Чим зайнятися з дітьми на дачі без інтернету

Якщо у вас немає дачі, не поспішайте закривати статтю – велика частина ідей підходить для будь-якої сім’ї для вихідного дня. Кожен пункт вимагає деякої підготовки або допомоги гугла, але всі вони досить прості і залучають всіх членів сім’ї.

РАНОК

Виспатися, не поспішаючи поснідати, одягтися по погоді. Ідеально – в «дачний» одяг і гумові чоботи, щоб можна було гуляти по бездоріжжю, продиратися крізь кущі, якщо захочеться, і шльопати по калюжі за найкрасивішим листячком. І – гуляти!

Проводжати перелітних птахів, дивитися, як листя змінило колір, спостерігати за листопадом, вибирати листочки для гербарію – різних форм і розмірів, різного кольору і фактури. Якщо вам зустрінуться рослини з гнучким стеблом (наприклад, верба або береза), можна зрізати пару гілочок для основи декоративного вінка.

ДЕНЬ

Зробити ревізію в шафі. Звільнити полки від речей, які ніхто не носить, які не підлягають ремонту, які не за розміром. Часто «на дачу» потрапляють речі, якими вже не збираються користуватися, а на дачі «може стати в нагоді». Якщо протягом півроку-року не стало в нагоді – сміливо позбавляйтеся.

Спекти пиріг. Яблучний, гарбузовий, з грушами і корицею – який любите! Залучайте дітей, доручіть їм збити яйця, просіяти борошно або викласти тісто у форму. Будинок, в якому розливається аромат свіжої випічки, огортає вас затишком і відчуттям благополуччя, комфорту, спокою.

Зайнятися рукоділлям. Творчість допомагає виробляти хімічні речовини, які покращують настрій навіть в саму сумну погоду. Мої улюблені заняття для осінніх днів:

  1. Оформити літні фотографії в альбом.

Підготовка: спочатку роздрукувати улюблені кадри, купити або знайти вдома альбом, клей або гарний скотч для скрапбукінгу.

  1. Сплести декоративний вінок із зібраних на прогулянці гілочок, листя і шишок.

Підготовка: пошукати ідеї простих вінків на Pinterest або на інших ресурсах.

  1. Зробити частування для птахів.

Підготовка: знайти покрокові інструкції і купити необхідні інгредієнти.

  1. Розкласти зібране листя і гілочки в зошит або стару книгу, яку не страшно зіпсувати гербарієм, і залишити під іншими книгами. З дошкільнятами і молодшими школярами можна покривати листя фарбою і робити відбитки на папері – в хаотичному або певному порядку, створюючи картину.

Підготовка: папір, фарби, пензлики, книга або зошит для гербарію.

ВЕЧІР

Разом приготувати вечерю, а після неї… пограти! При виборі гри орієнтуйтеся на смаки і характери членів родини – активним і товариським, скоріше, припадуть до смаку розваги на зразок старого доброго «Крокодила», а спокійним і мовчазним – пазли. Якщо у вас в родині є і ті, і інші, можна спантеличити всіх загадками і головоломками або запропонувати настільну гру. Особисто мені не дуже подобаються ігри з конкуренцією і суперництвом, які схвалюються правилами, на кшталт «Монополії». Ось «Активити» або «Еліас», «Ерудит» або навіть лото – інша справа! Це чудова нагода повеселитися і згуртуватися, і мало шансів залишитися незадоволеним.

Якщо є можливість, виходьте ввечері на подвір’я, розпалюйте багаття і погрійтеся все разом біля нього. Можна заварити чай, взяти той самий пиріг, який ви спекли вдень, і обговорити, як минає день. Кому що особливо запам’яталося, сподобалося, що хотілося б повторити.

Після чаю з пирогом на свіжому повітрі так приємно буде всім разом впасти на диван, укутати в пледи і подивитися добрий фільм або мультфільм. Якщо ви забули завантажити його заздалегідь, так і бути, тут порушимо правило про «без інтернету». Я нікому не скажу!

Бажаю вам затишній осені і теплій компанії для будь-якого, навіть самого холодного дня.

 

Резюме-шпаргалка вихідного:

  1. Повільний ранок і прогулянка.
  2. Ревізія в шафах.
  3. Пироги.
  4. Рукоділля.

4.1. Оформити літні фотографії в альбом.

4.2. Зробити декоративний вінок.

4.3. Зробити частування для птахів.

4.4. Гербарій і відбитки листя на папері.

  1. Ігри, пазли, настільні ігри, загадки і головоломки.
  2. Погрітись біля багаття з чаєм і пирогом.
  3. Кіно або мультфільм перед сном.
12 Листопада / 2019 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *