Зимовий відпочинок з немовлям

У даний час ми всі знаходимось в очікуванні чогось казкового та незвичайного, бо попереду такі довгоочікувані та бажані зимові свята. Цих дат чекають із нетерпінням усі, а особливо новоспечені матусі, в родинах яких зовсім нещодавно з’явилось «щастя» – маленька дитинка. Тому багато сімей стикаються із таким питанням – як спланувати зимовий відпочинок з немовлям?

Одразу зазначимо, що для того, щоб ризикнути відправитись на відпочинок кудись далеко, треба бути дуже сміливими та рішучими батьками. Більшість лікарів не рекомендують змінювати клімат, в якому перебуває малюк, до 2-3 років. Це пов’язано із тим, що акліматизація у дітей проходить доволі повільно, і в деяких випадках це відбувається на протязі цілих трьох тижнів. Тож, летіти зимою із грудним малюком в теплі країни не рекомендується, і ось чому:

  • По-перше – переліт. Усім нам відомо, що подорож у літаку може переноситись людиною дуже складно: закладеність у вухах, зміна тиску здатні давати доволі неприємні та незвичні відчуття. Маленькі дітки через нерозуміння що з ними коїться можуть дуже погано себе вести підчас польоту, плакати, кричати – а це звичайно великий стрес для крихітного організму.
  • По-друге – акліматизація, тобто, звикання до нового клімату, яке може проходити по-різному і інколи виражається навіть хворобами.
  • По-третє – інша країна, де все незнайоме та чуже. Часом, такі подорожі і дорослим людям страшно планувати, то що ж казати про випадки, коли у Вас на руках ще й немовля. До того ж, чужі країни завжди лякають своїми вірусами та хворобами, які не лікують у нас. Тож, пер ніж купувати білети на літак чи поїзд, треба однозначно зважити абсолютно усі за та проти.
  • Четвертий аспект – це мала вірогідність того, що мама зможе добре відпочити. Адже маленькі діти – це завжди великі турботи та клопоти, і зміна місцезнаходження зовсім не означатиме, що про маля не треба буде піклуватись. Нажаль, такий «відпочинок» може понести за собою величезну втому, поганий настрій матусі і зовсім не позитивні враження.

То, що ж робити, спитаєте Ви, якщо дуже хочеться запам’ятати та гарно провести перші новорічні свята Вашого любого немовляти?
Замість теплих країн, можна спробувати розглянути зимові курорти, але їхати на такі із зовсім маленькою дитиною не варто. Сніжні курорти – це зазвичай активний відпочинок, який може бути навіть небезпечним для малюка. Та якщо Ви просто бажаєте провести гарно час, подихати свіжим гірським повітрям, помилуватись засніженими висотами – можете сміло планувати таку подорож. Звісно, дитина має бути абсолютно здоровою, тому, перш за все, проконсультуйтесь перед відпочинком із педіатром.

Та, чи обов’язково кудись виїжджати для того, щоб гарно відпочити взимку? Звісно, що ні – можна і вдома провести добре час у період зимових канікул. Адже, яким гарним є засніжений парк, берег річки або ліс, що знаходиться неподалік Вашого дому! Ними можна милуватись із немовлям досхочу, а потім бігти додому, грітись та пити ароматний чай, слухати новорічні пісні й насолоджуватись сімейними розмовами!

А ще, чому б не навідати бабусю із дідусем, що живуть у іншому місті, у зимові свята? Цей варіант можна вважати найбільш вигідним, бо приємно буде усім. Бабуся пограється із онуком, матуся у цей час відпочине, а яким щасливим буде малюк!

Дорогі батьки маленьких діточок! Вже зовсім скоро у наших домівках почнуть з’являтися зелені красуні, запахне мандаринками та хвоєю! Плануючи зимову відпустку, не збудьте врахувати інтереси абсолютно кожного члена родини, щоб усім в результаті було весело і цікаво, і всі змогли якісно відпочити. Не забувайте обов’язково робити цікаві фото, адже Ваше маля навряд чи потім згадає свій перший Новий рік, і зможе це зробити тільки переглядаючи фотокартки. Бажаємо Вам гарних, мудрих рішень і всього найкращого!

6 Грудня / 2017 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність