
Лайфхаки зі збереження холоду
Холодильник накопичує холод і втрачає його повільно. Якщо електрика відсутня нетривалий час, відсоток втрат незначний. При довгостроковому відключенні потрібно вживати заходів:
- Заморозити в пластикових пляшках воду і розкласти по полицях. Виділяючи холод, вони підтримуватимуть температуру.
- Використовувати акумулятори холоду. Пристрої працюють за аналогічним принципом, але завдяки мікросхемам утримують температуру на потрібному рівні більше часу.
- Рідше відкривати холодильник і ненадовго, щоб не запускати багато теплого повітря.
- Перевірити ущільнювачі.

Трохи легше тим, у кого рефрижератори генерують лід. Моделі таких холодильників представлені на https://comfy.ua/ua/refrigerator/ поряд з іншою технікою. Можна запастися льодом і заповнити ним морозильну камеру, коли знадобиться. Для збереження продуктів в основній камері холодильника такий спосіб теж підійде, але не для всієї провізії.
Що скільки зберігається без рефрижератора
Готова їжа залишається свіжою короткий проміжок часу. Сира — довше, але все одно необхідно піклуватися про її збереження. Для кожного продукту є свої лайфхаки. Наведемо приклади деяких із них.
Свіже м’ясо
У поліетиленовій упаковці може лежати п’ять днів. Якщо його пересипати сіллю — ще довше. Аналогічно зберігається і риба. Тільки її бажано відразу почистити.

Цікаво на тему: Як залишитись на зв’язку, якщо вимкнуть світло?
Ковбасні вироби
У запечатаному вигляді можуть зберігатися 14 днів. Якщо упаковка відкрита — до тижня. Найдовше зберігає придатний вигляд напівкопчена ковбаса — півтора тижні. Якщо термін уже спливає, потрібно зробити сольовий розчин і змочити в ньому тканину. У неї замотати ковбасу і покласти в прохолодне місце.

Цікаво на тему: ТОП-20 лайфхаків, які зігріють холодною зимою при проблемах з опаленням
Фрукти, овочі, зелень
П’ять днів не втрачають свіжості гриби. Якщо їх обгорнути в папір, а потім покласти в пакет, це подовжить термін їхньої придатності. Упакована в сухий пластиковий пакет зелень зберігається чотири доби. Серед плодів до числа “довгожителів” потрапляють виноград, гарбуз (півтора-два тижні).

Молочна продукція
Найпримхливіша, з нею потрібно бути вкрай обережним. Несвіжою легко отруїтися. Зберігається максимум тиждень. Деякі сорти сирів лежать удвічі довше. Молоко залишиться придатним до вживання більше часу, якщо його прокип’ятити з содою.

Усі лайфхаки дуже прості. Сіль і холод — найкращі консерванти. З їхньою допомогою можна зробити багато чого. Діліться у коментарях своїми секретами зі зберігання продуктів харчування під час відключення електроенергії.





















Коментарі покищо відсутні