Вибираємо ланч-бокс для школяра: підказки для батьків

Не всім дітям подобається їжа в шкільній їдальні, а деяким не можна їсти певні продукти. Крім того, даючи школярам гроші на обід, батьки не мають впевненості, що діти не спокушаються на шкідливі снеки. Як тоді дати корисні продукти для дитини? Вихід є — зібрати їй із собою їжу в ланч-бокс.

Види ланч-боксів

Зараз можна знайти ланч-бокси з різних матеріалів:

  • Пластикові. Найлегші серед усіх. Є великий вибір об’ємів і розмірів. Мінус — їжа всередині швидко остигає, а кришки рідко коли бувають повністю герметичними. До того ж пластик може вбирати запахи.

  • Скляні. Скло не вбирає запахів, краще тримає тепло. Але такий бокс досить важкий і його не можна впускати: з’являться сколи та тріщини.

  • Металеві. Добре тримають тепло, не вбирають запаху продуктів. Але теж важкі та відносно дорогі. До того ж дизайн таких боксів досить одноманітний.

  • Силіконові. Зроблені з харчового силікону різної товщини. Легкі, ударостійкі контейнери. Підходять навіть для заварювання їжі всередині. Компактно складаються, але вимагають обережного використання: щоб вміст не пролився, у рюкзаку ланч-бокс треба носити дуже акуратно.

  • Тканинні. Це комплект з керамічного контейнера та сумочки для нього. Важать більше за пластик, але їх можна розігрівати в мікрохвильовці.

На окрему увагу заслуговують термосумки: у них можна скласти бокси, щоб їжа довше залишалася теплою.

Також контейнери випускають у різних конфігураціях: з одним або кількома відділеннями, бокси, що складаються один на одного (багатоярусні), тощо.

Не знаєте, що дати дитині до школи на обід, щоб вона залишилася ситою до вечора? Корисні підказки знайдете в нашій статті.

Як вибрати ланч-бокс до школи?

Сьогодні в EVA Blog розповідаємо, на що звернути увагу під час вибору ланч-боксу. Потрібний варіант точно знайдеться в розділі нашого інтернет-магазину.

Матеріал

Для малюків з молодшої школи підійдуть пластикові контейнери. Наприклад, Herevin Butterfly на міцній клямці. Підліткам зручніше носити металеві та скляні ланч-бокси. До того ж останні моделі довше зберігають їжу теплою.

Кришка

Якщо ви збираєте на обід щось рідке або із соусом, потрібна герметична кришка! В іншому випадку вміст може протікати в портфель. Для перекусів з горіхів, фруктів та овочів можна обійтися кришкою на клямках.

Дизайн

Мабуть, один із найважливіших параметрів. Адже якщо дитині не сподобається дизайн контейнера, вона не братиме його до школи. Тому довірте вибір малюнка та кольору школяру! Напевно, йому сподобаються яскраві контейнери з улюбленими персонажами з мультиків та ігор.

Об’єм і розмір

Розмір (співвідношення довжини, ширини та висоти) вибирайте так, щоб бокс для їжі ставав на дно рюкзака або в окрему сумку. Він не повинен лежати «на боці», щоб вміст не пролився на книги та зошити.

Стосовно об’єму:

  1. Для перекусів на перерві в молодшій школі підійдуть невеликі контейнери до 250-300 мл. Туди поміститься бутерброд, фрукти, горіхи чи печиво.
  2. Для повноцінного обіду малечі цілком вистачить заповненого боксу до 420 мл.
  3. Старшокласникам, які довше перебувають у школі, краще вибирати контейнери об’ємом до 860 мл. Цього вистачить на два повноцінні перекуси.

Звичайно, рекомендований об’єм можна «розбити» на два або три контейнери: в один — ситний обід, а в інші — перекуси. Не забудьте покласти дитині ложку чи виделку, воду в пляшці або термос із гарячим напоєм.

Ланч-бокси з дому допомагають не залишити голодними вередунів, малоїжок або дітей з особливими потребами в харчуванні. До того ж домашня їжа завжди смачніша, ніж приготована в їдальні. Тож вибирайте контейнери для їжі, щоб у вашої дитини завжди був смачний, ситний і корисний обід!

24 Січня / 2022 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *