З якого віку дитині краще починати вчити англійську

Без англійської нікуди! Напевно, тобі теж часто говорили цю фразу. Але ж дійсно, в сучасному світі дуже важливо володіти іноземними мовами, щоб стати успішним, подорожувати світом і всіх розуміти, отримати високооплачувану посаду тощо. Переваг море! Розуміючи це, багато батьків все раніше і раніше ставлять собі питанням “Так з якого ж віку вже можна починати освоювати другу мову?”. Пропонуємо розібратися в цьому питанні разом.

Коли краще вчити англійську

З якого віку краще починати вчити іноземну мову

Психологи та лінгвісти сходяться на думці, що чим раніше дитина почне занурюватися у світ іноземних мов, тим краще. Тож не варто гаяти дорогоцінний час, починайте вже зараз!

3-4 роки

Сьогодні повсюдно можна зустріти діток, які у віці 3-4 років починають освоювати другу мову. Це прекрасний період для навчання. До того ж дослідження Гарвардського університету підтверджують, що саме творчі та розумові здібності, розвиток критичного мислення значною мірою підвищуються при вивченні іноземної мови в більш ранньому віці. Тому ставати білінгвою можна вже в 3-4 роки. 

Якщо вам здається, що для дитини це буде колосальне навантаження, то поспішаємо вас заспокоїти. У цьому віці дитина дуже допитлива, їй цікаво абсолютно все, що її оточує, будь-яка інформація поглинається і засвоюється моментально. І ще… Дітки в такому віці пізнають світ через ігри, пісеньки, віршики, які приносять їм радість і задоволення. І ніхто ж не заважає поєднувати приємне з корисним. 

3-4 роки

Цікаво на тему: Грай і вчи: 10 розвиваючих ігор з дітьми, які будуть цікаві дорослим

5-7 років

У цей період діти починають активно збагачувати свій словниковий запас. У них формується характер, світогляд, з’являються перші захоплення та інтереси, якими малюки діляться з друзями, батьками, педагогами. Поговорити завжди є про що, то, може, варто спробувати поспілкуватися іншою мовою? Щоб англійська для дітей була максимально цікавою і давалася легко, важливо знайти хорошого викладача. Також багато лінгвістів рекомендують відвідувати групові заняття, де дітки зможуть попрактикувати свої знання один з одним.  

5-7 років

Цікаво на тему: 11 способів ненав’язливо вчити мову з дитиною

8 років і старше

У кожному віці є свої переваги для вивчення другої мови. Починаючи з восьмирічного віку, діти стають більш посидючими, сприймають процес навчання набагато серйозніше, готуються ретельніше і так само добре засвоюють всю інформацію. 

8 років і старше

Переваги вивчення англійської мови в ранньому віці

Освоєння іноземної мови в дитинстві має низку позитивних сторін:

  • швидке та легше сприйняття нової інформації;
  • поліпшення когнітивних здібностей;
  • процес навчання проходить весело і цікаво для дитини;
  • формування правильної вимови. Діти легше засвоюють звуки та інтонацію, що дає їм змогу розмовляти більш природно та без акценту;
  • відсутність страху зробити помилку, написати або вимовити слово/звук неправильно;
  • вивчення нової мови розвиває творче мислення, оскільки дитина вчиться висловлювати свої думки по-різному.

Переваги вивчення англійської мови

Цікаво на тему: Звичайні діти: чому не потрібно вимагати від дітей видатних талантів

Вчитися ніколи не пізно

Насправді опановувати іноземну мову можна в абсолютно будь-якому віці. У цьому питанні велику роль відіграє бажання. Головне – вміти зацікавити дитину, допомогти їй подолати страх, підтримати та допомогти розібратися в разі виникнення складнощів, а також важливо знайти, як то кажуть, свого репетитора. І з цим не повинно виникнути жодних проблем, оскільки сьогодні існує величезна кількість хороших шкіл англійської мови, де діти можуть займатися як у групах, так і індивідуально. 

Вчитися ніколи не пізно

А ще ви можете скласти компанію своєму малюку і разом з ним освоювати іноземну мову, практикуючи спілкування вдома, переглядаючи мультики та інші ролики англійською, тим самим закріплюючи новий матеріал. Разом вчитися веселіше і цікавіше!

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як правильно викладати дитину на живіт
15 Березня / 2023 Виховання і розвиток
СвітТВ