Зайва вага насправді не зайва?

Усі, хто хоча б раз цікавився питанням, як схуднути без дієт, знають, що для цього потрібно лише більше рухатися та менше їсти. Утім, така практика часто дає короткотривалий ефект або взагалі не працює. Справа в тому, що складнощі зі схудненням пов’язані не лише з нашим фізіологічним, але й психологічним станом. Які ж вони, внутрішні причини зайвої ваги, як схуднути й не повернути втрачені кілограми? Про це читайте в новій статті на EVA Blog!

Що нам заважає позбавитися зайвих кілограмів

Якщо ви бажаєте схуднути без дієт або з ними, і у вас це не виходить або сантиметри повертаються швидше, ніж ви встигнете насолодитися новою собою, можливо, ви недостатньо психологічно підготувалися до цього процесу. Ось кілька причин, що можуть вам заважати.

Ви постійно зайняті своєю вагою

Купуєте нові гаджети, спортивний одяг, читаєте блоги, пробуєте нові рецепти та домашні вправи. Ви настільки зайняті своєю вагою, що відкладаєте інші важливі справи на потім. Звісно, ви обов’язково до них повернетеся, але лише тоді, коли схуднете.

Насправді це може означати страх жити повноцінним життям, ставити нові цілі, мріяти, ризикувати та пробувати нове. Ви постійно намагаєтеся схуднути, але підсвідомо розумієте, що коли це відбудеться, у вас буде серйозний стрес. Для вас це дуже важлива й безкінечна діяльність.

Не бажаєте щось міняти

Інша крайність — так звана зона комфорту, в якій ви перебуваєте. Вам може бути складно піднятися сходами або пробігти кілька десятків метрів, виникає задишка. Але ж це не катастрофа: можна користуватися ліфтом, не бігати й усіляко виправдовувати свою лінь зайвою вагою. Сьогодні ви, можливо, не бачите причин на те, щоб нарешті почати займатися вивченням іноземної мови, навчитися водити авто, кинути палити, навести лад в особистому житті, поміняти роботу, ваш варіант (потрібне підкресліть). Ось коли ви схуднете, тоді все точно зміниться!

Тікаєте від проблем

Можливо, ви щоранку з’їдаєте корисний сніданок, під час обіду рахуєте калорії, ввечері відвідуєте спортзалу, а вночі вас мучать думки про проблеми, наприклад, на роботі, і ви не можете заснути, доки вдосталь не наїстеся. Так ви тікаєте від складнощів.

Психологи стверджують, що для того, щоб подолати стресову ситуацію та обрати правильне рішення, її потрібно насамперед сприйняти, пережити й обдумати. Натомість ваш мозок отримав дозу ендорфінів від шкідливої їжі, і проблеми стали не такими вже й важливими. Тепер вам спокійно та приємно. А причину стресу так і не виявлено, проблему не вирішено.

Маєте універсальне виправдання

Думка про те, що це зайва вага стає на заваді щастя, краси та впевненості в собі, насправді дуже зручна. Немає потреби шукати нову роботу, покращувати родинні стосунки, розвивати особистісні якості. А в будь-якій ситуації завжди можна списати невдачу на свою фігуру. Звісно, що позбавившись від зайвої ваги, вам доведеться самим відповідати за власне життя, і, можливо, ви підсвідомо цього боїтеся.

Як змінити своє ставлення до зайвої ваги

Передусім потрібно зрозуміти: навіщо ви бажаєте змінити свою фігуру? Яким вашим мріям заважають збуватися сантиметри на талії? Коли ви усвідомите це, схуднути стане простіше, правильне харчування та регулярна фізична активність стануть радістю (адже ви рухаєтеся в напрямку своєї мрії!), а ви почуватиметеся щасливими. Звісно, що схуднути без дієт неможливо, але й обмежувати себе в необхідних поживних речовинах теж неправильно, адже це може позначитися на вашому здоров’ї та самопочутті.

Замість того, щоб підживлювати стрес та зранку картати себе за з’їдені вночі тістечка, візьміть відповідальність за своє життя, перестаньте шукати причини власної ліні та невдач і поступово починайте діяти. Передивіться свій спосіб життя, починаючи від харчових звичок та фізичної активності й закінчуючи особистими відносинами та відстоюванням власних кордонів. Полюбіть своє тіло й годуйте його не лише корисною та смачною їжею, але й позитивними думками. Доглядайте свою красу і, якщо це потрібно, зверніться до психолога. Розширюйте своє уявлення про світ, пізнавайте нове, наповнюйте кожен день маленькими радощами — і тоді бажання гарно наїстися не стане альтернативою увазі оточуючих, веселощам, розвагам, любові, розслабленню, відпочинку.

Є бажання рухатися до змін, але немає компанії? Не проблема! Зареєструйтеся на безкоштовний EVA WOMEN CHALLENGE, де на вас чекають не лише поради від авторитетних експертів у різних галузях, а й весела компанія подруг! Виконуючи завдання психолога та медичного фахівця, ви відчуєте позитивні зміни ззовні та зсередини. Велнес-коуч дасть поради з правильного харчування, а експерт у напрямку «Спорт» запропонує комплексну програму із занять бігом на чотири тижні. Ведіть щоденник власних успіхів, дивіться майстер-класи, відеосемінари, спілкуйтеся з експертами та іншими учасниками в Facebook. Навіть якщо після підготовчого періоду ви не наважитеся пробігти свій перший марафон, процес позитивних змін буде розпочато!

А ми бажаємо вам нових звершень, яскравих емоцій та відмінного самопочуття!

6 Лютого / 2019 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA