Легкий спосіб запам’ятовування віршів!

Ми раді представити нашим читачкам Лілію Білоусову – коуча батьків, дітей і підлітків, члена правління Асоціації коучів і фасилітаторів освіти. Також Лілія є Провідним тренером EdCoach School, псіхологіней, ігротехніком, автором і ведучою проектів «Сімейна Мозаїка» і «Розмножуватися щасливо». Під її авторством вийшли книга «Сага про тебе» і трансформаційні карти «Живи на 100%». Лілія виступає експертом в проекті «Мама року» в номінації «Родинний затишок». І сьогодні пропонуємо вам корисну статтю від нашого чудового експерта!

Розсіяний, непосидючий, ледачий, безглуздий, а в деяких випадках і тупий… так кажуть батьки про своїх дітей, які годинами вчать вірші, а все без толку.

Батьки, зупиніться!

Проблема не в дитині! Проблема в способі запам’ятовування.

Легкий способ запоминания стихов!

Крім «зубріння», існує величезна кількість прогресивних способів запам’ятовування інформації.

Один з ефективних алгоритмів виглядає наступним чином:

  1. Підготовча робота. Прочитайте вірш і розберіться з сюжетом. «Уявіть» картину, яку намалював співає.
  1. Візуалізація. Запропонуйте дитині намалювати елементи розучуваного вірша (одна картинка – весь вірш або один образ – одна строчка).
  2. Пожвавлення.

Розповідаємо вірш тілом (загинаємо пальці, руки, ноги, жестикулюючи, виконуємо відповідні сюжету рухи…). Все це зробить звучання вірша більш емоційним. Якщо дитина забуде слово, то вивчені руху допоможуть йому його згадати.

Заучування вірша може бути процесом цікавим і творчим.

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність