Як прибирати оселю після хвороби, щоб не заразитися знов

Міжсезоння. Так зазвичай називають період між теплою та холодною порою року. Дехто з нас любить осінь за її яскраві барви та затишний настрій, але ніхто не зможе посперечатися з тим, що міжсезоння — це ще й неприємний час хвороб. Причин їхнього виникнення багато — це і неправильний вибір одягу в залежності від погоди, і хвороботворні бактерії та віруси, що розповсюджуються на всіх поверхнях та у повітрі там, де побувала хвора людина. Деякі з них можуть зберігати свою життєздатність протягом тривалого часу! Тож як прибирати оселю після одужання, щоб не заразитися знову та убезпечити своїх рідних? Про це і поговоримо!

Розпочніть з постелі

Під час хвороби постільну білизну потрібно міняти якомога частіше й обов’язково ще раз — після одужання. А оскільки хвороботворні бактерії осідають не лише на поверхні білизни, але й на постільних приналежностях, то краще за все випрати й подушку, ковдру та матрац.

1. Виперіть ковдру та подушку

Вироби з синтетичними наповнювачами можна легко випрати у пральній машині за допомогою рідкого прального засобу — він добре виполіскується та делікатно видаляє забруднення. Це може бути, наприклад, універсальний гель для прання Sky Style.

2. Продезінфікуйте матрац

Для цього можна скористатися таким народним рецептом:

  • 200 мл перекису водню;
  • 3 столові ложки харчової соди;
  • 2 краплини будь-якого рідкого миючого засобу.

Компоненти змішайте та нанесіть на поверхню матраца за допомогою розпилювача, а коли суміш підсохне, видаліть за допомогою щітки або пилососа. Цим нехитрим способом можна також видалити деякі плями з матрацу. Тільки не готуйте суміш у металевій мисці чи за допомогою металевої ложки — ризикуєте пошкодити їхні поверхні.

Приберіть у ванній

Вологе та тепле середовище у ванній кімнаті — ще одне чудове місце для проживання хвороботворних організмів. Тож для того щоб не заразитися знову та убезпечити від хвороби рідних, приділіть увагу і цьому приміщенню. Продезінфікуйте ручки крана, раковину, ванну, повісьте свіжі рушники. Для сантехніки використовуйте недорогий та дієвий засіб «Сан Клін»: з ним ви позбудетеся не лише бактерій, але й вапняного та мильного нальоту, плям від іржі.

 

Протріть усі поверхні, яких торкалися

Хвороботворні бактерії частіше за все добре приживаються на таких часто вживаних речах як дверні ручки, змішувач води у ванні та кухні, пульт від телевізора, дверцята холодильника, поверхня телефона, вмикачі світла тощо. Протріть усе це, а також меблі, підвіконня та інші поверхні, на яких скупчується пил та бактерії. Найбільш безпечний та економний спосіб видалити бактерії з часто вживаних речей — протирати їх розчином господарського мила, що має антибактеріальний ефект.

Запаліть аромалампу

Ароматизація повітря у кімнаті за допомогою натуральних ефірних олій — простий та дієвий спосіб дезінфекції. Для цього спочатку добре провітріть усі кімнати: відчиніть усі вікна й дозвольте протягу винести з оселі усі бактерії, що залишилися, та наповнити її свіжим повітрям. А далі запаліть ароматичну лампу з ефірною олією чайного дерева, лаванди або будь-яких хвойних дерев. Вважається, що для дезінфекції кімнати площею 20 м² достатньо двох краплин 100% ефірної олії.

Зволожуйте повітря

Тепле сухе повітря, що стає таким в холодну пору року, з легкістю підіймає усі дрібні пилинки та бактерії, що є в кімнаті. А от зволожене повітря не лише перешкоджає пересушенню шкіри та слизових оболонок, але і є набагато чистішим та безпечнішим. Тож слідкуйте за вологістю повітря не лише під час або після хвороби, але й протягом усього холодного сезону.

Бажаємо вам гарного здоров’я та відмінного настрою!

Засіб миючий Сан Клин Сантік для сантехніки з розпилювачем

80.00
Купити

Гель для прання Sky Style Універсальний

110.00
Купити

Господарське мило Sky Style

7.00
Купити

Ароматизована свічка Glade Слива в запальному танцi

42.90
Купити
15 Листопада / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA