0-Як-приготувати-нутеллу-вдома
| читати 2 хв

Справжня насолода за 10 хвилин: як приготувати нутеллу вдома

Я з дитинства пам’ятаю чарівний смак горіхової пасти! 😋 Звісно, то була Nutella з магазину, але зараз я замислююся над тим, скільки цукру, пальмової олії та сумнівних інгредієнтів вона містить насправді, і мене від цього кидає в тремтіння. Тож якщо ти, як і я, прагнеш до більш здорового харчування, але не готова відмовлятися від улюблених ласощів на сніданок чи до кави, то маю для тебе ідеальне рішення. Сьогодні ми навчимося готувати нутеллу вдома швидко, просто і, головне, з користю. Це класичний рецепт, перевірений тисячами кулінарок, який ти неодмінно полюбиш! 🍫

Коротко про історію та користь Nutella

1-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Уяви собі, що у часи Другої світової війни якісний какао-порошок був дефіцитом. Але італійський кондитер П’єтро Ферреро знайшов просто геніальне рішення: у невелику кількість шоколаду він додав багато більш доступного фундука. Саме так народився попередник сучасної нутелли. 

2-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Та яким би смачним не здавався промисловий продукт, домашня горіхова паста завжди буде кращою. Адже коли ти готуєш її сама, то використовуєш натуральні інгредієнти, й від того отримуєш тільки корисні властивості. Твоя нутелла багата на горіхи, а отже містить вітамін E, магній та корисні жири, такі важливі для нервової та серцево-судинної системи. Та я гадаю, що перш за все, нутелла важлива для твого задоволення, тож годі зволікати — приступимо до її приготування! 🤩

Цікаво на тему: Швидкі низькокалорійні десерти: балуємо себе і гостей

Швидкий рецепт домашньої нутелли

3-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Нутелла — це не просто шоколадна паста, а густий, оксамитовий крем з насиченим горіхово-шоколадним смаком, що з першої ложки викликає ностальгію за дитинством. Вона ідеально пасує до тостів на сніданок, як нам завжди показують в рекламі, але її також можна використовувати як начинку для безлічі десертів. Отже, поки заварюється чай, ми з тобою швиденько приготуємо нутеллу!

4-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Які інгредієнти тобі потрібні (заздалегідь дістань їх з холодильника):

  • 150 г обсмаженого фундука (бажано, щоб горіхи були свіжообсмаженими);
  • 100 г гіркого шоколаду з вмістом какао 70%;
  • 2 ст. л какао-порошку;
  • 100 мл молока (можна використовувати рослинне);
  • 50 г цукрової пудри (або підсолоджувач на свій смак);
  • 2 ст. л вершкового масла;
  • 1/3 ч. л солі (це підсилить шоколадний смак).

5-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Тепер починається магія приготування:

Спершу підготуй фундук. Якщо він у тебе сирий, обов’язково обсмаж його на сухій пательні або у духовці протягом 5-7 хвилин. Потім, поки він ще теплий, очисть його від лушпиння. 

6-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Паралельно розтопи гіркий шоколад та вершкове масло на водяній бані. Все, що тобі потрібно, це просто добре перемішати їх до повної однорідності.

7-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Висип теплий фундук у кухонний подрібнювач (пам’ятай, що цілі горіхи не бажано подрібнювати в блендері). Почни перебивати: спочатку горіх перетвориться на суху крихту — не лякайся, все йде за планом! Продовжуй, і ти побачиш, як горіхи почнуть виділяти олію, а маса стане рідкою, кремоподібною. Це і є ідеальна горіхова паста. На цей етап у тебе має піти 2-5 хвилин.

8-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Далі додай у цю рідку основу інші інгредієнти: розтоплений шоколад з маслом, цукрову пудру, какао-порошок та дрібку солі. Тепер вже можеш завантажити все у блендер та ретельно змішати. Не вимикаючи прилад, тонкою цівкою вливай тепле молоко. Додавай його поступово, доки не досягнеш тієї густоти, яка тобі подобається. 

9-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Тадам — твоя неймовірно смачна та запашна домашня нутелла готова!

Цікаво на тему: Рецепти смачного шоколадного торта

Поради щодо вживання та зберігання

10-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Щоб уникнути поширених помилок, запам’ятай:

  • за відсутності емульгаторів, домашня нутелла має властивість густішати у холодильнику. Щоб повернути їй м’якість, просто постав баночку на кілька хвилин у теплу воду;
  • зберігання шоколадної пасти в холодильнику у скляній герметичній тарі становить 2-3 тижні. Не зберігай її при кімнатній температурі;
  • нутелла — це не тільки тост! Використовуй її для приготування десертів, а саме, як начинку для круасанів, млинців, додавай у вівсянку або зроби гарячий шоколад.

11-Як-приготувати-нутеллу-вдома

Ось і все! Апетитна, ароматна та натуральна паста чекає на те, щоб ти якнайшвидше нею поласувала. А поки насолоджуєшся улюбленим смаком, напиши в коментарях свій варіант приготування домашньої нутелли. 😉

Ділись - оцінюй - коментуй

Коментарі

  1. Настя

    Шо опять? Ну только начала налаживать режим питания, а тут домашняя нутелла. И как не приготовить сразу трехлитровую банку?

  2. Лія

    Виглядає мега смачно, біжу готувати)

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Період перевірки reCAPTCHA закінчився. Будь ласка, перезавантажте сторінку.

Ще у Розділі