Чи можна бути щасливою постійно: Інтерв’ю із бізнес-наставником Лілією Горєлою

Героїня нового випуску #бутижінкою — Лілія Горєла – керує проектом «Батьківські збори» та надає послуги бізнес-консультанта, особистого наставника в бізнесі. Ми поговорили з Лілією про те, які особисті якості допомогли їй досягти успіху та відчути внутрішнє щастя. Тож з нетерпінням ділимося з вами новим цікавим та мотивуючим інтерв’ю!

Що значить для вас улюблена справа?

Улюблена справа — це те, що дає енергію, заради чого ти прокидаєшся вранці й той бік, в якому хочеш рухатися. Для мене вибір улюбленої справи, мабуть, ще не закінчився або я тільки підхожу до нього. Майже три роки я виступаю як приватний консультант для перших осіб компаній і просто для людей. Часто це така зона, що перетинається з терапією, психологічною допомогою. Схоже, це у мене виходить найкраще і це те, чим я найбільше можу бути корисною для інших.

«Улюблена справа — це те, що дає енергію, те, заради чого прокидаєшся»

Які ваші сильні якості?

Я ставила це питання іншим, і мені завжди говорили, що це емпатія. Я погоджуюся з цим: я можу зрозуміти іншу людину, допомогти їй зрозуміти, що вона відчуває, як взаємодіє з іншими людьми та чому інші діють відносно неї саме таким чином. Завдяки такій емпатії я можу не лише розкрити цих людей, але й допомогти їм бути більш ефективними та зрозуміти себе.

Як би вас охарактеризували близькі?

Я попросила свого брата сказати три слова про мене, а він цілковито точно й класно відповів: «Привіт! Я за кермом, передзвоню пізніше». З одного боку, це легкий сарказм, з іншого — правда, адже більшу частину свого життя я провела в якихось перегонах. І в цьому був свій кайф. При цьому є й інші риси, які він потім назвав. Це яскравість, розуміння, цілеспрямованість.

«Три слова про Лілю: яскравість, розуміння, цілеспрямованість»

Що для вас означає жіночність?

Для мене жіночність — це природність, при чому під природністю я маю на увазі спонтанність і проявлення того імпульсу, який є зараз. Мені здається, що імульсність — це дуже по-жіночому. Це те, може зробити лише жінка.

Коли я запитала, що таке жіночність у близької мені людини, отримала таку відповідь: це відповідність своїй жіночій природі, це коли жінка турбується, любить, відкриває любов у іншому, дарує любов. Мені здається, що ця фраза «відкриває любов у іншому» — вона дуже глибока. Це коли жінка, мати може дати за допомогою чоловіка нову енергію та життя. Це і є жіночність.

«Жіночність — це природність, імпульсність, спонтанність»

Краса — що це для вас?

Краса для мене, в першу чергу, — це доглянутість і, мабуть, відповідність своїй природі. Саме тому, коли ти відчуваєш, що ти в своїй природі і це відповідає твоєму внутрішньому стану, ти будеш красивим, на тебе дивитимуться й захоплюватимуться тобою. Ми всі живі, ми міняємось, і здорово, якщо наша зовнішність за цим слідує, адже дійсно зовнішнє є відбиттям внутрішнього.

Які ваші ритуали краси?

З точки зору ритуалів краси та догляду за собою я достатньо аскетична. У мене дуже прості засоби для догляду за собою: це зволожувальні й засоби на гелеподібній основі, тому що вони хороші для шкіри. Якщо у тебе всередині чисте внутрішнє середовище, ти красивий. Тому обов’язково займатися спортом для того, щоб була пружність та підтягнутість шкіри. Без спорту нічого не відбувається, і це дійсно мій порятунок. У мене також є свої процедури краси, пов’язані з очищенням тіла, харчовими паузами, правильним харчуванням, більшу частину якого складають необроблені свіжі овочі та фрукти.

«Краса — це доглянутість і відповідність своїй природі»

Чим балуєте себе?

Тут все зовсім нецікаво. Немає жодних заборонених задоволень, оскільки я давно зрозуміла, чого і для чого хочу. Я точно знаю, що якщо ти плекаєш не ту потребу, насичення не відбувається. Я з тих людей, які вже наїлись. Я можу відмовитися від харчових задоволень і харчуватися незвичайно для звичайних людей, без особливої вишуканості, тому що я у всіх сенсах наїлась. Я знаю, що це не приводить до щастя і до чого це призводить з точки зору здоров’я. І я знаю більш простий та здоровий тип харчування.

Як проходить ваш ранок?

Мій ранок зазвичай неспішний. Мене дуже важко витягнути на зустріч, навіть ділову, раніше 11:00, і я намагаюсь побудувати своє життя так, щоб до цього часу зовнішній світ мене не турбував. Там знаходиться моя медитація, там мої неспішні збори — це мій ритуал, час на те, щоб розібратися з собою, мої години для себе. Так, там є дитина, її треба зібрати, а іноді й відвезти до школи, але я намагаюсь робити це не поспіхом.

Коли я прокинулась і якщо вдома щось не так, я прибираю, щоб було чисто, свіжо, сонячно, провітрено і приємно пахло. «Прокинувся, прибрав себе, прибери свою планету» — це важливо для мене.

«Мій ранок неспішний. Це час для себе, медитації, ритуалів»

У чому полягає секрет щастя?

У моєму Facebook довго було написано: навчаюся бути щасливою. І дійсно, для мене щастя — це маркер того, що я живу правильно, у своїй природі. І тоді, коли я відчуваю спад, я розумію, що загубилась і мені потрібно повернути собі себе.

Я вірю, що можна бути перманентно щасливим. Але це не те щастя, яке ми звикли називати цим словом. Це не бурхливий захват, не бурхливе проявлення відкритої радості, не сміх. Це інше. Коли я бачу, що щось відбувається не так, я уповільнююсь, заспокоююсь. Залягти на дно мені поки що не доводилося, але людям я раджу: якщо ти бачиш, що все зовсім погано, заляж на дно, дай хвилям заспокоїтися, заспокойся сам, прийди до себе і подивись навкруги. А ти там, де хочеш бути? А ти з цими людьми хочеш бути? Ти в цих проектах хочеш бути? А ти сам такий, яким ти хочеш бути для себе? І коли ти розумієш, що десь щось не так, ми поступово починаємо випливати, щоб не створювати хвилі, і виходити до добробуту. Тому якщо ми губимо внутрішнє щастя, треба уповільнюватися.

Нехай ця розмова допоможе і вам знайти власний рецепт щастя та свій шлях до успіху! Будьте уважною до себе, свого зовнішнього і внутрішнього світу та не бійтеся бути багатогранною!

27 Липня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *