Підготовка до літа: знайомимося із сонцезахисною серією бренду ABOUT sun

Найгарячіша тема літнього догляду — захист шкіри від сонця. Потік колекцій санскрінів уже хлинув, тож маємо відзначити: нас чекає багато цікавого. Складно, зокрема, пройти повз нову лінійку ABOUT sun: асортимент звичних засобів куди цікавіший, ніж здається на перший погляд. Саме час знайомитися із серією, щоб зустріти промені сонця у всеозброєнні.

Вибір сонцезахисного засобу залежить від фототипу і типу шкіри

На кожен із фототипів сонце впливає по-різному. Відповідно, індекс SPF підбирається індивідуально. Є кілька класифікацій. У косметології базовою вважається версія Томаса Фіцпатріка, розроблена в 1975 році, згідно з якою розрізняють 6 фототипів:

1-й фототип — кельтський — шкіра часто з веснянками, волосся світле, очі блакитні або сірі. Люди з таким фототипом майже не засмагають, але швидко обгорають. Тому краще вибирати максимальний захист SPF 50+.

2-й фототип — нордичний або арійський — шкіра світла, волосся світло-русяве, очі світлі. Засмага лягає слабо, але ризик постраждати від опіків залишається, тому рекомендовано використовувати SPF 30.

3-й фототип — темний європейський — волосся темно-русяве або каштанове, шкіра без веснянок злегка смаглява, легко загоряє, очі карі або світлі. На кожен день достатньо санскріну з SPF 20, але для пляжного відпочинку краще вибирати продукти з SPF 50.

4-й фототип — середземноморський або південноєвропейський — шкіра смаглява або оливкова, волосся темне, очі карі або зелені. Загоряє легко. Захист потрібен швидше для запобігання передчасного старіння, а не від опіків. На кожен день — SPF 10, для відпочинку — SPF 20.

5-й фототип — індонезійський або середньо-східний — смаглява шкіра без веснянок, швидко отримує бронзовий відтінок на сонці, волосся та очі темні. Оптимально використання засобів із показником SPF 6 або 10.

6-й фототип — афроамериканський — темна шкіра і волосся, карі очі. Завдяки високому вмісту меланіну люди цього фототипу довше залишаються молодими. Підійде крем із низьким індексом сонцезахисту.

Важливо знати: SPF 15 блокує близько 93% променів, у той час, як захист SPF 30 — 97% а, SPF 50 — уже 98%. Напис «Broad Spectrum» означає захист від широкого спектра випромінювання. На продуктах азійських брендів використовується маркування РА+ (+++), де кількість плюсів позначає ступінь захисту.

За типом шкіри підбирається текстура засобу.

  1. Чутлива вимагає делікатних складів без ароматизаторів. Кращий вибір — молочко або емульсія з індексом не менше 50.
  2. Суху і нормальну паралельно із захистом потрібно зволожити. У складі не має бути спирту. Дуже добре, якщо буде гіалуронова кислота або інші інгредієнти для утримання вологи.
  3. Комбінована, жирна і проблемна скаже «спасибі» за лосьйон або аерозоль без олій в рецептурі. Добре, якщо будуть компоненти, які регулюють роботу сальних залоз.

Цікаво на тему: «Денний крем для обличчя з SPF: який і навіщо»

Нова лінійка бренду ABOUT sun: доступні індекси SPF для приємних сонячних ванн

Формули ABOUT sun розроблені з урахуванням фізіології шкіри і мають різні індекси SPF: від 10 до 70. У деяких продуктах одночасно міститься до 5 різних фільтрів, вироблених в європейських країнах і Китаї. Але головний плюс лінійки в дійсно широкому асортименті. Тут можна знайти безконтактні продукти у формі стіку або аерозолю, а також збагачені склади для будь-якого типу шкіри. Рекомендуємо виходити з особистих уподобань щодо консистенції, враховувати фототип і тривалість перебування в обіймах сонячних променів.

Для нанесення санскрінів цієї лінійки діє загальне правило: вони розподіляються за кілька хвилин до виходу на сонце і оновлюються кожні 2–3 години, а також після купання, витирання рушником і занять спортом.

Огляд сонцезахисних засобів ABOUT sun

1. Крем проти засмаги для фоточутливих ділянок шкіри About Sun Ultra Protection — вологостійка формула із SPF 70. Підійде для тих, хто звик до класичних текстур — усім членам сім’ї для захисту обличчя і тіла.

Високий SPF-фактор вберігає від опіків, відбиває та переломлює UVB, короткі і довгі UVA-промені. Попереджає фотостаріння. Живлення і зволоження гарантують пантенол, алантоїн і олія ши. Наноситься щільним шаром.

2. Сонцезахисне молочко для безпечної засмаги ABOUT sun Sunscreen Milk випускається у варіантах SPF 35, 50, 70. Розраховано для фоточутливої шкіри з татуажем, а також після різноманітних пілінгів. Рівномірну засмагу під час прийняття сонячних ванн гарантовано завдяки захисту від УФ-променів й інтенсивному живленню, за яке відповідає пантенол, олія виноградних кісточок, екстракт ехінацеї та алантоїн. Перед розподілом добре струсіть флакон.

3. Бальзам для безпечної засмаги ABOUT sun Sunscreen Balm випускається у трьох версіях SPF 30, 40, 50 для всіх типів шкіри. Крім захисту від сонячних опіків і передчасного старіння бальзам глибоко захищає від втрати вологи.

4.  Дитячий крем для безпечної засмаги ABOUT sun Kids Cream SPF 40, 50 має гіпоалергенний склад без парабенів і силіконів. Підійде дітям від 3-х років і дорослим. Захищає від широкого спектра UVA і UVB-променів, зберігає вологу завдяки формулі з пантенолом, алантоїном, олією ши й екстрактом морських водоростей. Наносять за 15 хвилин до виходу з приміщення.

5. Крем-флюїд для обличчя ABOUT Sun Intensive Protection SPF 50 — знахідка для всіх членів сім’ї, хто побоюється щільних текстур. Делікатно оберігає епідерміс від фотостаріння, заспокоюючи й утримуючи цінну вологу. Разом із фільтрами працюють олія ши, пантенол, екстракт зародків пшениці й алантоїн. Наноситься тонким шаром за 15 хвилин до виходу.

6. Стік для обличчя ABOUT sun Sunscreen Stick SPF 50 — адаптована під виклики часу версія санскріну, де гігієнічність вирішує багато. Трендовий формат продукту. Підійде фоточутливій та світлій шкірі, а також після пілінгу або татуажу. Крім сонця, засіб обіцяє захищати від почервоніння, опіків і сухості. Допомагає в цьому екстракти куркуми, алое й азіатської центелли.

7. Сухий спрей ABOUT Sun Dry Spray SPF 50 освіжить тіло і обличчя в будь-який час доби, навіть поверх макіяжу. Підійде власникам світлої та чутливої шкіри, схильної до появи пігментації. Забезпечує захист від UVA- і UVB-випромінювання, залишаючи шкіру шовковистою і гладкою. Серед активів — олія малинового насіння та макадамії. Розподіляють за пів години до виходу на сонце.

Для інтенсивної та рівномірної засмаги

1. Олія для інтенсивної засмаги ABOUT sun Intense Tannig Oil SPF 10, 15 — помічник задля отримання золотисто-бронзового тону для будь-якого типу шкіри. Дає захист від широкого спектра променів із посиленим зволожувальним ефектом. Активні компоненти — олія обліпихи і виноградних кісточок. Наносити рівномірно, регулярно оновлюючи.

2. Крем-флюїд автозасмага ABOUT sun Bronz Tan для обличчя і тіла — маст хев для тих, хто погано загоряє, але хоче виглядати як ніби тільки-но повернувся з відпустки. Підходить для будь-якого типу шкіри, зволожує і залишає золотистий тон. Активи — олія абрикоса і ши. Наноситься за допомогою рукавиці-аплікатора, яка вбереже долоні від фарбування.

Догляд після засмаги

1. Олія ABOUT sun Tanning Effect Oil заспокоїть й освіжить епідерміс після тривалого перебування на сонці, додатково зволоживши і залишивши шимерне сяйво. Щоб відновити гідроліпідний баланс, достатньо розподілити по всьому тілу невелику кількість засобу.

2. Охолоджувальний гель ABOUT sun Cooling Gel — справжній порятунок після засмаги, коли хочеться відчути комфорт і зняти подразнення, викликане почервонінням.

З доглядовою косметикою часто діє правило: користуючись комфортними текстурами, є шанс, що не кинеш корисну звичку. Серед ABOUT sun є з чого вибрати! А значить можна взяти не один санскрін, чергуючи формати залежно від стану шкіри та її потреб.

9 Червня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
0-Що-таке-дрон-косметика-і-навіщо-вона-потрібна
29 Листопада / 2023 Догляд за обличчям
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
10 найкращих зволожувальних кремів для тіла
14 Вересня / 2023 Догляд за тілом
VISUAL by EVA