ТОП-7 застосунків для онлайн-навчання школярів: знання – це весело!

“Перетвори навчання на гру – і тобі жодного дня не доведеться нудно зубрити параграфи,” – ось якому підходу варто навчитися самій, і допомогти його опанувати дітям. Бо ж будемо чесними: світ настільки швидко змінюється, що просто завчити якісь дані мало. Потрібно коригувати свої звички та підхід до отримання знань. А сучасні застосунки полегшують процес перетворення навчання на веселу гру чи квест. 

На дворі літо – чудовий час для експериментів. Без напруження, надриву та зайвого тиску можна допомогти дітям почати роботу над зміною підходу до отримання знань.  Промоніторила відгуки на App Store і Google Play та сформувала ТОП-підбірку застосунків для онлайн-навчання школярів. А деякі з них і батькам стануть у нагоді! 

Час читання: 8 хвилин та чашка кави

статья доступна на русском языке

AR_Book

Застосунок AR_Book

Доповнена реальність входить в чат і додає +100 балів до цікавості вивчення предмету. Бо це й навчанням якось складно назвати. Це ж така розвага! Не зі слів підручника намагатися уявити якесь явище, а побачити його на власні очі! Без спеціального обладнання та прив’язки до місцезнаходження, з можливістю взаємодії та впливу на процес. Так, найбільше дослідів доступно з фізики, але поступово розробники додають й хімію, астрономію, географію, біологію.

У процесі проведення експерименту можна швидесенько протестувати свої знання. І на основі статистики прослідкувати, чи зростає рівень розуміння предмету. А ще дуже приємно, що розробниками цього застосунку є українці: Михайло Шубін, Євген Корольов та Дмитро Грепан. Вони підкреслюють важливість соціальної місії проєкту AR_Book: змінити підхід до навчання, додати йому креативності, розширити можливості дистанційного отримання знань.

Coursera: Learn new skills

Застосунок Coursera

Єльський та Мічиганський університети, глобально відомі компанії накшталт Google та IBM – ось лише кілька прикладів експертного рівня викладачів, яких залучили до створення курсів для Coursera. Для школярів це своєрідний тест-драйв університетського навчання: безкоштовно перевірити на практиці, чи дійсно їм цікава обрана спеціальність. Погодьтеся, краще дізнатись це до того, як витатиш п’ять років на отримання диплому, за яким жодного дня не захочеш працювати. 

Застосунок для онлайн-навчання Coursera актуальний не лише для школярів. Встановити його варто як підлітку, так і його батькам. Адже постійне прокачування своїх навичок важливе у будь-якому віці. А з Coursera розвивати свої знання можна зручно та безкоштовно у різних галузях: біологія та хімія, інженерія, гуманітарні та суспільні науки, бізнес, інформатика.  

Так, є і платні варіанти, але вони переважно стосуються отримання сертифікатів про проходження навчання та більш актуальні для тих, кому потрібні додаткові фішки у резюме. 

Користувачі Android у відгуках часом скаржаться на проблеми із завантаженням відео для перегляду та відсутність адаптації під деяки розміри планшетів. А ось користувачі iOC відмічають, що деякі функції працюють лише у ПК версії.  

Цікаво по темі: Перехідний вік: як пережити й не збожеволіти (велика шпаргалка для батьків)

Photomath

Застосунок Photomath

Розробники Photomath досить амбіційно заявляють, що їх застосунок є одним з найпопулярніших у світі для вивчення математики. І, чесно кажучи, подивившись відгуки та оцінки, схильна їм довіряти. Чим же цей застосунок для онлайн-навчання зміг заслужити прихильність користувачів?

  1. Простий та зрозумілий. Інтерфейс Photomath не викликає труднощів в опануванні. 
  2. Сканування прикладів. Наводиш камеру на потрібне рівняння – отримуєш правильну відповідь. А якщо потрібно розібрати, як саме до неї дійти, то дивись детальні кроки рішення. 
  3. Розумний калькулятор. Приклад можеш набрати і вручну. А потім подивитися різні способи рішення завдання.

Згодиться не тільки для тих, хто вчиться в школі, а й для студентів. Та й батькам життя полегшить. Не доведеться згадувати курс шкільної алгебри, застосунок всі складні моменти пояснить за вас. 

До речі, про теми, які охоплює Photomath. Він підтримає вас у освоєнні базової математики, алгебри, геометрії, й не залишить у більш складних дисциплінах: тригонометрії, математичному аналізі та статистиці.

 

ЗНО. Історія України

Застосунок ЗНО Історія України

Ігровий формат – найприємніший для вивчення значного обсягу матеріалу. Особливо, коли він пов’язаний з великою кількістю дат. А що ж це за ЗНО по історії, якщо без питань з підковиркою.  Погодьтеся, приємніше не зубрити підручник з купою дат, а уявляти себе розумником у грі “Перший мільйон”. Не впевнена, що у цьому застосунку є мільйон питань, хоча не здивуюсь, якщо це так. 

Підготовка до ЗНО з історії України проходитиме у форматі квізу по 4 категоріям:

  1. Персоналії. Роки життя, важливі досягнення історичних постатей, що вплинули на розвиток нашої країни. 
  2. Архітектура. Визначні архітектурні об’єкти.
  3. Історичні дати. Допоможуть запам’ятати важливі дати від стародавньої до незалежної України
  4. Образотворче мистецтво. Допоможуть запам’ятати важливі моменти про культурну спадщину: пам’ятники, картини, портрети. 

Формати питань:

  • правда чи ні;
  • встановити відповідність між питанням та відповіддю;
  • вибрати правильний варіант відповіді;
  • мікс з попередніх варіантів та можливістю подивитися правильність своєї відповіді. 

Питання, що викликають складнощі, можна додати у закладки, щоб приділити їм додатковий час. 

Цікаво по темі: ТОП-4 українських книг для підлітків: вибираємо своє

Хімія 

Застосунок Хімія

Хімія – не найпростіший предмет, погодьтеся. Але з цим застосунком вдасться перейти з нею з обережного Ви на дружнє Ти. Під рукою завжди буде і довідковий матеріал (періодична система хімічних елементів, таблиця розчинності, молярний масовий калькулятор), і помічник у розв’язанні хімічних рівнянь.

Так, спочатку інформацію про кожен елемент захочеться підглянути. Але якщо регулярно тренуватися, то поступово підказки будуть потрібні все рідше. 

Звичайно, у буденному житті знання з хімії ми використовуємо не надто часто. Але вона може стати чудовим тренажером для нарощування нових нейронних зв’язків, що дозволить довше зберігати ясний розум у літньому віці. 

 

Mova

Застосунок MOVA

У цього застосунку є власний герой – Лепетун. І його місія – допомогти очистити вашу українську від росіянізмів, неправильних наголосів та некоректного вживання слів. Чому я пишу “вам”? Бо не лише школярам стане у нагоді цей застосунок для вивчення української мови. Дорослим також сподобається відкривати усі барви рідної мови, розширювати вміння використовувати фразеологізми та підвищувати свої знання граматики. 

Формат подачі інформації – дієвий та лаконічний. Правила супроводжуються веселими ілюстраціями з Лепетуном, а для їх закріплення використовуються цікаві вправи.

Цікаво по темі: Дивись українське: 12 класних YouTube каналів для дітей та підлітків

Duolingo – Language Lessons

Застосунок Duolingo
І оскільки вже заговорили про вивчення мов, гріх не згадати один з найпопулярніших застосунків,  що має більше 100 мільйонів завантажень! Більшість знає його як помічника у опануванні англійської, але для онлайн-вивчення доступно набагато більше варіантів: французька, іспанська, португальська, німецька, італійська. 

Секрет успішного використання застосунку Duolingo, на мій погляд, у поступовості навчання. Не женіться за кількістю уроків, які пройшли, зосередьтесь на регулярності. Адже саме постійна практика написання, сприйняття слів візуально та на слух допоможуть опанувати бажану мову.  

Цей ТОП застосунків для навчання школярів орієнтований перш за все на практичний результат. Важливо не просто здати тестування та отримати високу оцінку, а й відчути задоволення від процесу покращення рівня знань. 

Зізнайтесь у коментарях, а які з цих застосунків бажали б мати під час свого навчання у школі? 

 

Читайте також:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як допомогти дитині перестати соромитися
18 Жовтня / 2023 Виховання і розвиток
26 Червня / 2023 Виховання і розвиток