Плани на літо. Що має встигнути школяр за 92 дні

Ну ось і закінчився навчальний рік! Для когось він пройшов вкрай успішно, для когось не дуже – та це вже не важливо, адже попереду такі довгоочікувані тривалі літні канікули. Як провести ці дорогоцінні 92 дні, аби не жалкувати восени про даремно витрачений час? Що необхідно встигнути зробити школярам, щоб новий трудовий рік почався з повними силами? Перелік справ must to do на літніх канікулах – наша сьогоднішня тема.

Початок літніх канікул – це радісна подія не тільки для учнів, а й для їх батьків. Більше не треба (принаймні, наступні три місяці!) по двадцять разів на день питати свою дитину, чи зробила вона домашнє завдання. Не треба змушувати сина або доньку заповнювати щоденник та збирати портфель. Не треба лягати раніше, аби прокинутись легше наступного дня. Така величезна кількість щоденних справ відкладається на цілі три місяці! І звичайно, з’являється немало вільного часу, який просто необхідно провести з толком. Тому, закінчимо із перевагами найтеплішого сезону року, яких у нього безсумнівно значно більше, ніж у всіх інших, та перейдемо до списку важливих літніх справ.

Отже, за 92 дні канікул школяр має встигнути:

Добре відіспатися.

Згадайте тільки, як сильно Вам не хотілось прокидатись рано вранці та збирати дітей до школи. Школярам вставати було значно складніше! І от нарешті, настав той довгоочікуваний час, коли спішити ранком куди не треба. Тож, дайте своїм трудягам шанс поніжитися в ліжку стільки, скільки заманеться. Нехай набираються сил задля того, аби виконувати інші важливі літні справи).

Наїстись вітамінів.

Літо – щедра пора року. Йому не шкода теплих сонячних промінчиків, довгих світлих днів та теплих ночей. А ще, літо багате на свіжі овочі, фрукти та ягоди, які до країв наповнені корисними елементами. Задача школяра – запастись вітамінами на весь рік. Тому, не забувайте включати в раціон своїх дітей свіжі сезонні продукти. Нехай наїдаються «від пуза» корисною літньою їжею та набираються здоров’я.

Побігати босоніж по траві.

Коли ж, як не влітку, здійснювати це заповітне бажання усіх малюків. Бігати по свіжій травці без взуття – не тільки приємно, а й надзвичайно корисно, адже на підошвах ніг розташовано багато масажних точок. Однак, обережність у цій справі не буде зайвою, бо замість радості, забава може вилитись в сумну подію. В траві інколи ховаються уламки скла або інші гострі предмети, тож ходити босоніж десь у лісі або біля річки не варто. Гарний доглянутий газон можна знайти у парку чи на стадіоні.

Запустити повітряного змія.

Останнім часом ця розвага стає все більш популярною серед підростаючого покоління. Магазини рясніють яскравими повітряними зміями, а тим, хто любить потрудитись, створити цю забаву можна і самостійно. Головне, спіймати під час запуску потрібний повітряний потік, та не забути взяти із собою гарний настрій.

Побігати під дощем та пострибати в калюжах.

Літній дощ – надзвичайно приємна подія. Він спасає від страшної спеки, приносить приємну прохолоду та свіже повітря. Бігайте під дощем разом із своїми дітлахами та забудьте про парасольку! Теплі краплі не призведуть до застуди, натомість, Ви отримаєте шалений заряд енергії та безліч позитивних емоцій.

Накататись на велосипеді.

Важко уявити собі літо школяра без залізного коня. Це справжнє задоволення – мчати по стежці і ловити сонячні промінці та приємний вітерець. А тим, хто не є прихильником велосипеду, можна обрати інші розваги – ролики, самокат, скейт. Головне – не забувати про захист та заходи безпеки, бо усі ці зайняття хоч і цікаві, та все ж досить травматичні.

Влаштувати перестрілку з водяної зброї.

У сонячний спекотний день, єдине бажання – охолодитись. Зробити це можна багатьма способами, а найприємніший та найвеселіший з них – це перестрілка з водяних пістолетів. І не турбуйтесь про змоклий одяг – на сонці він висохне в лічені хвилини.

З’їздити в село до бабусі.

Літо – чудова пора для того, щоб навідатись до далеких родичів. Найбільш сильно зустрічі із улюбленими онуками чекають бабусі, тож не позбавляйте їх такої можливості. Особливо добре, якщо Ваша бабуня мешкає у селі, де свіже повітря, своя худоба та свій город. А ще – відсутність інтернету, яка не залишає іншого вибору, як проводити весь час до самого сну на природі.

Наспілкуватись досхочу із друзями.

Здобуття знань, спортивні секції, домашні завдання, темні вечори – усе це надзвичайно заважає спілкуванню з друзями під час навчального року. На щастя, влітку усі ці фактори відсутні, і можна проводити з товаришами хоч цілі дні. Деяких друзів можна побачити лише на канікулах, коли вони приїжджають на відпочинок до бабусі. Тож, не варто гаяти час на телефони, планшети та інші гаджети. Нехай вони чекають холоду, а поки тепло – тільки друзі, активні ігри та хороший настрій.

Прочитати хоча б одну книжку.

Відпочинок – відпочинком, та забувати про розвиток не варто. Читання – важлива складова навчання, а ще воно є вкрай цікавим заняттям. Тому, борг кожного школяра – познайомитись за літо хоча б однією книжкою, хоча в цій справі чим більше – тим краще. Зайвим, як то кажуть, ніколи не буде.

Поплавати у водоймі.

Який же ж літній відпочинок без плавання та загоряння? Море, річка, озеро – будь-яка відкрита водойма принесе значно більше вражень, аніж басейн.

Наробити пам’ятних світлин.

Аби жодне зі спогадів не було втрачене, фіксуйте усі події влітку на камеру або телефон. Переглядаючи літні фото холодними зимовими вечорами, Ви неодмінно відчуєте не тільки ностальгію, а й приємне тепло та нескінченну радість.

І звісно, гарненько відпочити!

Добрий відпочинок – це найголовніша мета літніх канікул. І абсолютно кожен школяр просто зобов’язаний гарно розслабитись за літо, привести свої думки до ладу, набратись сил та налаштуватись на продуктивний новий навчальний рік.

Тож, бажаємо приємного, веселого, цікавого та продуктивного відпочинку Вам і Вашим діткам! Нехай це літо буде багатим на враження й позитивні емоції, а його наслідком стане успішний початок нового навчального року!

19 Червня / 2018 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *