Як вибрати хороший термос

Ти, напевно, думаєш, а що, власне, може піти не так? Термос і термос – що там вибирати? І я так думала. При довгих/частих вимкненнях світла термоси просто ТОП варіант для зберігання окропу, з яким не тільки можна себе забезпечити кавою, чаєм, а й зварити сардельку, запарити локшину і т. д. Та й кілька тарілок гарячого супу з легкістю можуть бути у твоєму розпорядженні. Загалом термос – прям мастхев. І зараз я тобі розповім, як його вибрати.

На що насамперед звертати увагу під час вибору термоса

1-Як-вибрати-хороший-термос

Об’єм цього дива, безумовно, важливий, але, повір, краще малюк на 700 мл, який стабільно утримує температуру тривалий час, ніж півтора літрова непотрібна колба. Так, головна характеристика – це максимальний час збереження тепла. І тут все дуже просто. Не звертай увагу на матеріали виготовлення, на всякі супернанотехнології зменшених вакуумних зазорів та інше. Якщо в характеристиках термоса немає чітких даних протягом скількох годин він тримає температуру і як вона знижується згодом – цей варіант вимагає більш детального вивчення з твого боку. Краще трохи витратити часу на пошук додаткової інформації, ніж просто купити «залізний кухоль».

Тримай характеристики, побачивши які вмикай внутрішнього скептика на максимум:

  • немає даних про те, скільки термос тримає тепло;
  • час збереження тепла до 6/12/24 годин.

2-Як-вибрати-хороший-термос

І ось другий пункт просто зводить з розуму при виборі. Наведу простий приклад з будь-якого маркетплейса. Візьмемо два рандомні товари, в яких побачимо таке. Термос за 50$ – зберігає воду теплою до 12 годин і термос за 10$ теж до 12 годин. І у мене виникає питання не «навіщо платити більше?», а «до 12 годин – це конкретно скільки?». І яка температура буде, скажімо, через 6 годин? Таким чином виробник просто знімає з себе відповідальність, адже вода 40°C теж тепла і якщо залитий окріп через 6 годин опуститься до такої температури, то які претензії до виробника? Вода тепла? Так. 6 годин підпадає під поняття «до 12 годин»? Звісно. А те, що такий термос – просто непотрібна посудина, ну як би нічого страшного.

Цікаво на тему: Гід по келихах: із чого пити улюблені напої

Безумовно, є хороші термоси, де зазначена характеристика розмита і не дає чіткого розуміння про часовий проміжок підтримки температури. Але в такому разі дуже уважно вивчай відгуки. І до речі, саме вони й дають змогу знайти вкрай дешеві термоси, але з відмінними характеристиками.

3-Як-вибрати-хороший-термос

Що стосується справді якісних термосів, то виробники завжди дають чітку інформацію щодо можливостей своєї продукції. Наприклад, при температурі навколишнього середовища 20°C і залитій воді з температурою 100°C: через 6 годин – 80°C, через 24 години – 58°C. Усе зрозуміло і доступно без усіляких приблизностей. І до речі, якщо в інтернет-магазині немає точних даних про утримання температури, але термос від конкретного бренду, а не ноунейм, то можна поставити запитання безпосередньо представнику бренду. Зазвичай вони дають більш детальну і розгорнуту інформацію, ніж зазначена на маркетплейсах.

Цікаво на тему: Світла немає, а інтернет – є! Як підключити Wi-Fi, коли немає електрики

ТОП-3 поради, як вибрати термос

4-Як-вибрати-хороший-термос

Зі збереженням температури розібралися, а тепер я тобі відкрию невелику таємницю ціноутворення. Дешевий і дорогий термос можуть бути за своїми характеристиками абсолютно ідентичні, якщо як у першому, так і в другому випадку просто була дотримана технологія виробництва. Розповім більш детально.

Забудь про ціну – дивись виключно на характеристики

Тут все так само як і з іншими товарами – чим продукція дешевша, тим відсоток браку вищий. Навіть у найпреміальніших сегментах чого завгодно трапляється брак, але зазвичай набагато рідше. Тому якщо тобі попався термос за низькою ціною з відповідними параметрами – сміливо бери. Єдине, одразу ж після покупки перевір його на ділі, що, власне, потрібно робити з будь-якими термосами, але з дешевими ця процедура вкрай обов’язкова.

5-Як-вибрати-хороший-термос

А далі все як завжди:

  1. На дорожчі, брендовані термоси зазвичай дається гарантія 1 рік. На ноунейм із супермаркету, який навіть зовні буде ідентичний, проте з ціною у 2-3 рази дешевше – 14-30 днів. При цьому вони обидва можуть чудово тримати температуру і прослужити однаково довго.
  2. Будь-який бренд з ім’ям коштуватиме завжди дорожче, ніж просто сірий/чорний/білий термос. Чи означає, що перший кращий? Абсолютно ні. Я тобі навіть більше скажу. Багато термосів зарубіжного виробництва виготовляють на одних і тих самих іменитих заводах і нічим не відрізняються за якістю. «Клеїмо назву – ціна піднімається вдвічі». Класика.

«Термос за 100$ чудовий, а за 300 гривень поганий». Ні, з цим товаром усе може бути з точністю до навпаки. Тримай лайфхак, як швидко перевірити термос на брак. Заливаєш окріп, і якщо зовнішня стінка стала занадто теплою або зовсім гарячою – він бракований.

Цікаво на тему: 11+ інтер’єрних подарунків для тих, хто цінує затишок у домі

Який термос краще – зі скла, пластику або нержавіючої сталі

Насправді особливої різниці немає. Багато що залежить від того, як ти будеш експлуатувати термос. Якщо він буде часто з тобою вирушати в поїздки, то скло – не найкращий варіант через свою крихкість і вагу. Конструктивно абсолютно будь-який термос дуже простий: внутрішня колба, в яку наливають рідину, і зовнішня колба, а між ними вакуум. Такий вигляд мають у розрізі 95% термосів з дешевого, середнього і преміумсегменту. А решта 5% – це зовсім вже поганий варіант, де в якості теплоізоляції замість вакуумного прошарку використовується пінопласт.

6-Як-вибрати-хороший-термос

Якщо говорити про те, який матеріал все-таки най-най, то, безумовно, це нержавіюча сталь. Довговічність і термоізоляція в цьому разі на 10/10.

У тебе, напевно, виникло запитання: «якщо всі термоси конструктивно однакові, то чому одні краще тримають тепло, а інші гірше?». Все просто:

  • товщина стінок. Чим вони тонші, тим термос остигає швидше;
  • герметичність кришок. Через них йдуть дуже великі втрати тепла, тож їхнє якісне виконання вкрай важливе.

Цікаво на тему: Електрочайник для дому: як зробити правильний вибір

Яке горлечко в термосі краще: вузьке чи широке?

Тут потрібно дивитися на подальшу експлуатацію термоса. Якщо він буде використовуватися виключно для напоїв або зберігання окропу, то бери з вузьким горлечком. Воно ідеально підходить для цих цілей і плюс до всього термоси з вузьким горлом довше зберігають тепло.

7-Як-вибрати-хороший-термос

Для їжі краще вибирай ширше горлечко. І тут важливий момент – чим горлечко вужче, тим тепло зберігається довше.

Про об’єм термоса, думаю, розписувати зайве. І так зрозуміло, що чим він місткіший, тим краще. Адже крім того, що ти отримаєш більше гарячої або холодної їжі/рідини, так і температура зберігатиметься більш тривалий час. Всі інші характеристики, такі як «глуха» кришка або з клапаном, наявність складних ручок, ремінців для перенесення – це все додаткові опції, платити за які чи ні – вирішувати виключно тобі.

Сподіваюся, ця інформація допоможе купити відмінний термос. Не забудь жмакнути вподобайку, якщо стаття була для тебе корисною.

Читай також:

21 Жовтня / 2024 Дім

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Мария

    А мой ребенок вчера выиграл термо-чайник огромный на 4 литра!первый ращ в жизни!