Чи можна мамі користуватися дитячою косметикою?

Все частіше в різноманітних beauty-блогах можна зустріти інформацію про те, що дитяча косметика корисна не лише для шкіри малюка, але й для матусі. Серед головних аргументів наводиться, наприклад, той факт, що косметика для дітей гіпоалергенна, не містить шкідливих компонентів та проходить обов’язкову дерматологічну перевірку. Тож давайте розберемося, чим відрізняється дитяча косметика від дорослої, та чи може вона бути ефективною в догляді за вашою шкірою.

У чому відмінність дитячої та дорослої шкіри

У шкірі дитини значно більш активно відбуваються процеси обміну, в результаті чого її клітини швидко оновлюються, а токсини в них не затримуються. Ось чому шкіра дітей така ніжна та шовковиста — мрія кожної жінки!

Ще одна відмінність дитячої шкіри від дорослої полягає в тому, що на ній ще не сформовано власний захисний гідроліпідний шар (він з’являється аж у підлітковому віці). З цієї причини шкіра дітей така чутлива. З огляду на цю особливість виробники дитячої косметики вводять до своїх продуктів компоненти, що утворюють цю захисну плівочку.

Наприклад, захисний крем від Honey Bunny містить екстракт календули та необхідні вітаміни, що лагідно доглядають за ніжною шкірою дитини. А спеціальні інгредієнти захищають її, утворюючи на поверхні невидиму плівку.

У підлітковому віці, коли весь організм перелаштовується й на шкірі з’являється власний гідроліпідний шар, дитяча косметика може заважати нормальному диханню шкіри та закупорювати пори, в результаті чого можуть виникати або посилюватися висипання та акне. Для догляду за проблемною підлітковою шкірою варто обирати спеціальні засоби. Наприклад, лосьйон Clean & Clear — для очищення та видалення жирного блиску, крем NATURE.med — для матування та боротьби з висипаннями, маска «Сульсена» — для лікування акне та нормалізації роботи сальних залоз.

Кожному віку — свої компоненти

У дорослому віці дитяча косметика не принесе жодної шкоди або користі, оскільки вона не враховує вікових особливостей шкіри та містить недостатню для дорослих кількість активних компонентів. Ефективні засоби для догляду за шкірою після 25 років повинні містити активні речовини, направлені на вирішення індивідуальних проблем. Найчастіше доросла шкіра потребує зволоження, захисту від втрати вологи, живлення, очищення від токсинів. Це гіалуронова кислота, антиоксиданти, вітаміни та інші речовини, що в необхідній концентрації містяться саме в дорослих косметичних засобах.

Так, для тих, чия шкіра потребує зволоження, підходить крем MAY face з манго, що глибоко зволожує, активізує обмінні процеси в клітинах, покращує кровопостачання та нормалізує гідроліпідний баланс.

Жінкам, шкіра яких втратила своє природне сяяння та красу, — крем MAY face з папайєю, що допомагає шкірі протистояти зовнішнім подразникам, зволожує, живить її, робить еластичною та гладкою.

Для інтенсивного відновлення — крем MAY face з маракуйєю, що має комплексний вплив на шкіру: живить, зволожує, відновлює та помітно покращує її зовнішній вигляд, стимулюючи обмінні процеси та блокуючи втрату клітинами вологи.

А якщо вас турбує надмірний жирний блиск, спробуйте крем MAY face з ноні: засіб має виражений ефект матування, водночас лагідно доглядаючи за жирною та комбінованою шкірою та не забиваючи пори.

Які дитячі засоби можна використовувати дорослим?

Звісно, що не всі дитячі засоби є неефективними для дорослих — це стосується, в першу чергу кремів. А от, наприклад, дитяча пінка для ванни, сухі та вологі серветки, присипка можуть використовуватися в будь-якому віці.

Пінка Johnson’s baby під час контакту з водою перетворюється на ніжну та густу піну, що подарує приємні емоції під час приймання ванни не лише дітям, але й дорослим. Носові хустинки та вологі серветки дитячого бренду Honey Bunny також не мають вікових обмежень у використанні. А дитяча присипка легко замінить вам косметичний тальк, допомагаючи захиститися від натирань, почервонінь та подразнень.

Існують також універсальні засоби, що підходять водночас і для дорослої, і для дитячої шкіри: олійки для тіла, лосьйони, молочко. Якщо на упаковці виробник зазначив таку інформацію, можна сміливо купувати й використовувати усією родиною.

 

Дитяча косметика не здатна вирішувати дорослі проблеми, оскільки створена для шкіри малюків, котра має принципові відмінності від нашої. Деякі дитячі засоби можна використовувати дорослим — це піна для ванни, сухі та вологі серветки, присипка. А от для догляду за шкірою обличчя, рук, тіла краще все ж обирати дорослу косметику. Добре, що сьогодні існує такий величезний вибір косметичних засобів, і кожна жінка може підібрати все необхідне для задоволення потреб саме своєї шкіри.

25 Лютого / 2019 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті