Веселі бульбашки: чим порадувати дитину під час купання?

Більшість дітей дуже люблять купатися, особливо в компанії улюблених іграшок і хмарі піни з шампуню. І навіть якщо до вашого малюка це не відноситься, ви легко можете урізноманітнити звичайну гігієну, перетворивши купання на веселощі та розвиток творчих здібностей. Для цього потрібно лише трохи натхнення й пару цікавих засобів.

Розваги для ванної

Не обов’язково обмежувати ігри у ванній корабликами чи гумовими каченятами. Є безліч чарівних розваг, які, плюс до всього, розвивають малюка, знайомлять його з дивовижними властивостями піни, води та предметів у них.

Експерименти у ванній

Наприклад, можна класти на воду різні предмети (яйця від кіндерів, пластмасові, гумові фігурки, іграшки для ванни) та дивитися, які з них тонуть, а які тримаються на поверхні. Або дути в коктейльну трубочку, спостерігаючи, як спливають та які звуки видають бульбашки повітря.

Гарна ідея — бомбочки для ванної. Розчиняючись у воді, вони весело шиплять і доглядають за здоров’ям шкіри. Можна купити готові або зробити свої шипучки:

  • 1 склянка (240 мл) соди;
  • 0,5 склянки лимонної кислоти;
  • 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю;
  • 3 ст. л. солі;
  • 2 ч. л. будь-якої натуральної олії (мигдальної, оливкової тощо);
  • 15–20 крапель ефірної олії (лаванди, лимона тощо);
  • 0,5–0,75 ч. л. води;
  • харчовий барвник.

Спочатку змішайте сухі компоненти, потім до них додайте рідкі й ще раз перемішайте. При ліпленні суміш не повинна утворювати піну або розсипатися. Щільно укладіть її в формочки для печива або льоду й залиште застигати на 10–12 годин.

А якщо вам не хочеться вовтузитися з таким хендмей-творінням, вам завжди стануть у нагоді бомбочки для ванни Crazy Mo. До речі, вони не лише весело шиплять та піняться, доглядають за шкірою, але й порадують дитину маленьким сюрпризов всередині.

Риболовля

Це чудове заняття для дітей різного віку, яке розвиває моторику рук і координацію рухів. Для найменших можна запропонувати ловити «рибку» ситечком або сачком. Малюкам старшим — риболовлю на магнітах або з майже справжнім гачком на вудці. Останній варіант вимагає вправності, тому подобається спокійним, старанним дітям.

Малювання

Окремий простір для фантазії — малювання. Можна придбати спеціальні фломастери або олівці для ванної, які легко змиваються з будь-яких поверхонь просто водою. А якщо ви не проти витратити трохи енергії й часу на наведення чистоти, дайте малюкові звичайні фарби та дозвольте малювати на стінах.

До речі, у нас є крутий майстер-клас з лайфхаками для малювання. Обов’язково подивіться!

Веселе купання: незвичайні мильні засоби

Ще більше яскравих емоцій подарують оригінальні засоби для ванної. З одного боку, вони очищають і доглядають за шкірою так само, як звичайні, а з іншого — розвивають, розважають і приводять у захват.

З мила-пластиліну можна зліпити своє власне мило, щоб потім мити ним руки або купатися. Багато ігор є з піною для ванни — і це завжди цікаво. У неї можна занурювати іграшкові машини, а потім обполіскувати під душем — прямо як у справжній автомийці. Дітям подобається робити з піни смішні зачіски собі та лялькам або ховати й шукати під нею іграшки. А якщо при цьому ще й пофарбувати воду фарбою для ванни чи взяти кольорову піну, то таке купання перетвориться на маленьке свято.

Топ засобів для купання дитини

З великого асортименту засобів для купання EVA.UA ми вибрали кілька найцікавіших. Такі вже водні процедури точно сподобаються вашому малюкові, і він неодмінно буде чекати наступного разу!

  1. Ароматне мило-пластилін Crazy Mo з сюрпризом і запахом манго, малини або Бабл Гам. Його еластична текстура дозволяє зліпити будь-яку фігурку: мокрими руками надайте пластиліну форму та дайте застигнути.
  2. Веселі мочалки та губки Honey Bunny у вигляді різних звіряток. Вибирайте разом з дитиною, і цілком можливо, що одна з них стане улюбленою іграшкою.
  3. Різнобарвні фарби для води Crazy Mo. В упаковці — три таблетки різних кольорів. Просто покладіть одну з них у воду й насолоджуйтеся яскравими водними процедурами.
  4. Замість мила можна використовувати желе для ванни з сюрпризом. Його м’яка піна дбайливо очищає, легко змивається та наповнює кімнату приємним ароматом. Усередині кожної упаковки — сюрприз.
  5. Густа піна для ванни — засіб, який м’яко очищає тіло та волосся, приємно пахне й утворює цілу хмару бульбашок. А якщо бажаєте додати барв, спробуйте піну Crazy Mo в трьох різнокольорових капсулах.

Всі діти мріють про чудеса. І ми, батьки, можемо подарувати їм це диво: заховати під подушку сюрприз від Зубної феї або додати трохи магії до звичайного купання. Все це — яскраві й щасливі миті, які безцінні.

До речі про чистоту: «Чим прати дитячу білизну? Мамам на замітку!»

10 Серпня / 2020 Діти

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Крістіна

    Правила безпеки ми придержуємось. А з розважальних предметів у нас тільки лійка

КЩМ знижки