10 найочікуваніших фільмів літа 2024 року

Що будемо дивитися в кіно цього літа? Сезон обіцяє бути цікавим і щедрим на новинки. У добірці найочікуваніших прем’єр літа у нас нуарна анімація, атмосферні хорори, драми, комедії, фільм, знятий на основі популярної гри, а також продовження улюблених франшиз. З десяткою найцікавіших EVA Blog тебе познайомить.

01-Смотрители-(2024)

Цікаво на тему: 12 топових фільмів і серіалів від Netflix

Спостерігачі / The Watchers

  • Дата прем’єри: 13 червня
  • Жанр: трилер, фентезі, жахи, детектив

1-Смотрители-(2024)

Основою для сценарію «Спостерігачів» став однойменний роман А.М. Шайна. Головна роль дісталася Дакоті Феннінг («Алієніст»), а в режисерському кріслі — Шьямалан. Тільки не М. Найт, а Ішана Найт — дочка того, хто зняв «Шосте почуття» і «Спліт». До речі, картина стане її дебютом на цьому терені, а батьківська підтримка полягала в продюсерстві проєкту. Втім, судячи з трейлеру, вплив Шьямалана-старшого на режисера-початківця все ж таки має бути.

Десь в Ірландії у 28-річної художниці Міни посеред лісу глухне машина. Не маючи зв’язку і намагаючись знайти допомогу, вона опиняється в похмурій і лячній глушині. Її рятує дивна жінка, запрошуючи Міну в сховище, де перебувають ще кілька людей. Це місце — бункер із дзеркальною стіною, що стоїть посеред лісу. Ночами через це дзеркало за четвіркою спостерігають якісь істоти, як за мурахами в банці. Їх не бачить ніхто, але вони нічого не упускають від свого погляду. Що це за аномальне місце і чому воно не відпускає своїх в’язнів?

Марс Експрес / Mars Express

  • Дата прем’єри: 20 червня
  • Жанр: анімація, наукова фантастика, трилер, бойовик, детектив

2-Марс-Экспресс-(2023)

Марс, XXIII століття. Алін Рубі, приватний детектив, та її напарник-андроїд Карлос Рівера, який є точною копією її попереднього компаньйона, розслідують справу про зникнення двох дівчат. Одна з них, 18-річна Джун Чоу, — дочка впливової людини й студентка-кібернетик. Під час розслідування виявляється, що її шукає не лише батько, а й поліція та найманці.

Цікаво на тему: 7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli

Нуарна науково-фантастична анімація — рідкісний гість у прокаті. А «Марс Експрес» до того ж став учасником Каннського фестивалю 2023 року. Очевидно, що творці надихалися такими шедеврами, як «Той, хто біжить по лезу», «Привид у броні» і класикою в стилі Айзека Азімова, але в новій інтерпретації. Трейлер виглядає цікавим і атмосферним, тож усім шанувальникам жанру дивитися обов’язково.

Байкери / The Bikeriders

  • Дата прем’єри: 20 червня
  • Жанр: кримінал, драма

3-Байкеры-(2023)

Натхненний реальними подіями, фільм «Байкери» був знятий Джеффом Ніколсом («Мад», «Лавінг»). Презентовано його було ще наприкінці минулого літа на фестивалі Теллурайд, однак через страйк гільдії продюсерів і акторів, у великий прокат фільм вийде тільки цього червня. Головні ролі дісталися зірці другої «Дюни» Остіну Батлеру, Тому Гарді («Веном»), Джоді Комер («Вбиваючи Єву») і Майклу Шенону, якого Ніколс запрошує в усі свої проєкти.

Америка, 60-ті. Любителі байків і швидкості об’єднуються в клуб Vandals MC. Їхня команда швидко зростає разом із популярністю всієї мотоциклетної субкультури. Згодом гурток за інтересами переріс у справжню команду однодумців, де ніхто не уявляє свого життя без реву мотора. Але пізніше байкерська спільнота почала змінюватися, перетворюючись на звичайну банду. Тонні, засновник клубу, намагається протистояти кримінальному осередку, який пустив коріння в його клубі.

Тихе місце: День перший / A Quiet Place: Day One

  • Дата прем’єри: 27 червня
  • Жанр: фантастика, драма, жахи

4-Тихое-место_-День-первый-(2024)

Франшиза «Тихе місце» Джона Красінскі цього літа поповниться атмосферним спінофом. Щоправда, режисерське крісло зайняв Майкл Сарноскі. Красінскі, як автор історії, брав участь у роботі над сценарієм, а також став співпродюсером проєкту. Головні ролі дісталися володарці «Оскара» Люпіті Ніонго («12 років рабства»), Джозефу Квінну («Дивні дива») і Джимону Хонсу («Аквамен»).

Звичний нам світ стикається з невідомою небезпекою — нападом інопланетних істот. Прибульці сліпі, але мають винятковий слух. Людство залишається зі смертельною загрозою сам на сам і ще не знають, як з нею боротися. Яким же був перший день, що занурив світ у тишу?

Нікчемний Я 4 / Despicable Me 4

  • Дата прем’єри: 4 липня
  • Жанр: анімація, комедія, сімейний

5-Гадкий-я-4-(2024)

Розбавимо список літніх фільмів чимось веселеньким. Усім, кому симпатичні маленькі жовті чоловічки, приготуйтеся — на початку липня стартує продовження популярної історії. Він став шостим фільмом у франшизі, в якому, крім «повного метра», є ще 18 короткометражок. Режисером, як і раніше, виступає Кріс Рено, який працював над усіма картинами, а також зняв обидві частини «Таємного життя домашніх тварин».

Цікаво на тему: ТОП-10 комедій для приємного вечірнього перегляду

У родині колишнього суперлиходія та Люсі поповнення — народився Грю-молодший. Однак тихе життя вже доволі великого сімейства порушила втеча з в’язниці одного з давніх супротивників Грю-старшого. Для безпеки дітей їм потрібно шукати нове місце. Але Грю не буде просто відсиджуватися і, заручившись підтримкою вірних посіпак, готується дати відсіч Максиму Ле Малу.

Забери мене на місяць / Fly Me To The Moon

  • Дата прем’єри: 11 липня
  • Жанр: комедія, мелодрама

6-Полёт-на-Луну-(2024)

1968 рік. Америка готується до першої пілотованої місії на Місяць на «Апполон-11». Проте проєкт стикається з постійними проблемами та технічними неполадками, і NASA поступово втрачає своє «обличчя». На тлі перегонів за космічну першість із СРСР це абсолютно неприпустимо. Тоді космічне агентство наймає талановиту маркетологиню Келлі Джонс, яка має покращити імідж компанії. Завдання місії настільки важливе, що Білий дім дає їй завдання підготувати «план Б» – зняти фейкове приземлення американців на Місяць, якщо щось піде не так.

Зняв комедійну мелодраму Грег Берлант, який працював над такими проєктами, як «Рівердейл» і «Флеш». І каст тут доволі цікавий — у фільмі знялися Ченнінг Тейтум («Швидше за кулю»), Скарлетт Йогансон («Шлюбна історія») і Вуді Гаррельсон («Ілюзія обману»).

Дедпул і Росомаха / Deadpool & Wolverine

  • Дата прем’єри: 25 липня
  • Жанр: екшн, фантастика, комедія

7-Дэдпул-и-Россомаха-(2024)

Що це, якщо не найочікуваніший супергеройський фільм року?! Картина примітна не тільки тим, що в ній нарешті з’явився Г’ю Джекман у ролі Росомахи, а й тим, що вона введе Дедпула у франшизу «Кінематографічного всесвіту Marvel». Загалом, нудно не буде. До своїх персонажів повернулися Раян Рейнольдс, Морена Баккарін, Леслі Аггамс, Бріанна Гільдебранд, а також засвітиться Кріс Гемсворт у ролі Тора.

Після подій другого фільму Вейд Вілсон повернувся до тихого і безтурботного життя. Але довго насолоджуватися спокоєм, на жаль, не судилося. Бюрократична контора Управління часовими змінами (її ти можеш пам’ятати за серіалом «Локі») краде його і вмовляє врятувати світ разом із новим напарником — Росомахою.

Бордерлендз / Borderlands

  • Дата прем’єри: 8 серпня
  • Жанр: екшн, фантастика, комедія, бойовик

8-Бордерлендс-(2024)

А ось ще один комедійний екшн, знятий на основі серії комп’ютерних ігор, який готується до виходу цього літа. Судячи з трейлеру, «Бордерлендз» – це щось між «Загоном самогубців» у космосі та «Вартовими Галактики». Зняв фільм Елай Рот («Одні з нас»), а каст досить нетиповий для такого жанру. Так, крім того, що одна з головних ролей дісталися Кевіну Гарту («Півтора шпигуна»), у картині також знялися Кейт Бланшет («Володар кілець») і Джеймі Лі Кертіс («Правдива брехня»).

Цікаво на тему: Інтриги та розслідування: 13 захопливих детективних фільмів і серіалів

Ліліт — мисливиця за головами. Взявши чергове «замовлення», вона вирушає на планету Пандору — місце, звідки вона родом і яке на дух не переносить. Тут вона має знайти доньку одного розробника зброї. Але самій їй не впоратися, тому вона збирає команду з божевільної вченої, дівчини-підривника, колишнього найманця, каламутного здорованя і роботом-пародією на R2D2.

Западня / Trap

  • Дата прем’єри: 8 серпня
  • Жанр: трилер

9-Trap-(2024)

А ось прем’єра і від Шьямалана-старшого. Втім, без сімейного підряду не обійшлося — для виконання однієї з ролей майстер трилерів і містифікацій запросив свою дочку Салеку. Проте перша скрипка дісталася Джошу Хартнетту («Оппенгеймер»).

Батько веде свою доньку-підлітка на концерт попдіви, від якої вона в захваті. Зал забитий напхом. Однак посеред виступу з’ясовується, що будівля оточена копами — за їхніми відомостями, на заході буде присутній небезпечний злочинець. І концертний зал із тисячами людей перетворюється на величезну пастку.

Чужий: Ромул / Alien: Romulus

  • Дата прем’єри: 15 серпня
  • Жанр: хорор, наукова фантастика

10-Чужой_-Ромул-(2024)

А ось ще одне ефектне повернення культової науково-фантастичної франшизи. Події розгортатимуться між першим і другим фільмами 1979 і 1986 року відповідно. Постановку взяв на себе Феде Альварес, відомий нам за трилером «Не дихай», а Рідлі Скотт зайняв місце продюсера. За сюжетом команда молодих колоністів, що ліквідує одну з покинутих космічних станцій, зазнає нападу інопланетної форми життя, абсолютно відмінної від земної.

Як бачиш, смаколиків цього літа очікується багато. Що ти точно не пропустиш у прокаті в літні місяці?

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

3 Червня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Євгенія

    Марс Експрес дуже “зайшов”. Доволі стильний та непересічний анімаційний фільм. Фанам наукової фантастики та кіберпанка сподобається!

  2. Юлія Новак

    О,дякую за чудову підбірку новинок 🎥 🍿 Відмітила собі парочку 🎞️✅Обовʼязково гляну 😉🫶🏻

Рекомендовані статті