Що варто дізнатися про захист шкіри влітку: поради від BABE Laboratorios

Засоби для захисту від сонця — це необхідність на кожен день, а не тільки під час відпочинку, як-то ми звикли сприймати. Статистичні дані свідчать про сумний факт: лише 10% людей правильно використовують санскріни. Щоб розставити всі крапки над «і» у питанні захисту шкіри, ми звернулися у прямому ефірі в Instagram на нашій сторінці @eva.ua до експерта з медичних питань бренду дерматологічної косметики BABE Laboratorios Тетяни Атаян. Отримали з перших вуст багато корисної інформації. Отже, нотуємо в EVA Blog інсайти, говоримо про новинки та даємо рекомендації.

Повний ефір можна переглянути в IGTV «Все про сонцезахист».

Ми про них не думаємо, а вони на нас впливають: про види променів

Розрізняють три типи УФ-випромінювання. UVC-промені є найнебезпечнішими, але від них рятує сама природа: їх поглинає атмосфера. До нас доходить лише 2 типи УФ-випромінювання. Вони відрізняються довжиною хвилі:

  • UVB — хмари і скло для них перешкода, але на відкритому повітрі вони можуть викликати опіки і почервоніння. Саме UVB-промені дають засмагу.
  • UBA — проходять крізь хмари та скло, не викликають опіку, але досягають дерми, провокують її старіння. Це канцерогенний фактор та онкологічна загроза для нашої шкіри. Отже, захист потрібен незалежно від того, ми їдемо в авто, гуляємо містом чи працюємо в офісі біля вікна. Навіть взимку, але з меншим SPF. 

На шкіру впливає також IR-A (інфрачервоне) та HEV-випромінювання або синє світло, яке ми отримуємо через екрани своїх гаджетів. Знижуючи вироблення мелатоніну (гормону сну), голубі промені провокують безсоння і згубно впливають на стан епідермісу. Це є викликом і для косметичних брендів: повсякденні засоби для догляду мають захищати не тільки від сонця, але й наших девайсів.

Сонцезахисні окуляри проти вітаміну D

Сонце позитивно впливає на наш настрій та деякі шкірні патології: псоріаз або атопічний дерматит, але за умови не прямих променів у певний час доби. Так само воно допомагає виробляти вітамін D, при дефіциті якого знижується синтез колагену — привіт раннім зморшкам. Але і тут є свої нюанси.

Цікавими виявилися американські дослідження щодо процесу вироблення вітаміну D (насправді — прогормону) в організмі під час сонячних ван. Виявляється, що він не запускається, якщо сітківка ока не отримує й не передає до мозку відповідний сигнал про те, що світить сонце. Тобто якщо ми загоряємо в сонцезахисних окулярах, вітамін D не синтезується в нашому організмі. Добре, що отримати його можна й з інших джерел: їжі або вітамінних комплексів. Більше деталей про цей вітамін — у нашому матеріалі «Вітамін D: як боротися з нестачею світла?».

Твій «сонячний капітал»: безпечний час на сонці

У кожного з нас є «сонячний капітал» — система захисту організму, яка залежить від генетичних даних та фототипу шкіри. Так, люди з 1-м фототипом, шкіра яких швидко обгоряє, мають сонячний капітал у 10 хвилин. Власники 2 фототипу шкіри можуть безпечно перебувати під сонцем 15 хвилин. Далі організму треба відновити захисний ресурс для протидії ультрафіолету. Докладніше про фототипи шкіри ми говорили у цьому матеріалі.

У віці до 12 років ми отримуємо 70% сонячного випромінювання від усього життя. Це відбувається тому, що у дитинстві багато часу проводимо на свіжому повітрі. А отже — приділяти велику увагу захисту шкіри дітей — це про внесок у здоров’я в майбутньому. Від того, наскільки багато та сильно ви обгоряли в дитинстві, залежить, наскільки рано з’являться перші зморшки.

Не приємно вражають показники останніх досліджень меланоми (раку шкіри). Але разом із тим статистика ще раз звертає нашу увагу на необхідності берегти шкіру із самого малечку.

Чим захистити шкіру на відпочинку: які засоби вибрати?

Дермокосметичний іспанський бренд BABE Laboratorios при виробництві продуктів використовує фармацевтичний підхід. Це означає, що від лабораторії до складів має GMP-статус — найвищий рівень сертифікації фармацевтичних підприємств.

Серед товарів можна знайти зручні формати для дітей — лосьйони з механічним дозатором та спреї з розпилювачем. Беззаперечний плюс аерозолю — наноситься без сторонньої допомоги, без розтирань та в будь-якому положенні флакона. Але зауважимо, що балончики краще використовувати від 3-х років, оскільки аерозоль передбачає розпилювання, яке дитина може вдихнути.

Новинки від BABE Laboratorios: креми-флюїди

Для обличчя серед новинок BABE Laboratorios, які точно припадуть до душі, — ультралегкі сонцезахисні флюїди. Вони розроблені з урахуванням типу шкіри, мають рідку текстуру, підходять для зони навколо очей. Серед додаткових бонусів — водостійка формула.

  1. Флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50 з тонувальним ефектом делікатно підлаштовується під природний тон. Адресований шкірі для захисту від UVA-UVB, IR-A та HEV-випромінювання, а також зволоження й уповільнення процесів старіння.
  2. Флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50 окрім захисту від шкідливого впливу променів живить епідерміс, розгладжує рельєф, чинить антиоксидантну дію. Справжній засіб-знахідка!

Як не знижувати коефіцієнт корисної дії захисту?

Санскрин треба наносити з дотриманням певних правил. Перший раз засіб розподіляють щільним шаром. Через 20 хвилин повторюють процедуру, але вже тоншим шаром. І тільки після цього можна виходити на свіже повітря. Поновлюють кожні 1,5–2 години.

Важливо пам’ятати: захисту потребують усі ділянки тіла, й ніг зокрема. Оскільки дуже високий показник меланоми саме на щиколотках та пальцях ніг.

Маркування на засобах «Wet Skin» означає, що такий продукт можна наносити як на суху, так і на вологу шкіру без втрати його ефективності. Порада: аерозолі краще використовувати у безвітряну погоду, щоб забезпечити економну витрату.

Що означає цифра після SPF?

Цифра поряд з абревіатурою SPF показує, який відсоток сонячних променів типу В може блокувати санскрин. На засобах із SPF понад 50 наноситься маркування «50+». Саме таке формулювання є грамотним на продукції, яка відповідає європейським та австралійським стандартам.

Променади містом, морський пляж або філіжанка кави на терасі… Відпочинок, звичайно, у кожного свій, але повертатися туди хочеться всім однаково. Нехай він буде корисним для вашої душі та безпечним для шкіри!

Дитячий сонцезахисний спрей Babe Laboratorios Pediatric SPF 50+

688.00
Купити

Сонцезахисний флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50

507.00
Купити

Сонцезахисний флюїд для обличчя Babe Laboratorios SPF 50

507.00
Купити

Дитячий сонцезахисний лосьйон для обличчя та тіла BABE Laboratorios SPF 50+

644.00
Купити
29 Червня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA