Подорожуємо і читаємо: п’ять книжок, здатних змусити забути про час

Про користь читання вже було сказано мільярди мільйонів слів. Усі ми чудово знаємо, що таке книжка, що несуть її сторінки та чому важливо якомога частіше зазирати в друкований світ слова. Вдома, у метушні справ і постійних запитань, не завжди знаходиться хвилинка, щоб просто приділити час собі. Але, є подорожі! І навіть зовсім не обов’язково на відпочинок.

1-Подорожуємо-і-читаємо

«Людина, яка не читає хороших книжок, не має жодної переваги перед людиною, яка не вміє читати» – Марк Твен

Книжки стануть ідеальним супутником для відряджень, для тривалих поїздок у справах, невеселих і дуже офіційних. Нудьгувати в літаку чи поїзді не доведеться, адже є портал абсолютно в будь-який всесвіт, який можна відкрити лише одним рухом руки, увімкнувши рідер або перегорнувши першу сторінку книжки. Про те, що ж почитати в дорозі, я тобі зараз і розповім.

Цікаво на тему: Як книги допомагають у лікуванні психічних розладів

Чому читання – найкраще, що можна придумати в дорозі?

2-Подорожуємо-і-читаємо

Книги в дорогу мають бути обов’язково у списку речей, який кожна з нас складає перед тим, як вирушити в подорож. Особисто я дістаю рідер ще до того, як почати збирати основну масу багажу. Дорога, незалежно від виду транспорту і тривалості, ніколи не буває захопливою своїми краєвидами від початку і до кінця. Подивитись у вікно можна перші й останні 30 хвилин, а якщо їхати потрібно кілька годин, то решту часу якраз і займе книжка.

Instagram_02_Blog

Крім того, що читання допоможе скрасити довгі години в транспорті, ти можеш з головою зануритися в сюжет, забувши про всі тривожні думки та питання, які потребуватимуть вирішення ще не скоро, а значить, їх можна вільно відпустити. Ну і чому я говорю тільки про дорогу? Для пляжного відпочинку, на березі моря теж можна чудово пофарбуватися в бронзу і при цьому провести час виключно з користю. Головне, не забувай крутитися, щоб не згоріти. Лижі, гори, екскурсійні поїздки, ділові відрядження – немає такої мандрівки, яку не можна було б загорнути в книгу.

Цікаво на тему: 5 класних книжок, які покращать твоє інтимне життя 

П’ять найкращих книжок для подорожей

5-Подорожуємо-і-читаємо

Вирушаємо в дорогу, в сумку забираємо одну або одразу всі книжки, що допоможуть тобі провести час у дорозі корисно, цікаво, весело і сумно, коротко кажучи – емоційно:

  1. «Повелитель мух», Вільям Голдінг – у мережі можна знайти тони відгуків на цю книгу, а все тому, що вона не залишає байдужим абсолютно нікого. Приготуйся до того, що тебе захопить сюжет, який змусить переживати неймовірну за своїм розмахом гаму емоцій. Діти опинилися на безлюдному острові, і не змогли протистояти людській природі – жага влади, марнославство, хитрість, амбіції. Як швидко можна перетворитися з людини на тварину? Неможливо дійти до кінця книги й залишитися байдужим. Я гарантую тобі, що ти не зможеш промовчати про те, що прочитала її й обов’язково вибухнеш думкою, яку виллєш кожному своєму знайомому. У всякому разі, я так і вчинила, хоча мене ніхто не питав. 🙊01 «Повелитель мух», Вільям Голдінг (1270)
  2. «1984», Джордж Орвелл – це не книга, це пророк! Ти зрозумієш це з перших сторінок. Я читала її з легкою посмішкою, трохи саркастичною. Усе, що здавалося абсолютною вигадкою, божевільною і хворою фантазією, сьогодні перетворилося на реальність. Антиутопія, яка розповідає про суспільство без свободи, без думки, без любові, без гуманності. Усі найабсурдніші ідеї, як-от незнання – це сила, наприклад, просуваються з досконалою впевненістю в голосі. Тобі сподобається те, як ця книжка понесе у світ, який не має нічого спільного зі світом. Повір, сидячи в поїзді та маючи можливість доїхати куди завгодно і робити, що завгодно, ти станеш цінувати кожну мить ще сильніше.02 «1984», Джордж Орвелл (1254)
  3. «Убити пересмішника», Гарпер Лі – роман, який вже котре десятиліття поспіль вважається бестселером, і продовжує видаватися мільйонними тиражами. Історія розповідається від імені дівчинки, яка жила в невеликому містечку на півдні США. Історія про те, що таке справедливість і чи завжди вона здобуває перемогу, про забобони, про соціальну нерівність, про те, наскільки люди можуть бути жорстокими та наскільки можуть бути неймовірно добрими й людяними. У цьому романі ти потонеш з головою, це можна сказати зі стовідсотковою впевненістю. Гріх вбити пересмішника – невиправдана жорстокість, з якою ми стикаємось щодня, що так майстерно та неймовірно цікаво розкрита у книжці. Будеш читати, не пропусти зупинку чи свій рейс.03 «Убити пересмішника», Гарпер Лі (979)
  4. «Голос монстра», Патрік Несс – я знайшла цю книжку абсолютно випадково одного разу вночі, рятуючись від безсоння. Ти знаєш, врятувалася просто карколомно. Історія про те, як до хлопчика приходить величезне тисове дерево у вигляді монстра і розповідає різні історії, які є повчальними й допомагають побачити вихід зі складних ситуацій. Чому приходить монстр, навіщо хлопчик створив собі такого моторошнуватого друга, скільки історій розкаже дерево та чого навчить свого юного друга – про все це ти дізнаєшся з книжки. Якби в мене було не безсоння, а поїздка в поїзді, я б прочитала цю книжку на одному диханні.04 «Голос монстра», Патрік Несс (736)
  5. «Павутиння Шарлотти», Елвін Брукс Вайт – дивовижна історія про дружбу і взаємовиручку. Я завжди вважала, що людям до тварин ще рости й рости. У своїй доброті, у своєму вмінні любить і цінувати, звірятка набагато більше досягли успіху, ніж ми. Дитяча книжка? Так. А може, й ні? Просто почитай і наповнися теплом. Знаєш, мені здається, що потрібно частіше розбавляти свій дорослий світ дитячими яскравими емоціями, черпаючи їх саме з ось таких неймовірних книжок, як «Павутинка Шарлотти».

05 «Павутиння Шарлотти», Елвін Брукс Вайт (458)

П’ятірку я тобі представила. Кожна книжка заслуговує на окрему увагу, і кожна отримала особисту поличку в моєму серці. Тепер хочу розповісти тобі про ще кілька варіантів що почитати в подорожі.

Цікаво на тему: 13 книг для батьків, які треба прочитати перед народженням дитини

Бонусні пропозиції 

06 Бонусні пропозиції (331)

Серія книг «Шерлок Холмс», сер Артур Конан Дойл – детектив-класика, який екранізовано мільйони й мільйони разів. Я рекомендую переглянути, в якому порядку потрібно рухатися цим шедевром, і розпочинати вивчення найвеличнішого розуму з його палатами й горищами.

Далі буде книга «Їсти, молитися, любити», Елізабет Гілберт. Найімовірніше, у тебе перед очима вже стоїть героїня Джулії Робертс Ліз з однойменного фільму, і це прекрасно, тому що, відкриваючи книжку, ти подивишся на неї зовсім іншими очима. Книгу можна розбирати на цитати та нескінченно вчитися. Я думаю, що саме цей твір стане мотивуючим, надихаючим і саме тим, що лікар прописав під час подорожі.

І остання моя рекомендація – «З пінгвіном у рюкзаку», Том Мітчелл. Якщо говорити коротко і по суті, то всі свої враження можна вмістити в одне слово «тепло». Ця розважальна книжка змусить тебе розчулюватися та дивуватися протягом кожної своєї сторінки. Історія дружби пінгвіна та молодого хлопця, який точно не помилився у своєму виборі найкращого у світі супутника та шукача пригод.

Цікаво на тему: Як популяризувати книжки українською мовою серед дітей?

Як вибрати книжку для подорожей?

3-Подорожуємо-і-читаємо

Дорога може бути різною. І ти, збираючи речі у валізу, заздалегідь готуєшся до всього, що може статися в шляху. Обираючи твори для легкого переїзду, я рекомендую тобі звернути особливу увагу на такі моменти:

  • зважай на тривалість поїздки – варто обрати книжки, зважаючи на час, який ти проведеш у дорозі, а також на вільні години після прибуття на місце
  • обирай жанр для настрою – книги для коротких поїздок (легкі романи, детективи, про подорожі) і тривалих переїздів (фантастика, історичні романи, нон-фікшн)
  • розглянь аудіокниги як альтернативу – якщо читання незручне або заколисує, варто розглянути варіант з аудіокнигами.

Багато хто віддає перевагу слухати книжки. Моя уява так не спрацьовує, та й бігти по буквах очима набагато приємніше. Але, кожному своє, і якщо є кілька варіантів, як дістатися до бажаної книжки, то чому б не використати саме той, що буде комфортнішим і зручнішим саме для тебе.

4-Подорожуємо-і-читаємо

Мені здається, що для подорожі підходить абсолютно будь-яка книжка. У дорозі можна читати про що завгодно, аби тобі подобалося те, що ти отримуєш від обраного твору. Дорога – ідеальне місце, щоб зануритися в оповідання, романи та повісті. Я думаю, що для багатьох, і для тебе зокрема, подорожі цікаві саме тим, що будь-якої миті можна дістати книжку і просто провалитися в безодню емоцій, почуттів, подій і найнепересічніших героїв, які здатні навчити багато чому.

Читай також:

17 Жовтня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анна

    Цікава тема, про яку мало хто говорить!) Дякую!)

Рекомендовані статті
0-Чому-вінілові-платівки-знову-в-моді
9 Серпня / 2024 Кіно, книги, музика
8 цікавих фільмів про геніальних жінок
20 Червня / 2023 Кіно, книги, музика
Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір
4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика