд твій мейк матиме безпосередньо там;
  • для роботи або просто виходу на вулицю ідеальним для нанесення макіяжу буде нейтральне світло. В офісах часто встановлюється яскраве освітлення, а це 4000-6000К. Принцип такий самий – ти фарбуєшся при освітленні, в якому перебуватимеш протягом дня;
  • холодне світло (6000-6500К) вкрай рідко використовують під час нанесення макіяжу. Однак у деяких випадках воно дає змогу побачити моменти, які не впадають в око при іншому освітленні. Навіщо це потрібно? Ну, якісний макіяж повинен виглядати на 10/10 незалежно від навколишнього світла і якщо при холодному освітленні вилізли якісь «косяки», то є над чим попрацювати.

8-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

З цим, я сподіваюся, тобі все зрозуміло. А навіщо ж функція димування (регулювання яскравості)? Повір, якщо в дзеркалі буде встановлена хороша, якісна LED стрічка, то на повну потужність вона буде світити дуже-дуже яскраво. У якихось моментах тобі буде необхідне світло саме такої інтенсивності, але далеко не завжди. Тому можливість регулювання освітлення під час доглядових процедур, а тим більше нанесення макіяжу – це мастхев.

Цікаво на тему: 6 помилок у макіяжі, які додають вік

Гримерні дзеркала з лампочками

9-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Дуже функціональне рішення, яке по суті є професійним дзеркалом для нанесення макіяжу. Велика кількість лампочок по периметру дзеркала чудово розсіюють світло й створюють ідеальні умови для б’юті-рутини. Але є два суттєвих недоліки. Перший – це його зовнішній вигляд. Гарно вписати такий виріб в інтер’єр практично нереально. А другий – ціна на готове гримерне дзеркало часто викликає питання «Скільки?!»

10-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Підсумувати все вищесказане можна так. Дзеркала з вбудованим підсвічуванням для макіяжу – це потрібне, практичне й зручне рішення. Але якщо ти вже загорілася купити собі велике функціональне дзеркало, то не поспішай. У заводських рішень є один дуже суттєвий недолік.

Цікаво на тему: Акцентні зони на обличчі: як змінюються тренди в макіяжі

Чому краще замовити індивідуальне виготовлення дзеркала з підсвіткою для макіяжу?

11-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Ні, я не пропоную тобі або твоїй другій половинці займатися різанням дзеркал, шукати відповідні лампочки або світлодіодні стрічки, прокладати дроти тощо. Є маса фірм, які виготовляють дзеркала з підсвічуванням на замовлення, і якщо вже купувати такий виріб, то тільки так. Знайти в інтернеті таких виробників не складе труднощів. Крім якості самих джерел світла та їхньої функціональної складової є один параметр, який називається CRI. Що це за звірятко? Це індекс передачі кольору, який позначається цифрами від 1 до 100. Поясню простою мовою. Абсолютно будь-яке джерело світла має свій індекс передачі кольору – чим він вищий, тим кольори освітлюваного об’єкта більш природні. CRI сонячного світла дорівнює 100 і вважається еталонним.

12-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Так ось, на будь-якій лампочці або LED стрічці вказується CRI. Освітлення для макіяжу повинно мати індекс передачі кольору не менше 90. У цьому разі, коли ти будеш дивитися в дзеркало на своє обличчя і наносити мейк, усі кольори у відображенні відповідатимуть реальним кольорам на 90% – це достатній показник. Якщо взяти джерело світла з CRI 70, то кольори відповідатимуть реальним лише на 70%. Сподіваюся, що суть ти вловила.

Цікаво на тему: Як правильно робити розтушовування тіней: пензлі, текстури, хитрощі

У 95% готових заводських дзеркал для макіяжу з підсвічуванням встановлюється освітлення з індексом передачі 80. І при цьому коштують вони чималих грошей. З цієї причини найкраще замовити собі індивідуальний виріб і попросити, щоб тобі встановили таке:

13-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

  • LED стрічку по всьому контуру дзеркала;
  • підсвічування повинне мати регулювання яскравості (димування);
  • можливість вибору температури світла;
  • індекс передачі (CRI) – не менше 90.

Ну й плюс до всього, ти зможеш вибрати бажаний розмір дзеркала, яке ідеально впишеться в інтер’єр. Ось такий виріб вже можна сміливо назвати професійним і естетично гарним дзеркалом для макіяжу.

А дешевше й простіше організувати собі помічника для б’юті-рутини ніяк? Запросто і зараз поділюся, що тобі знадобиться.

Як легко перетворити своє звичайне дзеркало на класне дзеркало для макіяжу

14-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Тут все дуже просто й секрет полягає в тому, щоб домогтися максимально розсіяного світла в тій зоні, де ти будеш наводити красу на обличчі. З боків дзеркала повісь симетрично два бра, але не будь-які ліпші, а з конкретними характеристиками:

  1. Плафон має бути максимально матовим і не надто маленьким.
  2. Джерело освітлення (лампочка) повинно мати кут розсіювання світла мінімум 120°. У будь-якому магазині за запитом продавець тобі надасть варіанти.
  3. Оскільки гратися з температурою світла не вийде, бери стандартне нейтральне світіння (4000K) – воно універсальне.
  4. Індекс передачі кольору лампочки – не менше 90.
  5. Потужність залежить від розмірів дзеркала, кольору стін у приміщенні тощо. Тут уже потрібно буде підбирати все дослідним шляхом.

15-Як-вибрати-дзеркало-та-правильне-освітлення-для-ідеального-макіяжу

Це просте рішення підніме твоє дзеркало на зовсім інший рівень, а разом з цим і якість мейку. У цьому разі підійдуть як настінні, так і підвісні бра. Головне – це їхнє розташування та інші вищезгадані характеристики.

Сподіваюся, ця невелика екскурсія у світ освітлення і дзеркал допоможе тобі вибрати класне й головне функціональне дзеркало для б’юті-рутини. Не забудь поставити вподобайку, якщо стаття була для тебе цікавою і корисною.

Читай також:

3 Червня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *